mamjakty
styczniówka 2009
nawet jakbyście nie mieli ślubu kościelnego to bez problemu powinniście ochrzcić dziecko - przynajmniej znajomi mieli taką sytuację i księża nie robili problemów.
;-)
;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
co pierwsze?! slub, chrzest? jak zaczac? moja dziewczyna w ciazy drugi mies. o czym lepiej pomyśleć napierw?! co najpierw?chrzciny? slub? będą z tym jakies problemy? co na to kościół?!
No wlasnie w polsce na wioskach jest ten problem,ze jak rodzice nie maja slubu to ksieza problemy z chrztem robia...Wiem,bo moja siostra byla w takiej sytuacji,stad moje nerwy na kosciolbo czemu to dziecko jest winne??
Trudno ksiedzu wziac i dziecko ochrzcic? i co go obchodzi kim sa jego rodzice? Pojawil sie nowy czlowiek na ziemi,ktory powinien byc ochrzczony i tyle...
Tu w Niemczech sie nas ksiadz nawet nie spytal czy my slub mamy,chcemy dziecko ochrzcic...oczywiscie nie ma problemu,interesowala go tylko nasza wiara.