reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

trzeba powoli zacząć oglądać się za kombinezonami i mam dylemat jaki kupić czy w całosci czy 2 częsciowy
prosze o opinie doświadczone mamusie :D
hehe gwiazdeczka skocz stronę wstecz - pytała już cwietka, są plusy i minusy, ja tam dałam plusa 2częściowemu, bo "rośnie" razem z dzieckiem

reklama
Zawsze byłam za kombinezonem dwuczęściowym dopóki Zuza przypadkiem nie dostała jednoczęściowego i tylko w tym całą zimę chodziła bo był mega wygodny dla niej. Nie krepował ruchów podczas spacerów i szaleństw na sankach. Szybko się zdejmował i zakładał.
Ale miałam też kurtkę na zmianę i spodnie dznsowe i sztruksowe podszyte polarem. Dzieci potrafią się nieźle ubrudzić. Jak jechałam samochodem to też ubierałam lżej.
Ja raczej będę kupować jednoczęściowy dla Alka na spacery i coś dodatkowo na zmianę.

Ewa mam dla Zuzy MC Tobi i jest rewelacyjny. Niedługo Alek się w niego przesiada :)

Ostatnia edycja:
W sumie to chyba i jedno i dwuczęściowy się sprawdza.Dwuczęściowy jak się gdzieś idzie bo wystarczy gore ściągnąć (jak to Bodzia pisała).a jednoczęściowy właśnie na spacerki w idealny :-)

Ja w sumie wole jednoczesciowy bo jakos taki poreczniejszy a jakby gdzies trzeba bylo wyjsc to jesli sie zdarzy choc watpie zeby mala byla w samych rajstopach to co to przeszkadza??

zapomnialam napisac, teraz bedac w Pl kupilismy przypadkiem butelke ktora ratuje nasze nerwy :) W podlecial do mnie w supermarkecie z okrzykami ze to cos dla nas i mimo mojego powatpiewania kupilismy:) Sprawdzilo sie idealnie, nic sie nie rozlewa bo nie pokonujemy dlugiej drogi z miseczki do buzki a na dodatek nie tracimy czasu i blyskawicznie nabieramy nowa porcje :D co jest wazne w sytuacji gdzie Arlenka szybko sie zniecheca do jedzenia kaszek :D

LOVI

Kupiłam Franolowi paputki z okazji jutrzejszego dnia chłopaka ;) kapcie dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN

Nie mają najlepszych opinii - że niby mało wytrzymałe, ale on jeszcze nie chodzi, więc jako ocieplacze na jesień będą w sam raz. Jak przyjdą chłodniejsze dni, to i tak trzeba będzie coś grubszego kupić. A cena - powiedzmy - w granicach przyzwoitości.

Kupiłam wczoraj dzieciom rajstopki- takie gładkie z nadzieją że się nie będą tak mechacić :-D: 5 par Olkowi i 3 pary Mikołajowi i zapłaciłam prawie 108zł:szok: za rajstopy ! Z tymi dziećmi to pójdę chyba z torbami, eh..

Salomii mnie nie przeszkadzało, że w samych rajtkach był..Ale jak szłam na duże zakupy to ściągałam tylko kurtke....a w jednoczesciowym byłoby mi cięzko..Kazdy się sprawdza w róznych sytuacjach...A już rozebrać go w sklepie do samych rajtuz z jednoczęściowego to za zimno troche...O i o to mi chodziło.. Najlepiej mieć dwa na zmiane ;-)
Mamolka :szok: jak dobrze, ze ja musze kupic tylko po 1 góra 2 pary....

Bodzinka- ostatnio nie mam czasu ani nawet ochoty szperać po lumpeksach, a Olkowi muszę kupić na zimę rajstopki do przedszkola, jedne na siebie i drugie na zmianę, a przecież nie będę ich prać codziennie. Wiem, że w przedszkolu zimą jest bardzo ciepło, ale samej mi się nie będzie chciało przebierać go w skarpetki i krótkie spodenki więc będzie w rajstopkach latać- a tak kombinezon, bluza czapka szalik i wio na dwór- i tylko szybko szybko aby się Mikołaj nie zgrzał :baffled:

kupiłam takie http://allegro.pl/wola-rajstopki-gladkie-bawelniane-kolory-104-110-i1837271097.html

będą się mechacić czy nie?? któraś wie??

Ostatnia edycja:
reklama
Nie no masz racje, ja tez musze kupić z 1 nowa pare dla Lolka bo mam z zeszłego roku (kupiłam na wyrost) ale cena mnie powaliła, ąz mi skóra ścierpła bo po Lolku rajstop raczej nie będzie dla Fifka za te dwa, trzy lata i juz sie boje...
No a ceny rajstop dla dzieci niestety powalajace....

Do góry