reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Nam w szkole rodzenia położne wręcz "kazały" zakupić takie MEDELA OSŁONA PIERSI WARSZAWA (1403252490) - Aukcje internetowe Allegro
W sumie warto bo to jednorazowy wydatek na całą laktację, a do piersi dociera powietrze dzięki tym dziurkom i nic się nie przykleja do sutków. Ja je przymierzałam do stanika do karmienia i jakoś mocno się nie rzucają w oczy. Piersi takie pełniejsze są :))))Przynajmniej mi tak leżą :)
Na noc to pewnie tak jak pisała viki one się nie nadają bo może się wylać ale mam zapas jednorazowych jonsona. Dobrze, że piszecie o nich dobre opinie bo nie musiałam jeszcze ich stosować a mam całą paczkę w domu.

reklama
mam zapas jednorazowych jonsona. Dobrze, że piszecie o nich dobre opinie bo nie musiałam jeszcze ich stosować a mam całą paczkę w domu.

paczka wkładek w ilości 60szt canpol starczyła mi chyba na 5 dni:-) nie da rady chodzić z przemoknietymi w czasie nawału...cycki są dwa - więc tak naprawde te 60 to tylko na 30 razy , a wkładki musiałam zmieniac prawie tak czesto jak pieluchę Viki:-D
a teraz chyba tez kupie johnsona, bo już nie mam w domu żadnego zapasu:-(

z wkaładek kupiłam ostatnio Penaten- w sumie tez johnsona tylko drogie są bo zapłacilam 20zł za 30szt- musiałam już u kupiłam w pierwszej aptece...

ja tez chciałam doradzic w sprawie poporodowych majtek - jak juz to te pakowane po2szt wielorazowe - są z fajnej bawłnianej siateczki , mozna prać i powiem szczerze tak sie przyzwyczaiłam , że jeszcze je noszę - wyglądają a seksualnie oczywiście :-)

te jednorazowe - są do czasu zuzycia (nie mozna prać), bo oczywiście są to zwykłe gatki tylko z takiej mało przyjemnej fizeliny - myślę ,że też gorzej oddychają ...generalnie czuje sie jak się nosi - jak dal mnie mało komfortowe - nie polecam - ale oczywiście jak dla mnie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewitka, ja mam z tej firmy koszule, też kopertowe, ale inny model, kupiłam w rozmiarze L, są dobre, a ważę teraz 74 kg, nie rozciagają się, więc myślę że jak schudnę ( na pewno schudnę!! :)) to też będą dobre

Do góry