reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

w szpitalach gdzie dzieci leza osobno a nie z mami niestety tak wlasnie jest. niby powinni wolac jak dzieci placza, ale im sie nie chce i daje najczesciej butle niestety. ja bylam na oddziale, gdzie dziecko jest ciagle z mama wiec mialam kontrole nad tym

Całe szczęście w Koszalinie dzieciaczki są z mamami:-)

reklama
chyba niestety sa ... nawet w CZMP jest jeden taki oddzial, gdzie maluszki sa osobno!

o zgrozo! A ja myślałam, że zasada rooming-in jest już obowiązkowa we wszystkich szpitalach położniczych!

U nas na sali też była lampa do naświetlania i dobrze, mogłam wszystkiego sama dopilnować.

Z innej beczki ;-)

Byłam wczoraj na zakupkach dla JUlci, kupiłam jej trochę łaszków (jezu jak to dziecko rosnie, spodenki na 3/4 lata na 104 cm za krótkie a ona ma dopiero 3,5 roku...) i kupiłam dla dzidzi:

Paczkę pieluch tetrowych, małą butelkę avent, smoczki ortodontyczne avent i 3-pack body :)

Fajnacko,że zakupy się udały. Za parę dni planuję kupić wanienkę (duzą) i też paczkę tetrówek ( w Makro paczka 11 szt, a w Selgrosie 10 szt.) i chciałabym jeszcze z trzy flanele. Swoich dziadków "naciągnę" na materacyk do łózeczka. Zostało niecałe 5,5 miesiąca ,więc trzeba pośpieszyć sie z zakupami. Jak pisałam wiele rzeczy już mam ,więc tylko dokupić co trzeba. W dodatku znajomi zaoferowali sie dać ciuszki, więc jest elegancko.:-)

W dodatku znajomi zaoferowali sie dać ciuszki, więc jest elegancko.:-)
no to super, troszke wydatkow odpadnie. Jak bedzie chlopczyk to wszystko trzeba bedzie kupic a jak dziewuszka to mam nieco ubranek po Julci takich lepszych. Jesli chodzi o wanienkę zdceydowałam sie na taka: Buy Fisher-Price Aquarium Bath Centre. at Argos.ie - Your Online Shop for .. BYlam wczoraj ogladnac wozki ale masakra z kolorami, jakos niespecjalnie mi sie szary marzy. Chyba bede musiała zakupic przez ebay.

Fajna wanienka, też właśnie chciałabym kupić niebieską ,ale tam ,gdzie idę kupić nie ma tego koloru.
Co do ciuszków. Póki dziecko małutkie to te same ciuszki można założyć i dla chłopca i dla dziewczynki. Wiadomo,że to nie wybieg mody i domu moze być nawet w takich.

wanienka jest tylko w jednym kolorze u nas, ale mnie tam na kolorze nie zalezy, byle by tylko nie byla rozowa :D

Ja to i tak na razie będę kupowała jakieś bardziej uniwersalne,nie tylko bezowe, ale na pewno synka nie ubrałabym na rozowo :)

Byłam dziś w sklepach z dziecięcymi rzeczami i jest niebieska wanienka. Widocznie dostawa była, bo ja byłam ostatnim razem to nie było. Wiec za parę dni wyruszam ją kupić.

reklama
Do góry