reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

reklama
ja też kupiłam na allegro płaszczyk odcinany pod biustem więc na ciążę idealny, dziewczyna od której kupiłam mówiła że przechodziła w nim do końca ciąży a rodziła chyba w styczniu albo lutym ale moim zdaniem tak z grubości to nadaje się on na jesień tylko bo niby wełna ale nie ma żadnego ocieplenia, zaniosę w następnym tygodniu do krawcowej może mi go ociepli a jak nie to będę szukać jakiejś kurtki na zimę

Poziomkowa, dzięki za info na temat legginsów. Przejdę się do Gatty przy najbliższej okazji.

Co do płaszczyka to ja mam z kolei problem na jesień- przed ciążą na wiosnę i jesień chodziłam w takich trochę grubszych marynarkach do pracy, bardzo mi to odpowiadało. Obawiam się jednak, że za jakiś miesiąc mogę się w nie nie zmieścić, poza tym może być trochę zimno. I chyba będę musiała jednak coś kupić (kolejne wydatki)... Możecie coś polecić? Uprzedzam, że nie lubię zakupów na allegro, wolę wydać więcej w "normalnym" sklepie.
Płaszcz na zimę mam po mojej mamie, taki fajny wełniany z gigantycznym kapturem. Do tej pory był za duży teraz więc powinien być ok.

Nixie- co do rajstop to polecam przejdź się do sklepu Cropp, mają tam fajne trójpaki rajstop w bardzo żywych kolorach (ja mam zestaw fiolet+żółty+seledynowy). Nie są co prawda typowo ciążowe ale ja po prostu kupiłam o 1 rozmiar większe niż do tej pory i jestem bardzo zadowolona.

miejmy nadzieję, dziewczyny, że zima w tym roku nas oszczędzi i przehasamy w tych niedocieplonych płaszczach :)))

margoz ja tez mam taką nadzieję bo kupować kurtkę ciążową na zimę i to na chwilę dosłownie mi się nie opłaca już wolę kupić ciepłe i długie sweterki pod płaszczyk i przekoczować;D

Witam się i ja w środowe popołudnie:-)
Mnie również od momentu ochłodzenia pojawił się temat płaszczyka. Szukałam na allegro, ale obawiam się, że z moim szybko rosnącym brzucholkiem może być z tym kłopot, więc ostatecznie zrezygnowałam z zakupu jego przez internet. Zamówiłam sobie jedynie dwa poncza ( jedno przed chwilą mi właśnie przyszło :-) ):

ESTYL_ELEGANCKIE PONCZO_w paski_JAK SZAL_SUPER (1204572392) - Aukcje internetowe Allegro
a na drugie czekam:

'miejski look' trend kardigan ponczo w szarosciach (1218248470) - Aukcje internetowe Allegro
by mieć teraz w czym śmigać, bo na prawdę w nic już się nie dopinam.
Byłam wczoraj we Wrocławiu w Renomie w sklepie TK MAXX gdzie są sprzedawane znane marki za niższe ceny. Spędziłam tam dwie godziny na chodzeniu, wybieraniu, przebieraniu i przymierzaniu a wiedzcie, że tam jest wszystko: kurtki, płaszcze, swetry, golfy, spodnie, spódnice, piżamy, bielizna, buty, dresy, stroje narciarskie, szaliki, apaszki, okulary, torby, perfumy-dosłownie wszystko!!! i niektóre fajne rzeczy w fajnych cenach :tak:Zakupiłam tam sobie dresik ( djęcia wkleje później ) tzn spodnie dresowe i osobno bluzę polarową do tego. Kabin do przymierzalni jest sporo, więc nie ma kolejek i weszłam od razu.
Poszłam tam z zamiarem kupna płaszczyka zimowego albo kurteczki a wyszłam z czymś innym, bo płaszczyk mimo iż w rozm 42 niestety leżał fatalnie( na brzuszku się nie dopinał, w ramionach wisiał ) i stwierdziłam, że po prostu muszę iść do typowo ciężarówkowego sklepu. Jak pomyślałam tak poszłam-odwiedziłam MAMA I JA na ul. Kromera. Płaszczyków tam na razie nie mieli, ale bardzo miła Pani powiedziala, że mają się jakieś pojawić w drugiej połowie września. Więc na pewno jeszcze tam zajrzę :happy2: Kupiłam tam sobie spódniczkę i trzy bluzeczki ( zdjęcia także później ). I wiecie co, jak tylko ubrałam każdą rzecz to poczułam się fantastycznie - bluzeczki fajnie nachodzą na brzuszek nie opinając go, w biuście i ramionach leżą normalnie nie są ani za duże, wiszące czy nieforemne. Polecam ten sklepik, gdyż mają tam ciekawe propozycje dla przyszłych mam. Dziewczyny, które nie mają widocznego brzuszka ( na razie albo już w ogóle nie bedą miały - matka natura jest dla niektórych bardziej pobłażliwa:-p ) mogą sobie pozwolić o ile dobrze się w tym czują na noszenie ubrań w większym rozmiarze niż normalnie a ja mam z tym kłopot, bo brzuszek jest już dość pokaźny i dalej rośnie :happy:
Ale się kurcze rozpisałam....hehe
Wklejajcie Wasze zakupowe szaleństwa-miło jest popatrzeć i nacieszyć nimi oko:happy::-D:tak::rofl2:

Ostatnia edycja:
No to Aniu pochwal się ciuszkami ja na zakupy idę w piątek jak małż skończy prace to pośmigamy po sklepach i hurtowniach dziecięcych;D Aż się doczekać nie mogę hihi

Ja dziś dostałam od koleżanki czarny płaszcz - taki zwykły, a'la kurtka puchowa, tylko nie taki gruby i chyba z czegoś sztucznego w środku - bardzo cieplutki, sporo za szeroki w brzuchu, więc powinien być ok na zimę. Jest zapinany na zatrzaski, ale chyba zaniosę go do krawcowej, żeby mi dodatkowo zamek błyskawiczny wszyła i będzie idealnie. Strasznie się bałam, że nie znajdę nic w co wcisnę swój wielki biust (a potem i brzuch) za niewielką cenę, bo nie jestem zwolenniczką wydawania majątku na taki krótki okres, no i mam problem z głowy :)
803d0ea513615afemed.jpg

Figa TK Maxx to naprawde fajny sklep. Ja ostatnio maluszkowi recznik tam kupilam a w ogole to wiekszosc ciuchow wlasnie tam kupujemy. Sa naprawde dobrej jakosci i jedyny problem to to ze kazdy wieszak trzeba przegladnac osobno ale warto :)

reklama
Do góry