reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
kbetina racja, teraz właśnie przyjrzałam się że dzidziuś o wiele tańszy od innych "dziecięcych"

Mnie też przerażała cena innych proszków, więc jak znalazłam Dzidziusia to się ucieszyłam, na długo wystarczał i mała nie miała żadnych uczuleń. Pół roku temu przeszliśmy na Vizir sensitive i wszystkie ciuchy w tym pierzemy. Zastanawiam się czy przy drugim dziecku uzywać Dzidziusia czy tego Vizira od razu.

A co do wymiany kół we wózku, to zimę przecierpie ze starym wózkiem bez skrętnych kół, bo mogę kupić teraz spacerówkę taniej niż cały ten komplet kółek. Oto przykład: SUPER LEKKA SPACERÓWKA CONECO FLASH + PARASOLKA ! (1174179234) - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się czy ten proszek to aż taki ważny... Z obawy, że tak pewnie sama będę się szarpać po kieszeni na specjalny z napisem "baby" ale wydaje mi się, że ważniejsze niż sam proszek jest DOKŁADNE płukanie :)

Owszem ważne jest płukanie, ale całego proszku i tak nie wypłuczesz. Kiedys wybierałam pranie z pralki i spadł mi ręcznik na ziemie, wiec wrzuciłam go do wody i jak widać do końca pralka nie wypłukuje. :-:)eek:

ja nie zamierzam jakoś szczególnie prać w bobo proszkach, myślę że jakiś sensitive będzie ok, i właśnie płyn dobry jakiś i wsio:)

Też myślałam już o praniu ciuszków. Z Matim też wszystko wyprałam wcześniej i poukładałam wyprasowane do woreczków (takich reklamówek) z dziecięcymi mydełkami i do szafki. Później tylko rozpakowałam z woreczków i było gotowe.

Mnie też przerażała cena innych proszków, więc jak znalazłam Dzidziusia to się ucieszyłam, na długo wystarczał i mała nie miała żadnych uczuleń. Pół roku temu przeszliśmy na Vizir sensitive i wszystkie ciuchy w tym pierzemy. Zastanawiam się czy przy drugim dziecku uzywać Dzidziusia czy tego Vizira od razu.

Ja prałam w dzidziusiu tylko przez pierwsze kilka tygodni, na vizir sensitive przeszłam jak Julcia miała niespełna 4 miesiace - tak nam pediatra poradzila. A teraz to mam problem z glowy bo w Irlandii nie ma typowych proszkow dla niemowląt a nie bede sciagac proszku z Polski :eek: :p

Też myślałam już o praniu ciuszków. Z Matim też wszystko wyprałam wcześniej i poukładałam wyprasowane do woreczków (takich reklamówek) z dziecięcymi mydełkami i do szafki. Później tylko rozpakowałam z woreczków i było gotowe.

No ja się własnie dzis zastanawialam, nawet z mamą rozmawiałam kiedy wyprac ubraka i chyba wypiorę po 2 razy, pierwszy raz w październiku a gdyby jednak okazało się, ze Adaś wyjdzie w okolicy terminu porodu to na 2 tyg. przed znowu ale to juz malymi partiami, co by nie zostac nagle bez ubranek ;-)

Z Julką tak zrobiłam, może nie jest to najpraktyczniejsze ale co tam ;-)

Mama w Polsce kupiła mi biustnosz do karmienia, takie same miałam z Julką, można je kupić. np. w Tesco, moj kosztował ok. 40 zł

http://www.tomiko.pl/168,canpol-biustonosz-dla-matek-karmiacych-bialy.html

Najprostszy, bez żadnych pierdół, na pewno zabiorę go już do szpitala.

Czy któraś z was poleca jakąś koszulę do karmienia?

Ostatnia edycja:
reklama
myangel - ja mialam poprednio koszule rozpinane na guziki. niestety z powodu mojego wzrostu (178 cm) rozpinanie bylo za krotkie, zeby wyjac piersi do karmienia :DDDD takze teraz szukam innego rozwiazania. moze cos takiego:
Muzzy koszula do karmienia

Ja podczas porodu jak i pierwszych kilku dni w szpitalu wystepowałam w koszulach męża :D Jak sie ubrudzila to wypieprzałam i już. Teraz nie mamy takowych bo mąz przestal pracowac jako kelner i musze cos znaleźć.

Kurcze gufi, ja nie wiem ale te wszystkie koszule wydają mi sie strasznie babciowe :-( jeszcze te do spania w ciąży są jako takie, allegro też już przekopałam... szkoda mi troche wydac na koszule 30 euro!

O, o coś takiego może bym się pokusiła http://kraina-snow.pl/koszule-nocne/470-regina-koszula-do-karmienia-062.html

i ta też mi się podoba ;-) http://allegro.pl/item1181083245_koszula_do_karmienia_alles_mama_sweet_01_ii_m_38.html

Ostatnia edycja:
Do góry