reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja się nie znam... ale jeżeli nie będzie wielkich mrozów to raczej chciałabym wyjść trochę wcześniej na dwór niż dopiero po 2 miesiącach.

reklama
ewa a o jakim wózku piszesz konkretnie???? czasami nie o bebe confot?:)
popędzililiście z ta wyprawką:szok: ...:-D

Co do gondolki to no własnie, tak się upierałam żeby była wieeelka ale po kija mi wielka jak w zimie ubrany będzie nią jeżdził noworodek a nie półroczne np dziecko - bo wtedy byłabym potrzebna większa a tak nie musi być wcale taka wielka, na wiosne i tak się dziecko pewnie przetransportuje do spacerówki, tak sobie pomyslałam:tak:

Myślę, że po 2 tygodniach zacznę przyzwyczajać małego i hartować - wiadomo najpierw otwieranie okna (dziecko ubrane jak na zewnątrz) na 10 minut, później 20 minut.... aż w końcu zaliczymy pierwszy spacer ;-)

JAk sie dobrze ubierze dzieciaczka, to myslę, że za zimno mu nie będzie. Zresztą dla dzidzi jest bardziej bezpieczny zdrowy mrozek niż plucha. Ja tam na pewno nie będę czekac aż 2 miesiące. Spotkałam się z opiniami, że zimą już po 2-3 tyg można isc na spacerek.

ewa a o jakim wózku piszesz konkretnie???? czasami nie o bebe confot?:)
popędzililiście z ta wyprawką:szok: ...:-D

Tak jest - to ten wózek. Ale ja jestem do niego coraz mniej przekonana.
A wyprawkę pomału zaczynamy kompletować, bo mamy zaplanowane konkretne zakupy na konkretny miesiąc. Fundusze ograniczone, więc i wydatki trzeba porządnie rozłożyć w czasie ;) Tylko pojawia się kolejny problem - gdzie zmieścić te wszystkie rzeczy póki nie są potrzebne ;) Mamy co prawda dwa pokoje, ale ja w jednym pracuję, więc jest zagracony biurkami i komputerami, a drugi jest sypialniano-salonowy, no i coraz trudniej z miejscem. Materacyk stoi pod ścianą po prostu - dobrze, że niewielki ;) A wózek to już nie wiem gdzie by poszedł. Chyba podwieszany pod sufit ;) Dlatego kupimy go pewnie na końcu. Czyli kiedy? Hm... :)

2 mies. to troche przydługo:szok:, no chyba że b edzie ciągle -25st:-D ale przy normalnych mrozikach to jak najbardziej na krótkie spacerki (bo wiadomo ze zima nie spaceruje sie tyle co wiosną czy latem) można sobie pozwalać juz po 2, 3 tyg:tak:

ja tez ta ksiązke mam, dwie serie, a pierwsza to nawet w dówch egz. bo ostatnio na urodziny od siorki dostałam ale za to to nowe ulepszone wydanie, to chyba najlepsza książka godna polecenia z tych wszystkich ciazowych:tak:

JA też ją mam, ale mnie jakoś nie oszołomiła - a wszystkie znajome tak ją zachwalały:dry:
Oczywiście jest tam dużo przydatnych informacji, ale to wszystko sie gdzieś przewija - w necie, na forum, u lekarza, sporo też pamiętam ze studiów.
Mnie zafascynowała natomiast książka Tracy Hogg - Język Niemowląt. Przeczytałam ja juz ze dwa lata temu i teraz też zamierzam. I polecam Wam dziewczyny, książka jest niedroga i dostarcza naprawdę mnóstwa informacji o wychowaniu niemowlaka. I to takich informacji, których nigdzie nie znajdziecie i nigdy nie podejrzewałybyście, że poprzez rodzaj płaczu czy grymas dziecko "mówi" czego chce. :-)Bardzo przyjemnie się ją czyta. Jak powieść przygodową :rofl2:

reklama
Potwierdzam książki Tracy Hogg, akurat dla mnie trafiła się niestety najpierw "Język dwulatka", jako że mam dwulatka w domu jest na prawdę rewelacyjna! ale mimo że nie trafiła do mnie przy pierwszym dziecku pierwsza część, to choć przy drugim dziecku kupuję ( już jutro czekam tylko na wypłatę :-D) chociaż w KDC komplet kosztuje coś około 19-20zł, więc jakby któraś się zdecyduje nie kupujcie oddzielnie - jedna to 12-13zł

Do góry