reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

reklama

hi hi wszystkie sweterki ktore i jak wybralam ;)

hej, co do sukieneczek to ja polecam te właśnie pod biustem odcinane, czy jak
to sie mówi..
kupiłam sobie będąc w poprzedniej ciąży na wesele kuzynki ,
(a miałam już spory brzuch wtedy..)
Pełno takich wszędzie...bo ta moda ciągle trwa :), a w tym roku nawet jeszcze więcej.
Dołączyłam taki fajny pasek co mam go od mamy , jest chyba dużo starszy ode mnie
ale idealnie pasuje...Taki zwykły dodatek a sukienka od razu efektowniej wygląda.
I nie była "ciążowa" ...
Nie kupuje nic ciążowego oprócz spodni... bo to wszystko dużo droższe a ja mam
szczęście do znajdywania świetnych rzeczy w zwykłych sklepach czy na targu
które z powodzeniem można nazwać ciążowymi.. lub tak je komponuje
ze dobrze wyglądają i są wygodne.
Nie będę płacić 3 razy więcej na ciuch o nazwie "ciążowy" :D
Zamiast paska przymierzałam tez taką cienką apaszkę (taki szal)
i zrobiłam z tylu kokardę.. tez pięknie wyglądało ale jednak pasek lepszy.
Lubie eksperymentować i przymierzałam także materiałową wstęgę..
i tez było ciekawie ale jednak nic nie przebiło tego genialnego paska.

tu kilka dni temu na złotym weselu babci i dziadka:
img88hhgg21.jpg

Ratunku!!! Oblecialam wczoraj cale centrum Londynu i wrocilam z jedna para spodni i majtkami:p Jakos mi sie te ciazowe ciuchy nie podobaja takie odcinane pod biustem a po drugie to jeszcze jakos tak smiesznie w nich wygladam. Kupilam sobie wczesniej kilka luzniejszych sweterkow i kilka na guziki z przodu i chyba tak oblece cala ciaze. Mam nadzieje ze maluch nie bedzie sie bardzo wypinal na swiat i pozwoli mamusi wygladac jak czlowiek :p

nie wiem czy piszę w odpowiednim wątku, może lepiej by było założyć nowy żeby było łatwiej go znaleźć ...

czym smarujecie swoje brzuszki? ja jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży to zaczęłam smarować zwykłą dziecięcą oliwką, od 4 miesiąca stosuję fissan, jest tłusty, świetnie nawilża, ale w związku z tym wg mnie nadaje się tylko do smarowania wieczorem, rano nie mam po prostu aż tyle czasu żeby czekać aż się wchłonie. Macie może jakiś sprawdzony specyfik który dość szybko się wchłania? słyszałam że elancyl jest pod tym względem super, ale cena prawie 100zł trochę mnie przeraża, chociaż jak nic innego nie znajdę to pewnie go kupię.

Na dzien balsam z BabyDream ... po poprzedniej ciazy nie ma ani sladu..
A wieczorem uzywam oliwki z tej firmy..polecam :)

Sonia super ciuszki:-) ja musze szukac ubran w uk bo z allegro to by przesylka drozej wyszla niz ubrania :-D

Polis ja tez juz chcialam kupic sobie pare ciuszkow, jednak centrum Londynu sobie odpuszcze :-) bo tez mi sie cos wydaje ze nic nie znajde...wiadomo next, dorothy perkins mamas and papas czy inne sklepy maja ciazowe ciuszki ale one mnie jakos nie przekonuja.
Wczoraj znalazlam fajna stronke FUNMUM.com – Maternity Clothes - Maternity Wear – Maternity Dresses from the Maternity Clothing Experts! , wszystko 50% tansze i pisza ze powinno kupowac sie ubrania rozmiarowo ktore nosilas przed ciaza a one rosna z toba :-) podoba mi sie tam kilka rzeczy (szczegolnie spodnie)

Jezeli chodzi o smarowanie sie to ja tez musze zaczac , juz czwarty miesiac a ja jeszcze niczym sie nie smaruje..nawet po kapieli. Musze znalezc cos delikatnego w zapachu bo te co mam to draznia mnie

reklama
Do góry