reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

dziewczynki zobaczcie co dziś dostałam pocztą :-) zamówiłam to specjalnie dla mojego męża na pocieszenie że będzie córeczka
Zobacz załącznik 274925

Na pocieszenie??? ;-) Ale sliczne :)

Nie no ta pierwsza odpada, nie mogłabym założyc czegoś co jest z domieszką jakieś sztucznego materiału... Spociłabym się jak mysz...

A ta druga lepsza już.

Muszę chyba poszukać sprzedawcy, który zgodzi się wysłać za granicę i nie będzie chciał na przesyłce zarabiać.

reklama
dziewczyny wracam do tematu koszul do karmienia, tych nocnych, ja w życiu nie miałam takiej, nie była potrzebna, niewiem jak wy, ale ja kiedy karmiłam spałam w staniku, takim bawełnianym do karmienia z tymi klapkami, bo musiałam miec wkładki- inaczej byłabym cała mokra od mleka, no więc spałam w zwykłej koszulce na naramkach, ten stanik i majtki, kiedy mała się budziła, koszulke podciągałam do góry, klapkę odpinałam i mała sobie ssała, nie było to żadnym problemem, więc i tym razem nie kupię takiej koszuli, bo są drogie, oczywiście nie wszystkie, ale jak i dla mnie to nie potrzebny wydatek.

A czy w szpitalu nie wymagają czasem rozpinanej koszuli nocnej?

Co myślicie o takim biustonoszu do karmienia: Biustonosz do karmienia Alles Mama Bianca 02 75C (1160034669) - Aukcje internetowe Allegro
Cena nie jest jeszcze powalająca, a przynajmniej wygląda ładnie. Tylko nie wiem, o co chodzi z tą antybakteryjną bawełną od środka - że nie będą już w razie czego wkładki potrzebne?
No i szkoda, że to tylko przez Internet, bo nie da się przymierzyć, a strasznie nie lubię tak kupować dopasowanych rzeczy.

A jak radziłaś sobie w szpitalu? Też podciągałaś koszulę do góry? Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Wczoraj kupiłam koszulkę 100% bawełna z kopertą na biuscie i zapłaciłam 39 zł, więc to chyba niedrogo. A komfort zupełnie inny, nawet teraz, bo bardzo wygodnie mi się spi w takich koszulkach.

agbar niewiem czy masz dziecko i czy już rodziłaś? ja mam i piszę z własnego doświadczenia. jak radziłam sobie w szpitalu??? a no tak radziłam sobie, że w tym szpitalu, nie było można miec swoich koszul, tylko codziennie rano i wieczorem dostawałyśmy szpitalne koszule, które miały wycięcia na piersiach i tak oto sobie poradziłam;)

jeśli chodzi o biustonosze do karmienia, to u mnie najlepsze byly te najprostsze, bez fiszbin, szyc itp. przynajmniej na poczatku kazda taka rzecz przeszkadzala. no i bawelniane najlepiej. mialam jeden typowy do karmienia z klapka, a reszte normlanych - mozna spokojnie w nich karmic.

W szpitalu dostałaś koszulkę? Co szpital to obyczaj ;)

Pochwalę się, co dziś kupiłam. Nie wiem czy przepłaciłam, czy nie, ale tak mi się spodobało, że musiałam kupić. Poza tym to pierwsze ciuszki, które kupiłam. I trochę zaczęłam się denerwować. Niby przesądna nie jestem, ale boję się kompletować wyprawkę, chociaż to już dobry czas, żeby zacząć.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1189904934

Zamówiłam pierwszy wzór z żyrafą.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam przyszłe mamusie :-)
Jestem listopadówką 2009 i mam do sprzedania wózek wielofunkcyjny deltim model Puma beżowo-oliwkowy, gwarantuję, że wózek jest w stanie idealnym i bardzo wygodny dla dziecka, sprzedaję go ponieważ dostaliśmy w prezencie spacerówkę typu "parasolka".
oto link i zapraszam do zakupu :-)
wózek deltim Puma jak nowy + gratis parasolka (1194342916) - Aukcje internetowe Allegro
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!!!

Do góry