reklama
Kamiśka :)
Fanka BB :)
Ja daję przegotowaną... i moim zdaniem nie robię źle;-) Z tego co mi się kojarzy to dla dzieci najlepsza jest woda mineralna i jeszcze z atestem. Primavera jest wodą źródlaną. Oznacza to, że ma większy poziom tych wszystkich mikroelementów i innych a dla dzieci malutkich to raczej nie wskazane...
Primavera i żywiec zdrój która również jest wodą źródlaną jest polecana przez instytut matki i dziecka w karmieniu niemowląt a na żadnej wodzie mineralnej nie znalazłam żadnego atestu żeby można było je podawać małym dzieciom ale może przegapiłam
Dorciaa
dziewczyny butelkowe jak robicie mleczko to do mleka dajecie zwykłą przegotowaną wodę czy taką kupną z butelek? ja kupuję wodę primavera i gotuję a potem do mleczka podgrzewam w podgrzewaczu.nie mam doświadczenia i nie wiem czy dobrze robię a nie chcę małej na ból brzuszka narażac:-(
kurcze odkąd mała jest na sztucznym mleczku to znowu zaczeła mi starsznie ulewac aż chlusta wyczytałam że po bebilonie pepti dzieci niektóre tak mają ale i tak chyba wpon przejde się do przuchodni i zapytm.
ja mam przegotowaną kranówę...
po pepti mi nie ulewa, ale wysypka z pyszczka chyba nie znika, a i męczy się z kupkami
Gosieekk
Źle to ujęłam Myślałam o ateście IMiD.Po prostu inaczej t o w słowa ubrałam. A żeby Primavera była polecana to ja nie znalazłam na etykiecie nic a piłam tą wodę przez całą ciążę. No i fakt, Żywiec to źródlanka. Dopiero teraz zobaczyłam Ale i tak uważam, że lepiej podawać mleko z wodą przegotowaną. Niech się przyzwyczajają dzieciątkaPrimavera i żywiec zdrój która również jest wodą źródlaną jest polecana przez instytut matki i dziecka w karmieniu niemowląt a na żadnej wodzie mineralnej nie znalazłam żadnego atestu żeby można było je podawać małym dzieciom ale może przegapiłam
Kubiaczka
Chyba mam za mało pokarmu :-( Mimo herbatek i przystawiania ile się da. Z jednej strony kupek i siuśków mamy w ilości książkowej przybiera też ładnie.
Ale właśnie opróżnił jednego, potem drugiego cyca i do tego 60 ml mleczka które wczoraj odciągnęłam.
Sama już nie wiem... :-(
Ale właśnie opróżnił jednego, potem drugiego cyca i do tego 60 ml mleczka które wczoraj odciągnęłam.
Sama już nie wiem... :-(
F
Fiołek2010
Gość
kurcze to ja juz zglupialam nie wiem czy gotowa ta primavere czy nie????poki co nic małej nie jest i kupki robi bez problemu.ale to tez moze ldatego ze przepajam ja m.in herbatką Hippa ułatwiajacą trawienie.juz sama nie wiem...
Dorcia moja tez przez piersze 3dni stosowania tego mleka meczyła się z kupkami ale dawałam plantex duo i kupki wychodziły. teraz przepajam herbatkami Hippa (po kazdym karmieniu ok 100ml) i jest jedna bardzoooo dużaaa kupa dziennie;-)bez wysiłku;-)
Dorcia moja tez przez piersze 3dni stosowania tego mleka meczyła się z kupkami ale dawałam plantex duo i kupki wychodziły. teraz przepajam herbatkami Hippa (po kazdym karmieniu ok 100ml) i jest jedna bardzoooo dużaaa kupa dziennie;-)bez wysiłku;-)
kurcze to ja juz zglupialam nie wiem czy gotowa ta primavere czy nie????poki co nic małej nie jest i kupki robi bez problemu.ale to tez moze ldatego ze przepajam ja m.in herbatką Hippa ułatwiajacą trawienie.juz sama nie wiem...
Woda, ale jaka?
Na rynku jest mnóstwo wód butelkowanych. — Dla niemowląt należy wybierać wody źródlane, które mają niski stopień mineralizacji, mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka. Oznacza to, że czystość mikrobiologiczna, skład, sposób pozyskiwania i technologia butelkowania nie budzą zastrzeżeń — mówi prof. Stanisław Berger z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Woda podawana dzieciom powinna być świeża, tzn. w lodówce można ją przechowywać najwyżej dwa dni. Niemowlętom daje się wodę wyłącznie przegotowaną, starsze mogą pić ją prosto z butelki.
źródło: Woda - gotowanie
Więc miałam rację więc jeszcze raz mówie bardzo dobrze robisz ;-)
reklama
Źle to ujęłam Myślałam o ateście IMiD.Po prostu inaczej t o w słowa ubrałam. A żeby Primavera była polecana to ja nie znalazłam na etykiecie nic a piłam tą wodę przez całą ciążę. No i fakt, Żywiec to źródlanka. Dopiero teraz zobaczyłam Ale i tak uważam, że lepiej podawać mleko z wodą przegotowaną. Niech się przyzwyczajają dzieciątka
Sprawdziłam opakowanie primavery dokładnie nad kodem kreskowym jest napisane że jest polecana przez instytut matki i dziecka
Przepraszam że 2 posty pod rząd ale nie umiałam tego ująć w jeden
Podziel się: