reklama
sarka
trójkowa mama
ewa a o jakim wózku piszesz konkretnie???? czasami nie o bebe confot?
popędzililiście z ta wyprawką ...
Co do gondolki to no własnie, tak się upierałam żeby była wieeelka ale po kija mi wielka jak w zimie ubrany będzie nią jeżdził noworodek a nie półroczne np dziecko - bo wtedy byłabym potrzebna większa a tak nie musi być wcale taka wielka, na wiosne i tak się dziecko pewnie przetransportuje do spacerówki, tak sobie pomyslałam
Co do gondolki to no własnie, tak się upierałam żeby była wieeelka ale po kija mi wielka jak w zimie ubrany będzie nią jeżdził noworodek a nie półroczne np dziecko - bo wtedy byłabym potrzebna większa a tak nie musi być wcale taka wielka, na wiosne i tak się dziecko pewnie przetransportuje do spacerówki, tak sobie pomyslałam
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Myślę, że po 2 tygodniach zacznę przyzwyczajać małego i hartować - wiadomo najpierw otwieranie okna (dziecko ubrane jak na zewnątrz) na 10 minut, później 20 minut.... aż w końcu zaliczymy pierwszy spacer ;-)
cristalrose
Fanka BB :)
JAk sie dobrze ubierze dzieciaczka, to myslę, że za zimno mu nie będzie. Zresztą dla dzidzi jest bardziej bezpieczny zdrowy mrozek niż plucha. Ja tam na pewno nie będę czekac aż 2 miesiące. Spotkałam się z opiniami, że zimą już po 2-3 tyg można isc na spacerek.
ewa a o jakim wózku piszesz konkretnie???? czasami nie o bebe confot?
Tak jest - to ten wózek. Ale ja jestem do niego coraz mniej przekonana.
A wyprawkę pomału zaczynamy kompletować, bo mamy zaplanowane konkretne zakupy na konkretny miesiąc. Fundusze ograniczone, więc i wydatki trzeba porządnie rozłożyć w czasie Tylko pojawia się kolejny problem - gdzie zmieścić te wszystkie rzeczy póki nie są potrzebne Mamy co prawda dwa pokoje, ale ja w jednym pracuję, więc jest zagracony biurkami i komputerami, a drugi jest sypialniano-salonowy, no i coraz trudniej z miejscem. Materacyk stoi pod ścianą po prostu - dobrze, że niewielki A wózek to już nie wiem gdzie by poszedł. Chyba podwieszany pod sufit Dlatego kupimy go pewnie na końcu. Czyli kiedy? Hm...
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Tez ją sobie kupiłam - jest świetna! Do tego dostałam pełno gazet "M jak mama" z roku ubiegłego :-) jak coś ciekawego wyczytam to się podzielę z wami nową wiedzą ;-)A mi dzisiaj przyszła książka "w oczekiwaniu na dziecko" i wreszcie mam co czytać :-)
cristalrose
Fanka BB :)
JA też ją mam, ale mnie jakoś nie oszołomiła - a wszystkie znajome tak ją zachwalały
Oczywiście jest tam dużo przydatnych informacji, ale to wszystko sie gdzieś przewija - w necie, na forum, u lekarza, sporo też pamiętam ze studiów.
Mnie zafascynowała natomiast książka Tracy Hogg - Język Niemowląt. Przeczytałam ja juz ze dwa lata temu i teraz też zamierzam. I polecam Wam dziewczyny, książka jest niedroga i dostarcza naprawdę mnóstwa informacji o wychowaniu niemowlaka. I to takich informacji, których nigdzie nie znajdziecie i nigdy nie podejrzewałybyście, że poprzez rodzaj płaczu czy grymas dziecko "mówi" czego chce. :-)Bardzo przyjemnie się ją czyta. Jak powieść przygodową
Oczywiście jest tam dużo przydatnych informacji, ale to wszystko sie gdzieś przewija - w necie, na forum, u lekarza, sporo też pamiętam ze studiów.
Mnie zafascynowała natomiast książka Tracy Hogg - Język Niemowląt. Przeczytałam ja juz ze dwa lata temu i teraz też zamierzam. I polecam Wam dziewczyny, książka jest niedroga i dostarcza naprawdę mnóstwa informacji o wychowaniu niemowlaka. I to takich informacji, których nigdzie nie znajdziecie i nigdy nie podejrzewałybyście, że poprzez rodzaj płaczu czy grymas dziecko "mówi" czego chce. :-)Bardzo przyjemnie się ją czyta. Jak powieść przygodową
reklama
Potwierdzam książki Tracy Hogg, akurat dla mnie trafiła się niestety najpierw "Język dwulatka", jako że mam dwulatka w domu jest na prawdę rewelacyjna! ale mimo że nie trafiła do mnie przy pierwszym dziecku pierwsza część, to choć przy drugim dziecku kupuję ( już jutro czekam tylko na wypłatę ) chociaż w KDC komplet kosztuje coś około 19-20zł, więc jakby któraś się zdecyduje nie kupujcie oddzielnie - jedna to 12-13zł
Podziel się: