reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

trzeba powoli zacząć oglądać się za kombinezonami i mam dylemat jaki kupić czy w całosci czy 2 częsciowy
prosze o opinie doświadczone mamusie :D
hehe gwiazdeczka skocz stronę wstecz - pytała już cwietka, są plusy i minusy, ja tam dałam plusa 2częściowemu, bo "rośnie" razem z dzieckiem

reklama
Zawsze byłam za kombinezonem dwuczęściowym dopóki Zuza przypadkiem nie dostała jednoczęściowego i tylko w tym całą zimę chodziła bo był mega wygodny dla niej. Nie krepował ruchów podczas spacerów i szaleństw na sankach. Szybko się zdejmował i zakładał.
Ale miałam też kurtkę na zmianę i spodnie dznsowe i sztruksowe podszyte polarem. Dzieci potrafią się nieźle ubrudzić. Jak jechałam samochodem to też ubierałam lżej.
Ja raczej będę kupować jednoczęściowy dla Alka na spacery i coś dodatkowo na zmianę.

Ewa mam dla Zuzy MC Tobi i jest rewelacyjny. Niedługo Alek się w niego przesiada :)

Ostatnia edycja:
W sumie to chyba i jedno i dwuczęściowy się sprawdza.Dwuczęściowy jak się gdzieś idzie bo wystarczy gore ściągnąć (jak to Bodzia pisała).a jednoczęściowy właśnie na spacerki w idealny :-)

Ja w sumie wole jednoczesciowy bo jakos taki poreczniejszy a jakby gdzies trzeba bylo wyjsc to jesli sie zdarzy choc watpie zeby mala byla w samych rajstopach to co to przeszkadza??

zapomnialam napisac, teraz bedac w Pl kupilismy przypadkiem butelke ktora ratuje nasze nerwy :) W podlecial do mnie w supermarkecie z okrzykami ze to cos dla nas i mimo mojego powatpiewania kupilismy:) Sprawdzilo sie idealnie, nic sie nie rozlewa bo nie pokonujemy dlugiej drogi z miseczki do buzki a na dodatek nie tracimy czasu i blyskawicznie nabieramy nowa porcje :D co jest wazne w sytuacji gdzie Arlenka szybko sie zniecheca do jedzenia kaszek :D

LOVI

Kupiłam Franolowi paputki z okazji jutrzejszego dnia chłopaka ;) kapcie dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN

Nie mają najlepszych opinii - że niby mało wytrzymałe, ale on jeszcze nie chodzi, więc jako ocieplacze na jesień będą w sam raz. Jak przyjdą chłodniejsze dni, to i tak trzeba będzie coś grubszego kupić. A cena - powiedzmy - w granicach przyzwoitości.

Kupiłam wczoraj dzieciom rajstopki- takie gładkie z nadzieją że się nie będą tak mechacić :-D: 5 par Olkowi i 3 pary Mikołajowi i zapłaciłam prawie 108zł:szok: za rajstopy ! Z tymi dziećmi to pójdę chyba z torbami, eh..

Salomii mnie nie przeszkadzało, że w samych rajtkach był..Ale jak szłam na duże zakupy to ściągałam tylko kurtke....a w jednoczesciowym byłoby mi cięzko..Kazdy się sprawdza w róznych sytuacjach...A już rozebrać go w sklepie do samych rajtuz z jednoczęściowego to za zimno troche...O i o to mi chodziło.. Najlepiej mieć dwa na zmiane ;-)
Mamolka :szok: jak dobrze, ze ja musze kupic tylko po 1 góra 2 pary....

Bodzinka- ostatnio nie mam czasu ani nawet ochoty szperać po lumpeksach, a Olkowi muszę kupić na zimę rajstopki do przedszkola, jedne na siebie i drugie na zmianę, a przecież nie będę ich prać codziennie. Wiem, że w przedszkolu zimą jest bardzo ciepło, ale samej mi się nie będzie chciało przebierać go w skarpetki i krótkie spodenki więc będzie w rajstopkach latać- a tak kombinezon, bluza czapka szalik i wio na dwór- i tylko szybko szybko aby się Mikołaj nie zgrzał :baffled:

kupiłam takie http://allegro.pl/wola-rajstopki-gladkie-bawelniane-kolory-104-110-i1837271097.html

będą się mechacić czy nie?? któraś wie??

Ostatnia edycja:
reklama
Nie no masz racje, ja tez musze kupić z 1 nowa pare dla Lolka bo mam z zeszłego roku (kupiłam na wyrost) ale cena mnie powaliła, ąz mi skóra ścierpła bo po Lolku rajstop raczej nie będzie dla Fifka za te dwa, trzy lata i juz sie boje...
No a ceny rajstop dla dzieci niestety powalajace....

Do góry