reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Piękne te ciuszki - pędzę dziś do smyka ;-), mam nadzieję, że jeszcze coś zostało, bo u nas to zawsze najlepsze wykupią:wściekła/y:

reklama
a ja Wam powiem, że nie mam jeszcze nic...jakoś tak ciągle się boję :( wiem, wiem, przesadzam pewnie....ale 3 lata się modliliśmy o tego małego fasolinka, i jakoś nie potrafię się jeszcze nim naprewdę cieszyć :(

vengo pieluszki jednorazowe ja kupiłam 2 paczki, newborn Pampersa, i zeszła cała jeszcze w szpitalu, bo byłam 10dni
a pieluchy tetrowe ja używałam około 10szt. choć miałam na pewno z 3razy więcej, też potrzebne już w szpitalu - lubiłam położyć pod buźką córci by jej było przyjemniej, no i czasem też zdarzało się że jej się ulało, więc pieluszkę szybciej wymienić niż prześcieradełko w łóżeczku, do tego jak przewijałam często trzeba było się pilnować, by nie było po otwarciu pieluszki ziuuut- sruuut, dla chłopaków też się zalecało na siusiaczka zakładać przy przewijaniu tetrę, bo inaczej zdarzała się fonntanka :rofl2:

kombinezon.jpg

Dzisiaj kupiłam w ciucholandzie. Gruby polarowy kombinezon,rozmiar 0-3 miesięcy (62cm), firmy CHEROKEE, nowy z metkami, cena 22 zł ;-)

a ja Wam powiem, że nie mam jeszcze nic...jakoś tak ciągle się boję :( wiem, wiem, przesadzam pewnie....ale 3 lata się modliliśmy o tego małego fasolinka, i jakoś nie potrafię się jeszcze nim naprewdę cieszyć :(

Na zakupy masz jeszcze czas, a jak masz się stresować po kupieniu każdego ciuszka to przecież bez sensu, można to odłożyć na później. Zdążysz na pewno ze wszystkim :-)

kicia i ja cie chyba doskonale rozumiem :) wiec tak jak poprzedniczka pisze lepiej sie nie stresowac i poczekc z zakupami. ja narazie w tej ciazy tlko kupilam misia i kapciuszki baranki na dzien dziecka :) pomijam 2 sukieneczki :pi koszulke w lumpku :) a lozeczko i grubsze rzeczy kupie dopiero w pazdzierniku niech juz troche bezpieczniej bedzie w razie gdyby sie jasiek wyrywal na swiat :)

kbetina super i fajna cena :)

reklama
Dzięki wrublik7 za info o pieluszkach, jak będę na etapie zakupów akcesoriów to jeszcze będę mieć duuużon pytań :-D Też myślałam na sam początek o pampersach bo jakoś się tak chyba utarło, że dobrej jakości są te pieluchy i delikatne dla wrażliwych, małych pup. Ale nie znam się jeszcze na rodzajach- czyli na początek newborn

kbetina ale żeś okazję utrafiła ! Ja na razie nie mam szczęścia do second handów, ale... dostałam namiar na mały sklepik gdzie pojawiają się też nówki sztuki, dobrych firm. Czekam aż będzie dostawa nowych rzeczy.

Do góry