reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

wiolcia - dokladnie tak jak wrublik pisze!! Adas teraw dodatkowo jak porozwala wszystkie wieze i ciuchcie ktore Wikunia zbuduje, to wystarczy ze ona jeden klocek wrzuci do wiaderka, to on zaraz chodzi i je zbiera i tez wrzuca. jak sie uzbieraja w wiaderku to wyrzuca i tak w kolko. My na gwiazde zamowilismy dla niego klocki u mnie w szpitalu na prezent.
Wiolcia - to nie tak, ze ma duzo bo ja latam i kupuje i ciagle czegos szukam. Wiele jest po Wiktorii, wiekszosc pochowana w kartonach w Pl i co jakis czas cos przywoze - tak jak on rosnie tak wymieniem zabawki. nie mam zamiaru dokupywac za wiele, bo po co?

reklama
A jakiego typu te klocki?? Jakieś większe? Czy obojętne? Krzyśko nie tyle rozwala to co mu zbuduję z klocków tylko podejdzie wywali z pudelka i idzie dalej. Ewentualnie gdzieś je wyrzuci ale dłuzej się nimi nie zajmie.

Antylopka no piszesz o Fifku. :-) Wrzuca do wiaderka a potem wywala :-) Ja mam mnóstwo klocków po Lolku i na razie starczy, i własciwie nie wiem czy będe dokupywac ale pewnie tak..Teraz Lolo się bawi lego a Fifkowi zostały duze plastikowe :-) Ja niestety mam za dużo zabawek :-( Ale teraz jestem mądrzejsza i Fifi bawi się zabawkami brata :-p Na roczek dostanie jakies edukacyjne...No i u nas to głównie autka i klocki bo Lolo edukacyjne tylko rozwalał, w ogole go nie interesowały więc sobie dalam spokój...Sorter rozwalił, bączek rozwalił, kręgle pogubił...Ale duze autka, droga i tory i pociagi to było i jest to ;-)

Kurcze to ja stwierdzam, że moje dziecko nie umie się bawić zabawkami ;-) Dzisiaj złapał łyżeczkę i pudełko po herbacie i byłam w szoku, bo wkładanie łyżki do pudełka zajęło go na jakieś 8 minut! To było najdluższe 8 minut spokoju od pewnego czasu ;-) A tak to klucze, długopisy, kable...klocki?! wysypać i iśc dalej, jak Krzysiu Wiolci. Autka rzucić i ścianę, uśmiać się i przed siebie. Książki nie da się utrzymać za długo w buzi, bo za ciężka, Maskotki nuda - służą tylko żeby dawać "buzi buzi". Czyli Hubert to oszczędne dziecko, bo nie trzeba mu kupować zabawek ;-) Ale na roczek od chrzestnego dostanie rowerek
ROWEREK TRÓJKOŁOWY, nowy model, wyprzedaż, tanio! (1911806755) - Aukcje internetowe Allegro. A od moich rodziców taki sprzęt, żeby mógł nadmiar energii spożytkować ;-) PERKUSJA 3BĘBNY STOŁEK MIKROFON ŚWIATŁO63X66 ŚLĄSK (1860068305) - Aukcje internetowe Allegro.
Chrzestna i druga babcia dopytują się co mają mu kupić, ale nie mam już koncepcji...

Buzc podziwiam Cię :-) Mnie by chyba nikt nie zmusił do zakupu takiego sprzętu ;-) Wyszlabym z siebie i staneła obok :-D:-D:-D

ach gdybym nie musiała spacerować z wózkiem trzeciego maleństwa niedługo to bym się chyba zdecydowała na takie cóś ROWEREK, KOŁYSKA, MELODYJKI, SUPER CENA!! K-ów (1916143387) - Aukcje internetowe Allegro
Anulka za takim rowerkiem chodziła i chciała byśmy jej kupili, mieliśmy tylko taki prosty trójkołowy, więc zakup nowego mijał się z celem, teraz gdybyśmy Wikuni kupili to i tak próbowałaby władować się, a to już lekka przesada, no a na lato to ja będę kombinować jak pospacerować wózkiem a Wikunię na piaskownicy utrzymać, więc prezent na roczek będzie mniej skomplikowany, zresztą zabawek i ubranek ostatnio dostaliśmy sporo, szkoda że nie można dokupić jej trochę "ciałka"

Wrublik a własnie będziecie kupowali "podwójny" wózek??? Czy stawiasz na chuste dla maluszka??? Bo Malenka przecież długo na nóżkach jeszcze nie pochodzi sama..

jeszcze dałam sobie czas do namysłu - zależy od Wikuni, bo np. Anulka jak zaczęła chodzić to do żadnego wózka jej nie sposób było wsadzić i potrafiła chodzić po 1-2godz. dziennie i nawet dość daleko, chusta by mi przydała się chyba jak najbardziej, bo to i lżej byłoby wejść na 4 piętro, tylko zachustowanej ciężko na przykład obsłużyć dziecko które chce siusiu... a wózek podwójny, koleżanka mówiła że mogłaby przekazać po swoich synkach, tylko że on jest dość ciężki...

jeszcze dałam sobie czas do namysłu - zależy od Wikuni, bo np. Anulka jak zaczęła chodzić to do żadnego wózka jej nie sposób było wsadzić i potrafiła chodzić po 1-2godz. dziennie i nawet dość daleko, chusta by mi przydała się chyba jak najbardziej, bo to i lżej byłoby wejść na 4 piętro, tylko zachustowanej ciężko na przykład obsłużyć dziecko które chce siusiu... a wózek podwójny, koleżanka mówiła że mogłaby przekazać po swoich synkach, tylko że on jest dość ciężki...

z ciekawości popatrzyłam na takie wózki bliżniacze i cholercia fajne są :)

Jakbyś miała kupować wózek- bez względu na cenę to jaki by był?? dwa obok siebie?? Jeden za drugim, jeden pod drugim czy na przeciwko ??

Mi się podobają ten jeden za drugim. Z przodu starszak z tyłu rozłożona na płasko maleństwo ( na szczęście u ciebie byłoby już cieplutko na pierwszym spacerku), no i starszak nie obudzi maleństwa.

WÓZEK BLIŹNIACZY - PEG PEREGO DUETTE SW (1900991497) - Aukcje internetowe Allegro ten jest fajny tyle że używany- ale możliwości ustawienia siedzisk olbrzymie :)

reklama
Ja bym na pewno kupiła jeden za drugim, bo takimi ustawionymi obok siebie, to nigdzie się nie da wjechać :/ Czasem zwykłym wózkiem ciężko się przecisnąć przez jakieś drzwi czy kasę w supermarkecie, a co dopiero takim kolosem!

Do góry