reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o benefitach

reklama
Myleene ja wlalam o becikowe i zaznaczylam opcje ze czekam na ChB i odeslali mi piszac za mam wyslac pomownie jak bede miala jakis benefit

ostaszka bo aby przyznali Ci SSMG, musisz pobierac jakis benefit i nie chodzi tu o CHB. Jak najszybciej postaraj sie o CHTC.

na to tez czekam juz miesiac. jak dzis nic nie przyjdze to w poniedzialek do nich zadzwonie.wczesniej nie pobieralismy zadnych benefitow bo sie nam nie nalezaly wiec dopiero raczkujemy w tych sprawach

Dziewczynki mam do was pytanie odnosnie housing benefit czy jesli nie przyznali nam WTC to znaczy,ze nam sie nie nalezy dodatek do czynszu??? Dostajemy CHTC i czekamy na CHB,wyczytalam gdzies,ze bez working tx credit nie ma sensu sie starac o ten dodatek:confused:Juz sama niewiem co mam myslec:baffled:

Dostalam w koncu ChTC i mam pytanie. Pierwsza wplata juz wplynela w wysokosci 141 funtow. Czy to znaczy ze co miesiac bede dostawac tyle? I czy jesli zostal nam przyznany ten benefit to czy warto skladac papiery o WTC? Czy nam sie on nalezy?

Ostaszka, wraz z decyzja o ChTC powinnas dostac Payment dates & amounts, jesli nie, to przyjda w kolejnym liscie. Tam bedzie wyszczegolnione jakie kwoty i kiedy, bedzesz otrzymywac.
WTC mozesz skladac, nic nie szkodzi wypelnic papiery, jesli nie bedzie wam sie nalezec, nie otrzymacie. Zawsze warto sprobowac. A to czy otrzymasz, zalezy tylko i wylacznie od waszej sytuacji finansowej.

witam was serdecznie i mam takie pytanko ja od lutego jestem na Maternity leave placi mi moj pracodawca moj m pracuje od kwietnia jako self employer wczesniej normalnie mial placone podatki mamy 3 miesiecznego synka i wynajmujemy mieszkanie czy nalezy nam sie CHTC I WTC oraz Housing benefit?? dodam ze czekam dlej na decyzje o CHB aha i na kogo wyslac dokumenty o te benefity na siebie czy na m ?? pozrawiam

To jakas paranoja :wściekła/y:
Juz 2 raz odeslali mi wniosek o "becikowe". Za pierwszym razem bo nie mialam zadnego benefitu a teraz bo na pieczatce z kliniki nie bylo nr pin. Suuuper :wściekła/y: Normalnie rewelacja.

reklama
Ostraszka nastepnym razem jak bedziesz wypelniala aplikacje o SGMG musisz upewnic sie , ze wszystko masz. Tam jest lista i sprawdz czy wszystko wg tej listy masz wypelnione przez GP.

Mnie takze odesłali, bo GP nie wpisal czegos.

Do góry