reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja gotuje zwykłą wodę tylko dłużej w garnuszku:tak:w koncu dzieciaczki i tak będą musiały sie przyzwyczaic do wody z kranu:sorry:chyba ,ze miałby jakies problemy brzuszkowe:tak:

reklama
Ja daję przegotowaną... i moim zdaniem nie robię źle;-) Z tego co mi się kojarzy to dla dzieci najlepsza jest woda mineralna i jeszcze z atestem. Primavera jest wodą źródlaną. Oznacza to, że ma większy poziom tych wszystkich mikroelementów i innych a dla dzieci malutkich to raczej nie wskazane...

Primavera i żywiec zdrój która również jest wodą źródlaną jest polecana przez instytut matki i dziecka w karmieniu niemowląt a na żadnej wodzie mineralnej nie znalazłam żadnego atestu żeby można było je podawać małym dzieciom ale może przegapiłam :sorry:

dziewczyny butelkowe jak robicie mleczko to do mleka dajecie zwykłą przegotowaną wodę czy taką kupną z butelek? ja kupuję wodę primavera i gotuję a potem do mleczka podgrzewam w podgrzewaczu.nie mam doświadczenia i nie wiem czy dobrze robię a nie chcę małej na ból brzuszka narażac:-(

kurcze odkąd mała jest na sztucznym mleczku to znowu zaczeła mi starsznie ulewac aż chlusta :zawstydzona/y: wyczytałam że po bebilonie pepti dzieci niektóre tak mają ale i tak chyba wpon przejde się do przuchodni i zapytm.

ja mam przegotowaną kranówę...
po pepti mi nie ulewa, ale wysypka z pyszczka chyba nie znika, a i męczy się z kupkami:sorry:

Primavera i żywiec zdrój która również jest wodą źródlaną jest polecana przez instytut matki i dziecka w karmieniu niemowląt a na żadnej wodzie mineralnej nie znalazłam żadnego atestu żeby można było je podawać małym dzieciom ale może przegapiłam :sorry:
Źle to ujęłam:zawstydzona/y: Myślałam o ateście IMiD.Po prostu inaczej t o w słowa ubrałam. A żeby Primavera była polecana to ja nie znalazłam na etykiecie nic a piłam tą wodę przez całą ciążę. No i fakt, Żywiec to źródlanka. Dopiero teraz zobaczyłam:-p Ale i tak uważam, że lepiej podawać mleko z wodą przegotowaną. Niech się przyzwyczajają dzieciątka:tak:

Chyba mam za mało pokarmu :-( Mimo herbatek i przystawiania ile się da. Z jednej strony kupek i siuśków mamy w ilości książkowej przybiera też ładnie.
Ale właśnie opróżnił jednego, potem drugiego cyca i do tego 60 ml mleczka które wczoraj odciągnęłam.
Sama już nie wiem... :-(

I w czym problem Kubiaczka? Skoro dobrze przybiera, to chyba tylko świadczy, że jest ok.

kurcze to ja juz zglupialam:zawstydzona/y: nie wiem czy gotowa ta primavere czy nie????poki co nic małej nie jest i kupki robi bez problemu.ale to tez moze ldatego ze przepajam ja m.in herbatką Hippa ułatwiajacą trawienie.juz sama nie wiem...
Dorcia moja tez przez piersze 3dni stosowania tego mleka meczyła się z kupkami ale dawałam plantex duo i kupki wychodziły. teraz przepajam herbatkami Hippa (po kazdym karmieniu ok 100ml) i jest jedna bardzoooo dużaaa kupa dziennie;-)bez wysiłku;-)

kurcze to ja juz zglupialam:zawstydzona/y: nie wiem czy gotowa ta primavere czy nie????poki co nic małej nie jest i kupki robi bez problemu.ale to tez moze ldatego ze przepajam ja m.in herbatką Hippa ułatwiajacą trawienie.juz sama nie wiem...
Dorcia moja tez przez piersze 3dni stosowania tego mleka meczyła się z kupkami ale dawałam plantex duo i kupki wychodziły. teraz przepajam herbatkami Hippa (po kazdym karmieniu ok 100ml) i jest jedna bardzoooo dużaaa kupa dziennie;-)bez wysiłku;-)

Woda, ale jaka?
Na rynku jest mnóstwo wód butelkowanych. — Dla niemowląt należy wybierać wody źródlane, które mają niski stopień mineralizacji, mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka. Oznacza to, że czystość mikrobiologiczna, skład, sposób pozyskiwania i technologia butelkowania nie budzą zastrzeżeń — mówi prof. Stanisław Berger z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Woda podawana dzieciom powinna być świeża, tzn. w lodówce można ją przechowywać najwyżej dwa dni. Niemowlętom daje się wodę wyłącznie przegotowaną, starsze mogą pić ją prosto z butelki.

źródło: Woda - gotowanie

Więc miałam rację:tak: więc jeszcze raz mówie bardzo dobrze robisz ;-)

reklama
Źle to ujęłam:zawstydzona/y: Myślałam o ateście IMiD.Po prostu inaczej t o w słowa ubrałam. A żeby Primavera była polecana to ja nie znalazłam na etykiecie nic a piłam tą wodę przez całą ciążę. No i fakt, Żywiec to źródlanka. Dopiero teraz zobaczyłam:-p Ale i tak uważam, że lepiej podawać mleko z wodą przegotowaną. Niech się przyzwyczajają dzieciątka:tak:

Sprawdziłam opakowanie primavery dokładnie nad kodem kreskowym jest napisane że jest polecana przez instytut matki i dziecka :tak:

Przepraszam że 2 posty pod rząd ale nie umiałam tego ująć w jeden:zawstydzona/y:

Do góry