reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Staram się podawać tylko wodę. Koper podałam kilka razy ale nie chcę Go przyzwyczaić tylko do słodkiego.
Wody za bardzo nie chce pić ale coś tam zaciągnie. Chcę go przemęczyć pare dni tylko z wodą. Chociaż nie wiem czy dobrze robię bo samej wody nawet 50ml nie wypija w ciągu dnia.

Moja też mniej więcej tyle pije tylko ze koperku i kupki normalne. Może spróbuj co drugi dzień dawać koperek to lepiej się trawić będzie.

reklama
Butelkowe mamy jak wyglądają kupki waszych dzieci?? Mój mały bardzo stęka w ciągu dnia i nocy i puszcza bączki. Jak już coś wyjdzie to najpierw jest to plastelinowate a potem żadzizna. No i jedna kupka na dobę...

Gosiekkk plastelina na poczatku to lekkie zatwardzenie dlatego maly sie tak spina i steka. U nas tez sie to zdaza ale ja podaje probiotyki dicoflor 30 jedna kapsulke dziennie otwieram i zawartosc do mleczka. Mala nienawidzi smaku koperku ale zeby jej sie lepiej trawilo to tez kamufluje w mleczku plantex jedna herbatke raz na 2 albo 3 dni w zaleznosci jak mala sobie radzi. Wody nie ruszy.

Dziewczyny, mam pytanie. Od piątku niestety przeszliśmy na karmienie mieszane, najpierw cyc, potem w miarę potrzeby butla. Czy powinnam małej dawać herbatkę, czy nie dopajać?

Beti, no mam nadzieję, ze się unormuje bo na pepti jesteśmy od wtorku mały się pręży, bączki puszcza, w końcu ryk nie z tej ziemi i dajemy czopek - po dobie bez kupy i takich stekaniach wymiękam, to nasz trzecie czopek;(

my juz tydzien na pepti i na poczatku 2 dni-masakra była!!prezyla sie caly czas.potem rewelacja-kupki raz na dobę ale praktycznie bez wysyiłku.a dziś stękała całą noc i nie mogła zrobi kupki. przepajam ją po każdym posiłku-pijemy herbatkę koperkową, herbatkę ułatwiającą trawienie i plantex duo.ale chyba dużo robi też leżenie na brzuszku.wczoraj mała nie leżała i efekt był koszmarny wnocy;-(

Doricaa a powiedz mi co ile wy jecie i jakie ilości?bo u nas coś się nie możemy unormowac;-)

Pytanie do mam butelkowych -jak czesto jedza wasze skarby i jak duzo ?bo mnie sie wydaje ze Olinek je za mało jak na jego wiek-zjada tak 80 -100 ml bebilonu pepti co 3 godzinki, czasem mniej,a z piciem to juz wyzsza szkoła jazdy ,jak mu wcisne 30-40 ml to cud:tak:

Pytanie do mam butelkowych -jak czesto jedza wasze skarby i jak duzo ?bo mnie sie wydaje ze Olinek je za mało jak na jego wiek-zjada tak 80 -100 ml bebilonu pepti co 3 godzinki, czasem mniej,a z piciem to juz wyzsza szkoła jazdy ,jak mu wcisne 30-40 ml to cud:tak:

Moja zjada ok. 160 ml. zwykłego bebilonu w nocy co 5 godzin a w dzień co 3-4. Ale pamiętaj każde dziecko ma różne potrzeby jeśli przybiera dobrze na wadze tzn. że tyle mu wystarcza :tak:

my dzis co 4,5h po 150 ml bebilonu pepti do tego po kazdym posilku po 2h-100ml herbatki
ale wczesnie roznie bywalo,ja zapisywalam kazdy posilek i na koniec dnoia sumowalam i wychodzilo ok 650-700ml na dobe.raz wyszko 500ml;-) takze chyba reguly nie ma a zapisywalam bardziej dlatego zeby nie przekarmic.

reklama

hej, nie przejmuj się. Mój maluszek je też co 3 godziny po ok 90-100 ml a czasem mniej, a herbatki to czasem wcale nie chce, a jak już wypije to około 40 ml max

Do góry