reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

A moja jak tylko dałam jej smoka a juz w szpitalu dostała, bo gdyby nie smok to z moich cycków robiła sobie smoczka, doiła ładnie od pierwszego razu.
Widac moje dzieci lubi i smoka i cycka, bo jedno z drugim jej nie przeszkadza.....

reklama
Czesc dziewczynki ja w sumie póki co karmie cły czas piersia ale zastanawiam sie nad dokarmianiem małej....???
Ostatnie dwa dni jadłaby co godzinke, wydaje mi sie ze cały czas jest głodna.Mój nawał mleczny juz sie skonczył teraz wogóle to wiecej mleka mam w prawej piesi niz w lewej choc dostawiam ja do obu, niby mleko mam bo jak ncisne sutki to tryska.W nocy spi i 4-5 h wiec mysle ze sie najada.A w dzien tak czesto jest głodna, ale czasami pociagnie kilka razy a czasami ciagnie i ciagnie i konca nie widac.
Mam pytanie bo niewiem nawet jakim mlekiem ja dokarmiac jakby faktycznie zaszła taka potrzeba.
Myslalam poczekac do wizyty u lekarki ktora mam jak mała skonczy 3 tyg moze ona podpowie jakie mleczko .Na rynku tyle mlek ze nie mam zielonego pojecia nawet jakbym chciała cos kupic.Nawet wczoraj byłam w sklepie stałam przed półka z mleczkami poczytałam opakowania i wyszłam ze sklepu głupia.
Doradzcie cos plisss:-)
A mnie się wydaje, że Twoja mała wcale nie jest głodna tylko chce się jej pić :tak: Takie zachowanie: częste ciągniecie cyca w dzień (ale krótkie: 2 łyki i koniec), to właśnie takie typowe zachowanie dla spragnionego dzieciątka. Na początku bowiem leci rzadkie mleczko, takie do ugaszenia pragnienia, dopiero później gęściejsze do najedzenia się. Napisałaś, że raz pociągnie 2 razy i koniec, a raz ssa, że końca nie widać. Zapisuj sobie godziny tych dłuższych ssań.. to są pory, kiedy robi sobie ucztę. Wychodzą co 3-4 godziny? To znaczy, że je normalnie, tylko po prostu w przerwach sobie popija :tak: Może macie za gorąco (za duszno) w domu?
Ja bym poczekała z tym wprowadzaniem sztucznego mleka do wizyty lekarskiej. Jeśli mała dobrze przybiera, to po co? Poza tym sztuczna mieszanka wzmaga pragnienie i jeszcze częściej wołałaby o cyca. A może jakoś dopajać wodą, albo herbatką? Najlepiej porozmawiaj z pediatrą.

A mnie się wydaje, że Twoja mała wcale nie jest głodna tylko chce się jej pić :tak: Takie zachowanie: częste ciągniecie cyca w dzień (ale krótkie: 2 łyki i koniec), to właśnie takie typowe zachowanie dla spragnionego dzieciątka. Na początku bowiem leci rzadkie mleczko, takie do ugaszenia pragnienia, dopiero później gęściejsze do najedzenia się. Napisałaś, że raz pociągnie 2 razy i koniec, a raz ssa, że końca nie widać. Zapisuj sobie godziny tych dłuższych ssań.. to są pory, kiedy robi sobie ucztę. Wychodzą co 3-4 godziny? To znaczy, że je normalnie, tylko po prostu w przerwach sobie popija :tak: Może macie za gorąco (za duszno) w domu?
Ja bym poczekała z tym wprowadzaniem sztucznego mleka do wizyty lekarskiej. Jeśli mała dobrze przybiera, to po co? Poza tym sztuczna mieszanka wzmaga pragnienie i jeszcze częściej wołałaby o cyca. A może jakoś dopajać wodą, albo herbatką? Najlepiej porozmawiaj z pediatrą.

Dziekuje za dobre rady....one zawsze sa w cenie.Kupiłam herbatke i dopajam mała.Mysle ze pokarm mam tresciwy bo w nocy spi po 5 h wiec nie jest głodna.Na dworze dzis była z mama moja a ja załatwiałam sprawy urzedowe to spała 4,5 h wiec wiem ze sie najada a moze czasami poprostu chce sie przytulic do cycka.
Poczekam do wizyty u lekarza za tydzien bede szła sprawdzimy jak mała przybiera i wtedy zapytam czy jakbym chciala dokarmic to jakim mlekiem.

I to ma być klęska????:-) a co powiesz na to: ja z małym śpie w naszym łóżku a mąż na kanapie w salonie :-D:-D:-D - śmiejemy sie tylko że mały ojca przegonił:tak:
Ja też śpię z Lusią w łóżku, a mąż w pokoju Mikołaja :-D Ale teraz, gdy mała budzi się już tylko raz w nocy, to chyba czas na przeprowadzkę księżniczki do łóżeczka i powrót męża do sypialni :tak:

Nie.... Własnego Męża bym z sypialni nie wygoniła....:-);-):-D

A tak poważnie to u nasz Mała od początku u siebie w łóżeczku od razu przy naszym w Mąż na swoim miejscu...... Bałabym się że w nocy mogłabym ją za mocno "przytulić" :zawstydzona/y:

U nas po staremu. Andzia a tutaj polozne mowia ze jak juz masz spac z dzieckiem to lepiej wlasnie zeby mezusia nie bylo. Ja nie mam gdzie swojego wytransportowac bo mamy tak male mieszkanie ze nawet na podlodze nie ma miejsca:-D:-D

Nanya- a to tak sie da ze najpierw z wami a potem do lozeczka? 1no u nas niestety mala nie przesypia calej nocy. Wlasnie siedze nad nia od 1.5 godz bo chcialabym wrzucic ja do kosza i d...

Kluseczka, nie wiem jak będzie z Lusią, ale z Mikołajem się udało. Spał ponad miesiąc ze mną w łóżku, a potem bezproblemowo przetransportowałam go do jego łóżeczka. Zastanawiam się tylko, czy chce, żeby mała się przeprowadzała, a mąż wracał... Lusia nie chrapie :-D:-D:-D:-D
U nas też jeszcze nie przesypia mała całej nocy. Budzi się raz, a jak ma gorszą noc to dwa razy, ale nawet się wysypiam.

Ja nie mam gdzie swojego wytransportowac bo mamy tak male mieszkanie ze nawet na podlodze nie ma miejsca:-D:-D...

no to szczęściarz ten twój mężulek 2 babeczki na noc :-D:-D:-D

Zastanawiam się tylko, czy chce, żeby mała się przeprowadzała, a mąż wracał... Lusia nie chrapie :-D:-D:-D:-D
.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DDOBRE , mi też tam dobrze z młodym bynajmniej niemusze gnać nocą przez cały pokój i zaglądać co tam w łóżeczku sie dzieje zerkne tylko i śpimy dalej:-) a młody jak zje ok 23 tak do 3-4 śpimy spokojnie:tak::tak:

reklama
Witajcie :-):-):-).
Dołączam się do butelkowych mam :-):-):-).
Tzn jeszcze może nie do końca bo odciągam małemu pokarm ale daję go w butelce,mam takie zmacerowane cycki że tylko płakać mi się chce na samą myśl o przyłożeniu małego do piersi :-(. Mam tylko takie pytanie ile powinien zjeść 8 dniowy maluszek i w jakich odstępach czasu? I jak często powinna ściągać pokarm ?
Jestem świeżo upieczona mamusią i to moje pierwsze dziecko i jakoś się w tym wszystkim gubię :-(.

Do góry