reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Mam do was krótkie pytanko. Jak macie pościelone łóżeczko dziecka? w czym śpią wasze pociechy? Bo muszę się za to zabrać a nie za bardzo wiem, co będzie najlepsze :)

Jak wiadomo materac, ceratka i na to przescieradlo.Mam tez ochraniacze dookola lozeczka i kolderka.Ale synusia bede tez owijala w rozek;-)A zamiast jakiejkolwiek podusi kupilam, co jest tu dosyc popularne taka mala jakby gabeczke pod glowke, ktora zapobiega splaszczaniu sie glowki Lovenest : coussin anti-phnomne tte-plate BabyMoov.

reklama
JA POD GŁÓWKE MAM klin, sprawdził mi się przy Wiktorze do 2 r.ż i teraz tez kupiłam.
Ceratki po materac nie bede kładła. do tego kołderka i tez jak ewa ochraniacz z jednej stony podwinięty żeby było widać dzidzię:)

JA POD GŁÓWKE MAM klin, sprawdził mi się przy Wiktorze do 2 r.ż i teraz tez kupiłam.
Ceratki po materac nie bede kładła. do tego kołderka i tez jak ewa ochraniacz z jednej stony podwinięty żeby było widać dzidzię:)

U mnie to samo.Klin,który był świetny przy pierwszym dziecku. Do tego kocyk, albo kołderka. Ja nie mam ochraniaczy bo mam zamiast łóżeczka kojec.

Ja planuję pod materac w górnej części coś podłożyć, zeby dziecko nie leżało płasko. Na materacyk ceratka i przescieradło. Póki co żadnej poduszki i kołdry. Mały będzie spał w śpiworku. Ewentualnie pomyslę o ochraniaczach.

dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, a co do rożków to pierzecie je przed pierwszym uzyciem???

Ja prałam. I nawet wyprasowałam ;) Za drugim razem już nie prasuję. Rożek nie ma wiele kontaktu ze skórą dziecka, nie to co body i inne ubranka :) A prałam już obydwa swoje rożki dwa razy, bo jeden Franek osikał w szpitalu przy wizycie lekarza, a drugi w domu, jak Tato za słabo dociągnął pieluszkę ;) Cieszę się, że kupiłam dwie sztuki :)

My mamy kołderke, markowaną podusie, ochraniacz. Fifi śpi przewaznie w rożku albo otulony kołderką. Pod materac podłożyłąm książki zeby nie lezał na płąskim.

reklama
Do góry