reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja tez zdjęć nie widzę...

Co do pierwszego zakupu to teraz jakos nie szaleję, tyle co teraz kupiłam te dwa pajacyki i komplecik body do nich. Z Wiktorkiem pierwszy zakup dokonałam po zrobieniu testu:-D poleciałam do sklepu i poprosiłam pania o śpiochy a pani pyta - dla kogo? chłopca czy dziewczynki???:-D a ja eeee no dla ...chłopca!! to se wykrakałam wtedy:-D tymi śpiochami demonstacyjnie oznajmiłam mojemu M o ciazy podając mu je na obiad jak wrócił z pracy, dostał na talerzu pod pokrywką, nie zapomne jego miny:laugh2: w tym kompleciku mały wyszedł ze szpitala, fajna pamiątka, zostawiłam mu je w pamiątkowym pudle:tak:

reklama
Ja kupiłam na początku ciązy sliczną bluzę Małemu i teraz sie cieszę z tego zakupu bo szkoda by mi było wydać 56 zł na nią ;-) Prawda jest taka, że co ma być to będzie bez względu na to czy cos kupujesz czy nie :tak:

O qurcze i tak Cię natchnęło ... Nieźle.
Ja myślałam że będzie dziewczynka- nawet imię już miałam. Ale właśnie jak się dowiedziałam o terminie to pomyślałam- a może mały Mikołajek, no i proszę :-D

Spróbuję jeszcze raz z tymi zdjęciami 20100804099.jpg 20100804106.jpg

Też się zastanawiałam czy kupywać ubranka, ale na zdrowy rozsądek- trzeba to sobie rozłożyć w czasie by nie zabolało aż tak finansowo. Poza tym jest to taka wielka uciecha że trudno z niej też zrezygnować :tak:

Gdzie ty takie śliczności kupujesz?? OGROOOOMNIE mi się podobają!
Faktycznie co do wydatków lepiej rozłożyć je w czasie... ja dziś mam zamiar stworzyć listę potrzebnych rzeczy bo chyba nie zdaje sobie jeszcze sprawy z tego co mnie czeka...

Wiolcia, przeceny w Smyku, i pajacyk i komplecik- 20 zł. Tak jak pisałam wcześniej -może nie mega tanio, ale fajne jakościowo są te rzeczy.
Wczoraj robiłam listę z mężem i największe braki mamy w rozmiarze 62, 56 już mamy sporo, ale jeszcze nie wszystko :-)

O kurcze to muszę teraz zaciągnąć męża do Smyka... 20 zł to nie tak dużo za takie piękne rzeczy ;-) Ja 56 wogóle nie kupuje więc sytuację mam uproszczoną:-D 62 mam już prawie kupione, muszę tylko kilka rzeczy dokupić i zabieram się za 68, ale martwią mnie zakupy akcesorii dla maleństwa (bo nie mam o tym pojęcia) i caaaaałej reszty (pościele, foteliki, pieluchy itp.)

O kurcze to muszę teraz zaciągnąć męża do Smyka... 20 zł to nie tak dużo za takie piękne rzeczy ;-) Ja 56 wogóle nie kupuje więc sytuację mam uproszczoną:-D 62 mam już prawie kupione, muszę tylko kilka rzeczy dokupić i zabieram się za 68, ale martwią mnie zakupy akcesorii dla maleństwa (bo nie mam o tym pojęcia) i caaaaałej reszty (pościele, foteliki, pieluchy itp.)

mnie też najbardziej martwią akcesoria bo dokładnie tak samo nie wiem gdzie co i jak hehe. pościele, foteliki, pieluchy to już jak dla mnie mały problem bo właściwie poza pampersami to wszystko będziemy mieli hehe na szczęście bo dużo kasy się przez to zaoszczędzi.

reklama
Ja kupuje 56 bo mój większy synek :tak:tyle właśnie miał jak się urodził.

Też jak sobie pomyślę o tych akcesoriach to przeczuwam niezłą panikę przy półkach. Dlatego podpatruję koleżankę która ma kilku miesięczne dziecko i dużo cennych info od niej zdobywam. Poza tym liczę na mamusie które mają tu mniejsze dzieciaczki, dziewczyny - wasza wiedza jest bezcenna bo jesteście na bieżąco. Które np pieluchy kupuje się na sam początek i są takie the best?

Do góry