reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

a mój sie urodził malutki ( nobo wcześniaczek) a też duzo potrzebuje w ciągu 2 miesięcy podwoił swoją mase urodzeniową taki z niego żarłoczek:tak:.
Dawaj adasiowi tyle ile potrzebuje , niech mu ślicznie pysio rośnie:-D:-D:-D

reklama
Moja piediatrzyca powiedziała, że w przypadku karmienia butlą należy zachowywać się dokładnie tak samo, jak przy cycu - czyli karmić na żądanie i takie ilości, na jakie dziecko ma ochotę :happy2:
U mnie też różnie bywa. Czasem Młody zjada co 2 godziny 130ml, czasem co pół godziny po 40-50ml, a czasem zeżre 150ml, a za 10 minut muszę dorabiać kolejne 60...

Od dziś cały dzień dałam mu 150 i nie jest już taki marudny. ładnie drzemał w ciągu dnia i większą ochotę na zabawę miał. Chyba mu to starcza.On raczej nie zostawia nic w butli- no i upomina mi się o stałych porach(co 3-4h)-tylko czasem jak cos go zaskoczy w ciaagu dnia to moze mu sie karmienie przesunąc o godzinkę lub półtorej gdy pospi dłuzej.

Mój Jaśko tez wciaga jak smok i tak jak cypisia pisze, dostaje tyle ile chce min 120ml a po nocy po 9 godzinach snu to potrafi wciągnąć 210ml-masakra:szok::-D:-D:-D, a na pudełku pisza norma to 120 w 2 i 3 m-cu:baffled::-D

Moja Gabi tez je ile chce i jak chce:-D:-D raz 120. a raz 220,co 2,3 h a czasami domaga sie co 1 h a czasami przez 4 h wcale nie ma ochoty na mleczko:happy:

Załączniki

• Picture 28954.jpg
    Picture 28954.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 61
Carmi, koło 50 zł, więc kosztowna impreza.

Byłam dziś w makro, duże puszki nan 1 były za 35 zł, ale nan ha niestety były małe 400g za 26 zł. a normalny nan 1 karton 400g 11.07 :-) a tak poza tematem w makro są pieluchy giant paka za 49.99

chcialam porownac, bo jakby bylo taniej niz u nas, to bym zapasow nie brala, ale jednak widze, ze cenowo sa takie same. Tyle ze u nas jest on z milupy.

My kupujemy Bebilon Pepti 1 na recepte w aptece za niecałe 10 zł puszka 450g , wiec bardzo tanio.A mojej niuni to mleczko bardzo przypasowało.Niewiem tylko czy juz bedzie do konca na takim mleczku? Czy to tylko na jakis czas a potem trzeba zmienic?? My idziemy na szczepienie 25 wrzesnia wtedy sie dopytac. Wolałabym nie zmieniac, skoro jej słuzy , no ale zobacze co lekarka powie:-)

reklama
Blumetka moje dzieci na tym mleku byly bardzoo długo potem zmienili im na prosobe tez sojowe a niedobre w smaku jak jasny gwint na sama mysl przechodza mnie ciarki ;(

Do góry