reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o benefitach

reklama
Myleene ja wlalam o becikowe i zaznaczylam opcje ze czekam na ChB i odeslali mi piszac za mam wyslac pomownie jak bede miala jakis benefit

ostaszka bo aby przyznali Ci SSMG, musisz pobierac jakis benefit i nie chodzi tu o CHB. Jak najszybciej postaraj sie o CHTC.

na to tez czekam juz miesiac. jak dzis nic nie przyjdze to w poniedzialek do nich zadzwonie.wczesniej nie pobieralismy zadnych benefitow bo sie nam nie nalezaly wiec dopiero raczkujemy w tych sprawach

Dziewczynki mam do was pytanie odnosnie housing benefit czy jesli nie przyznali nam WTC to znaczy,ze nam sie nie nalezy dodatek do czynszu??? Dostajemy CHTC i czekamy na CHB,wyczytalam gdzies,ze bez working tx credit nie ma sensu sie starac o ten dodatek:confused:Juz sama niewiem co mam myslec:baffled:

Dostalam w koncu ChTC i mam pytanie. Pierwsza wplata juz wplynela w wysokosci 141 funtow. Czy to znaczy ze co miesiac bede dostawac tyle? I czy jesli zostal nam przyznany ten benefit to czy warto skladac papiery o WTC? Czy nam sie on nalezy?

Ostaszka, wraz z decyzja o ChTC powinnas dostac Payment dates & amounts, jesli nie, to przyjda w kolejnym liscie. Tam bedzie wyszczegolnione jakie kwoty i kiedy, bedzesz otrzymywac.
WTC mozesz skladac, nic nie szkodzi wypelnic papiery, jesli nie bedzie wam sie nalezec, nie otrzymacie. Zawsze warto sprobowac. A to czy otrzymasz, zalezy tylko i wylacznie od waszej sytuacji finansowej.

witam was serdecznie i mam takie pytanko ja od lutego jestem na Maternity leave placi mi moj pracodawca moj m pracuje od kwietnia jako self employer wczesniej normalnie mial placone podatki mamy 3 miesiecznego synka i wynajmujemy mieszkanie czy nalezy nam sie CHTC I WTC oraz Housing benefit?? dodam ze czekam dlej na decyzje o CHB aha i na kogo wyslac dokumenty o te benefity na siebie czy na m ?? pozrawiam

To jakas paranoja :wściekła/y:
Juz 2 raz odeslali mi wniosek o "becikowe". Za pierwszym razem bo nie mialam zadnego benefitu a teraz bo na pieczatce z kliniki nie bylo nr pin. Suuuper :wściekła/y: Normalnie rewelacja.

reklama
Ostraszka nastepnym razem jak bedziesz wypelniala aplikacje o SGMG musisz upewnic sie , ze wszystko masz. Tam jest lista i sprawdz czy wszystko wg tej listy masz wypelnione przez GP.

Mnie takze odesłali, bo GP nie wpisal czegos.

Do góry