reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Mam do was krótkie pytanko. Jak macie pościelone łóżeczko dziecka? w czym śpią wasze pociechy? Bo muszę się za to zabrać a nie za bardzo wiem, co będzie najlepsze :)

Jak wiadomo materac, ceratka i na to przescieradlo.Mam tez ochraniacze dookola lozeczka i kolderka.Ale synusia bede tez owijala w rozek;-)A zamiast jakiejkolwiek podusi kupilam, co jest tu dosyc popularne taka mala jakby gabeczke pod glowke, ktora zapobiega splaszczaniu sie glowki Lovenest : coussin anti-phnomne tte-plate BabyMoov.

reklama
JA POD GŁÓWKE MAM klin, sprawdził mi się przy Wiktorze do 2 r.ż i teraz tez kupiłam.
Ceratki po materac nie bede kładła. do tego kołderka i tez jak ewa ochraniacz z jednej stony podwinięty żeby było widać dzidzię:)

JA POD GŁÓWKE MAM klin, sprawdził mi się przy Wiktorze do 2 r.ż i teraz tez kupiłam.
Ceratki po materac nie bede kładła. do tego kołderka i tez jak ewa ochraniacz z jednej stony podwinięty żeby było widać dzidzię:)

U mnie to samo.Klin,który był świetny przy pierwszym dziecku. Do tego kocyk, albo kołderka. Ja nie mam ochraniaczy bo mam zamiast łóżeczka kojec.

Ja planuję pod materac w górnej części coś podłożyć, zeby dziecko nie leżało płasko. Na materacyk ceratka i przescieradło. Póki co żadnej poduszki i kołdry. Mały będzie spał w śpiworku. Ewentualnie pomyslę o ochraniaczach.

dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, a co do rożków to pierzecie je przed pierwszym uzyciem???

Ja prałam. I nawet wyprasowałam ;) Za drugim razem już nie prasuję. Rożek nie ma wiele kontaktu ze skórą dziecka, nie to co body i inne ubranka :) A prałam już obydwa swoje rożki dwa razy, bo jeden Franek osikał w szpitalu przy wizycie lekarza, a drugi w domu, jak Tato za słabo dociągnął pieluszkę ;) Cieszę się, że kupiłam dwie sztuki :)

My mamy kołderke, markowaną podusie, ochraniacz. Fifi śpi przewaznie w rożku albo otulony kołderką. Pod materac podłożyłąm książki zeby nie lezał na płąskim.

reklama
Do góry