reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Co do koszul to musimy brac pod uwage że to bedzie zima i na pewno nie sprawdzi się koszykla za dupkę, na ramiaczkach:-p bo bedzie nam po rostu za zimno...więc albo ta powyżej fajna z długim rekawem z rozwiazywana górą (bardzo fajna:tak:) albo piżamka z odpinkami na cycki - widziałam taka ostatnio w Tchibo i żałuję że nie wzięłam:-(
Ja mam jeszcze z poprzedniej ciąży takie z rozpierdakami na cycuchy ale to nie polecam, bo te rozpierdaki sa niewielkie i mi mi się po prostu dojarki ledwo co mieściły w nich:sorry:także tym co maja dorodne biusty zdecydwoanie nie polecam, mam tez taką z guziczkami do wysokości pod biustem i tez fajna.

Co do proszku to ja zaczynałam od Jelpa - jest drogi ale najlepiej rekomendowany (niealergizujący w żadnym stopniu) ale dostałam od cioci po jakimś czaasie Dzidziusia i bardzo przypadł mi do gustu, jego zapach bardzo mi się też podobał (jelp -bezzapachowy) i juz przy nim zostałam, także polecam bo jest naprawde niedrogi a warto bo mozna uniknąć niepewności jak dziecko dostanie krostek to przynajmniej wykluczy sie uczulenie od proszku, warto tez prac na poczatku swoje koszule nocne w tym dzieciowym proszku bo własnie podczas karmienia dziecko bużka ich dotyka.
Ja 2 lata uzywałam dzidziusia na Wiktora rzeczy ale po prostu mi odpowiadał:-p

Z tymi koszulami na ramiaczkach to się nie zgodzę. W szpitalu w moim mieście jest w zimie taka ciepło, że nie ma szans tam zmarznąć. Zawsze jest ciepło, w lecie gorąc straszny a w zimie kaloryfery na fulla grzeją, pielęgniarki w krótkich rękawkach chodzą.

Ja proszku Dzidziuś też używałam długo. Zapach fajny no i tani w porównaniu do Jepla czy Lovely.

reklama
kbetina no a w domu? ja spie pod saym oknem, wiec na pewno bede marzla. kupie sobie z dlugim rekawem do domu koszule, choc chyba mam w domu jakas z guzikami to sie moze nada. chociaz pozniejw domu to inny komfort jest niz w szpitalu. mozna sie rozebrac i ubrac jak sie chce w sumie.

Ja też w domu śpię pod oknem, ale okna mam szczelne :-) w ziemię też śpię tylko w koszuli z krótkim rekawkiem albo na ramiączkach.

w szpitalu to sie zgodzę że gorąco szczególnie na oddziale noworodkowym pewnie beda grzali;) ale w domu juz inaczej...no przynajmniej ja w zimie spie zawsze w piżamie-jestem zmarżluch;)

dziewczynki zobaczcie co dziś dostałam pocztą :-) zamówiłam to specjalnie dla mojego męża na pocieszenie że będzie córeczka
DSC00066.jpg

ja w domku spie caly rok w koszulach z krotkim rekawem, wiec za taka sie bede rozgladac. na ramiaczkach to tylko latem spie. no nic, musze jeszcze przewertowac net w poszukiwaniu tych koszul - jak cos znajdziecie, to wrzucajcie linki!

w szpitalu to sie zgodzę że gorąco szczególnie na oddziale noworodkowym pewnie beda grzali;) ale w domu juz inaczej...no przynajmniej ja w zimie spie zawsze w piżamie-jestem zmarżluch;)

ja zimą leżałam na ginekologii to spałam w piżamie w grubym szlafroku pod kołdrą i kocem a do zmarżlaków nie należe
ale co zrobić jak okna plastiki wymienione a wiało od nich wszędzie szpary brrrrrrrrr

kasiarem1 pewnie mężowi spodobają się takie śpioszki :tak:.

Co do koszul do karmienia, to mi z tamtej ciąży 4 zostały, nie są zniszczone, więc nie będę chyba kupować. Co prawda są z krótkim rękawem, ale myślę, że nie będzie mi w nich za zimno. Zawsze szlafrok jakby co zarzucę. Ale z pewnością zaopatrzę się w grube podkolanówki, bo mi strasznie nogi marzną.

ja póki co nie myślałam o żadnej specjalnej koszuli. jedyne co to chciałam kupić, tak jak sarka pisała już, z guziczkami sięgającymi pod biust i chyba by nie było źle. do domu w razie czego dokupić piżamkę z rozpinaną górą i tyle. nie chce cudować, kombinować i wydawać nie wiadomo ile kasy. myślę, że inne wydatki są wystarczająco duże, a takie zapinane na górze to nawet fajne mozna poszukać. nie wiem tylko jaki rozmiar sobie kupić hehe

reklama
Do góry