reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

o jezyk migowy :) kojarzy mis ie z filmu poznaj moich rodzicow :) ale to fajny patent jak piszesz :) ja tez sprobuje :) jak nie zapomne

Ostatnia edycja:
reklama
oo wow Wiolcia fajne:) ale jakieś jakby drogie?:) przynajmniej dla mnie...szkoda że człowiek jest ograniczony przez fundusze...

Faktycznie - drogie to, choć fajnie wygląda.
Dziewczyny ja ostatnio odkryłam fajny sklep z ubrankami i nie tylko - Pepco. To jest cała sieć, więc pewnie w waszych okolicach też są. Mają świetne ceny - kupiłam tam przepiękny pajacyk za 8 zł, kaftaniki po 4 zł i czapeczki po 2 zł. Wszystko bawełniane i oczywiście nowe. :-)

Adresy sklepów są tu: http://www.pepco.pl/

AA tak tak:) Pepco jest super, i to nie tylko przez wzgląd na ubranka dla naszych maluszków, bo tam wszystko do domu jest :) i tanio i fajnie. A czapeczki po 2 zeta mówisz?? to chyba sobie jutro pójdę bo mam rzut beretem i polookam sobie:)

A co myslicie o kompletach pościeli do łóżeczka z wszelkimi bajerami?? Mnie sie strasznie podoba taka:
14ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1150700758) - Aukcje internetowe Allegro

oo wow Wiolcia fajne:) ale jakieś jakby drogie?:) przynajmniej dla mnie...szkoda że człowiek jest ograniczony przez fundusze...

Nie jest to takie całkiem drogie. Choć - może trochę... Ja ostatnio kupiłam taki zestaw w sklepie "stacjonarnym":
- materac kokos-gąbka-kokos
- kołdra + 2x poszewka
- poduszka + 2x poszewka
- 2x prześcieradło na gumkę
- 2x ochraniacz na łóżeczko + 2x poszewka na ochraniacz ;)
- przewijak (taki nakładany na łóżeczko, bo miejsca mało na kolejny stelaż w pokoju)

Wszystko oczywiście z bawełny 100-procentowej. I w sumie wyszło za to ok. 400 zł. Biorąc pod uwagę, że sam materac jest dość drogi, to uważam, że nie tak tragicznie...

Te zestawy są kiepskie, jeśli wie się konkretnie, czego się chce, a właściwie - czego się nie chce. Mi się na przykład nie podobają te baldachimy i wolę zapłacić sobie więcej za porządny materac albo łóżeczko (już gdzieś pisałam, że zdzierają straszną kasę już za same wyjmowane szczebelki...), zamiast kupować zestaw, w który wliczona jest cena za baldachim i stelaż do niego. Ale jeśli ktoś będzie używał tego wszystkiego, to pewnie bardziej opłaca się brać w zestawie. Tylko trzeba pamiętać, że wszystko jest tam pojedyncze, a dwa zestawy to zdecydowanie za dużo ;)

Nom troszkę drogo... może uda mi się znaleźć taką wersję w miarę tańszą ;-) Ja wiem, że baldachim to tylko kurz zbiera ale taaaaak mi się podoba, że muszę go mieć :-D To co wrzuciłaś Missiiss też jest bardzo fajne tylko bardziej mi sie podoba moskitiera z tiulu. Właściwie to można by było taka uszyć bo to nic ciężkiego... ale efekt może nie być taki sam.

ja to muszę tylko kupić materac do łóżeczka a resztę wszystko mamy od teściowej. tzn. jeszcze nie jest u nas bo narazie nie mamy miejsca, ale teściówka wszystko ma schowane. baldachim też jest ale ja chyba go nie będę zakładać. a jeżeli chodzi o materac to na pewno nie kupie jakiegoś zwykłego i taniego bo w to akurat warto zainwestować więcej kasy, żeby był porządny a nie z czegoś sztucznego.

reklama
Do góry