reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

hehe, no musze tu zapytac jak to jest :D ze sprawdzaniem fotelikow bo auta daja na np weekend i nie trzeba nic spisywac bierzesz kluczykie i jezdzisz a potem oddajesz:-D:szok:

no wlasnie, obrazki:angry: w wielu ksiazeczkach sa jakies dziwne, brzydkie zwyczajnie my mamy ksiazeczki miniaturki razy 67;-) kupione na allegro za jakies grosze z wydawnictw, zielona sowa, liwona, grafkarton i wilga, no to grafkatron ma obrazki jak przeniesione z obrazow sredniowiecznych malarzy, liwona to porazka a zielona sowa tez nie zachwyca, najladniejsza jest wilga, nie straszy ;-) i jest naprawde przyjemna dla oka, mnie natomiast wkurza tresc tych ksiazeczek:tak: hehe znane bajki, legendy a takie okrojone;-) no ale to dla maluszkow maluszkowych, pozniej przyjdzie czas na duze bajki w calej wersji ktorych sporo mam w domu Polskim:-D

reklama
hej czasem my dla swojej starszej kupujemy książki w kioskach właśnie teraz wychodzi seria http://www.kolekcjaksiążek.pl/ całkiem nieźle ilustrowana
O te kolekcje mogą być niezłe.
My mamy Brzechwy taką książkę Wilga . Dostał młody w prezencie. Księga jest wielka i gruba jak encyklopedia ale i strony w niej są grube tekturowe. A wiadomo jak to dzieci mają wyczucie przewracając kartki a tu tego problemu nie ma.

hej czasem my dla swojej starszej kupujemy książki w kioskach właśnie teraz wychodzi seria http://www.kolekcjaksiążek.pl/ całkiem nieźle ilustrowana
właśnie co do Dagostini to nie warto nic zaczynać u nich kolekcjonować bo chyba mało która kolekcja dochodzi do końca. Zazwyczaj coś zaczynają a potem zaprzestają produkcji bo się nie sprzedaje w wystarczającym nakładzie:dry:
wrublik tak jak z tą kolekcją Farma - ani widu ani słychu, w kioskach tez nie dostają, no ale chociaz albo mailowo albo telefonicznie wypadałoby uprzedzić że nie bedzie i przeprosić, dziadostwo straszne, nie polecam:no:

właśnie co do Dagostini to nie warto nic zaczynać u nich kolekcjonować bo chyba mało która kolekcja dochodzi do końca. Zazwyczaj coś zaczynają a potem zaprzestają produkcji bo się nie sprzedaje w wystarczającym nakładzie:dry:
wrublik tak jak z tą kolekcją Farma - ani widu ani słychu, w kioskach tez nie dostają, no ale chociaz albo mailowo albo telefonicznie wypadałoby uprzedzić że nie bedzie i przeprosić, dziadostwo straszne, nie polecam:no:
sarka u nas raczej wszystkie kolekcje dochodziły do końca, czasem zamawiamy w kiosku i pani nam odkłada, właśnie te książeczki, a farma? przyszły mi na razie 2 paczki po dwa numery, zwierzątek jest na razie chyba z 10, ale w kioskach tez dopiero 4 numer okazał się, a w prenumeracie przychodzą 2 numery po wydaniu tego drugiego, a dotychczas zebraliśmy od nich 10 tomową miniencyklopedię przyrody - Anulka ją uwielbia

zgadzam się- takim sposobem mam tylko 3 pierwsze części , czwartej ani widu ani słychu, choć prosiłam aby odłożyli mi jak coś przyjdzie.

koleżanka wzięła prenumeratę - i kilka części przyszło, 2 pierwsze nie ( choć zaznaczyła że chce od numeru pierwszego)- a jak zadzwoniła to powiedzieli że wyślą, ale maja problemy na magazynie - także o ile zwierzątka fajne tak z dostępem ciężko

Dziewczyny potrzebuję porady co kupić Młodemu na roczek :confused: Biorąc pod uwagę jego charakter wybrałam 2 zabawki ale nie mogę się zdecydować... może, któraś z was miała lub po prostu może mi doradzić :)
BĄCZEK Leśni Przyjaciele SMILY MÓWI PL/ BAWI Hit (1884773690) - Aukcje internetowe Allegro
INTERAKTYWNA KIEROWNICA Z PULPITEM- FIRMY MY BABY (1843819640) - Aukcje internetowe Allegro

A co do książek to wasze dzieciaki naprawdę je oglądają?? Mojego małego terrorysty wogóle nie interesują książki, co prawda pokaże pieska, kotka, autko na obrazku ale za 5 minut już biega po domu i ma w nosi książki.

reklama
Wiolcia ja bym wybrała tą kierownicę trochę bardziej chyba wzbudza wyobraźnię
a co do książek, to moja mała też jeszcze nie bardzo ogląda, takie twarde z Olesiejuka gdzie są obrazki dla maluchów, owszem ale też nie dłużej niż 5 min, choć jeśli nawet te 5 min trzyma to na pewno w paszczy :D
a o książkach rozmawialiśmy to bardziej pod kątem starszaków, ew. przyszłościowo

Do góry