reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Dzięki wrublik7 za info o pieluszkach, jak będę na etapie zakupów akcesoriów to jeszcze będę mieć duuużon pytań :-D Też myślałam na sam początek o pampersach bo jakoś się tak chyba utarło, że dobrej jakości są te pieluchy i delikatne dla wrażliwych, małych pup. Ale nie znam się jeszcze na rodzajach- czyli na początek newborn

kbetina ale żeś okazję utrafiła ! Ja na razie nie mam szczęścia do second handów, ale... dostałam namiar na mały sklepik gdzie pojawiają się też nówki sztuki, dobrych firm. Czekam aż będzie dostawa nowych rzeczy.

No to trzymam kciuki, żebyś i Ty utrafiła jakąś okazję ;-) Ja pomyślałam wczoraj że to za wcześnie na takie zakupy,ale dzisiaj poszłam po ten kombinezon, bo później nie będzie a szkoda takiej okazji i później wydać więcej kasy.

a ja mam szał na białe i beżowe ubranka pasują i dla chłopca i dziewczynki

Dobry pomysł z tymi kolorami ;-)

co do pieluch to doświadczone mamusie mogą nam pomóc w wyborze czy pampersy czy jakieś inne. na pewno nie będę kupowała byle czego - mój A się ze mnie śmieje jak mu tłumaczę, że to chyba tak jak z podpaskami - kupi się tanie ***** i nic nie wchłania, a jak się kupi porządne to od razu większy komfort... a on tylko "nie rozumiem" :-D:-D wiem, że niektórzy jeszcze Happy chwalą - używała któraś do swojego maleństwa? możecie powiedzieć, które lepsze?

co do pieluch to doświadczone mamusie mogą nam pomóc w wyborze czy pampersy czy jakieś inne. na pewno nie będę kupowała byle czego - mój A się ze mnie śmieje jak mu tłumaczę, że to chyba tak jak z podpaskami - kupi się tanie ***** i nic nie wchłania, a jak się kupi porządne to od razu większy komfort... a on tylko "nie rozumiem" :-D:-D wiem, że niektórzy jeszcze Happy chwalą - używała któraś do swojego maleństwa? możecie powiedzieć, które lepsze?

Ja uzywałam Pampersów na początku i byłam zadowolona - tylko ta cena 30 zł za 40 sztuk, które starczały na 3 dni :szok:... Póxniej znajoma namówiła mnie na happy ale były mniej chłonne niz Pampersy i chyba na dwóch paczkach sie skończylo. Uzywałam przez chwile Huggies, podobne do pampersów ale jak maluch już siada to jednak pampersy mają elastyczne boczki (moze huggies już teraz tez, nie wiem) i to jest wygodniejsze, więc zawsze po jakiś eksperymentach wracaliśmy do Pampersów.

Ja uzywałam Pampersów na początku i byłam zadowolona - tylko ta cena 30 zł za 40 sztuk, które starczały na 3 dni :szok:... Póxniej znajoma namówiła mnie na happy ale były mniej chłonne niz Pampersy i chyba na dwóch paczkach sie skończylo. Uzywałam przez chwile Huggies, podobne do pampersów ale jak maluch już siada to jednak pampersy mają elastyczne boczki (moze huggies już teraz tez, nie wiem) i to jest wygodniejsze, więc zawsze po jakiś eksperymentach wracaliśmy do Pampersów.
to dokładnie tak jak ja. Hagiski tez lubiłam, w zasadzie ten sam poziom co pampers, ale on i tak zawsze wydała mi sie najcieńszy i najwygodniejszy a Happy dla mnie to cerata, chyba kilka razy założyłam i tyłek mału odparzyłam

ja uzywalam tych najmniejszych Huggisow - pamietam, ze bardziej mi odpowiadaly niz Pampersy. potem sie przerzucialm na pampersy albo kupowalam ktores z tych dwoch jak byla akurat promocja. innych nie probowalam

Napisałam elaborat, niestety nagły brak sygnału - i wszystko się skasowało:wściekła/y:

Generalnie wpadlismy dziś po udanej wizycie do Smyka - niestety pajacyków nie było - tylko te w regularnej cenie, czyli 45zł, ale mąż się napalił i kupił - a ja - łowczyni okazji - wypatrzyłam ten oto cudowny kombinezon r. 68, za 35zł :-)
SG207145.jpg
Strasznie nam się też spodobały pluszowe szczeniaczki Husky - ale cena 79zł :szok: nas poraziła.
Czekamy więc na wyprzedaże...

reklama
piękny ten kombinezon w poniedziałek ide na usg a obok jest smyk może moj Krzyio będzie miał gest jak usłyszy płeć dziecka :) bo do tej pory słysze "mamy czas" :p

co do pampersów to dostałam radę żeby kupowć odrazu dwójki (3-6kg) bo przeciętne dziecko rodzi sie powyżej 3kg i z tych jedynek szybko wyrasta jedna mama powiedziała że kupiła 1 do szpitala to tylko kilka sztuk użyła

Do góry