reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

reklama

Blumetka - a jak się załatwia mleko na receptę? Każdy może dostać?Bo różnica w cenie jest faktycznie znaczna. A prywatny pediatra też może wypisać receptę?

Anny mleko na recepte moze napisac ci kazdy pediatra, ale zeby była znizka musi napisac na recepcie symbol P czyli choroba przewlekła i wtedy płacisz za puszeczke nie całe 10 zł.Ja puszke takiego mleka mam na 4 dni

blumetko a ile naraz ci przepisuje tych mleczek bo chyba głupie by było latanie co 4 dni do lekarza :eek: , pytam bo my też przymieżamy sie do PEPTI , ale narazie mam zapas HA więc poczekam az młody to wyje :sorry:

blumetko a ile naraz ci przepisuje tych mleczek bo chyba głupie by było latanie co 4 dni do lekarza :eek: , pytam bo my też przymieżamy sie do PEPTI , ale narazie mam zapas HA więc poczekam az młody to wyje :sorry:

Ostatnio mi napisała na dwóch receptach po 4 puszki.Wykupiłam jedna recepte z druga musze do miesiaca od dnia wypisania zrealizowac.
Ale doktorka sama sie mnie pytała ile chce no to ja mówie ze przynajmniej dwie recepty po 4 wiec tak napisała.Teraz bedziemy na szczepieniu 25 wiec znów jej powiem zeby napisała mi po 5 puszek na dwóch receptach, zawsze wole miec zapas w domku.Co prawda do lekarza mam rzut beretem i ona mówiła, ze wystarczy ze zadzwonie ze potrzebuje recepte wysle kogokolwiek i bedzie wypisana.Wiec ostatnio mój syncio poszedł i wzioł dla mnie akurat to nie problem.

Anny mleko na recepte moze napisac ci kazdy pediatra, ale zeby była znizka musi napisac na recepcie symbol P czyli choroba przewlekła i wtedy płacisz za puszeczke nie całe 10 zł.Ja puszke takiego mleka mam na 4 dni

A co to znaczy choroba przewlekła w tym przypadku?
Może ja głupia jestem, ale co ma choroba do mleka?:eek: A każde mleko można wypisać? Np. Bebilon?

Annya mleko na recepte jest dla dzieci które: maja podejrzenie skazy białkowej.nietolerancje mleka krowiego oraz alergie na cukry zawarte w mleku Laktoza ja znam 3 mleka zreszta wszystkie przetestowane na moich dzieciach bebilon pepti,nutramigen i prosobe,z czego ostatnie jest sojowe wszystkie w smaku okropne brrr Lekarz wypisuje recepte po stwierdzeniu ze dziecko jest w duzej grupie ryzyka wystepowania schorzenia lub wskazują ku temu objawy.NIE WOLNO PODAWAC DZIECIOM MLEKA SPECJALISTYCZNEGO NA WŁASNĄ RĘKĘ

reklama
dziewczyny jak często powinno sie wymieniać butle , nobo wkońcu to plastik . smoczki wymieniłam już miesiąc temu a nad butlami sie zastanawiam:eek:

Do góry