reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja tam różu nie lubię, wszystko jedno na kim ;)

W temacie fotelików:
Kupujecie teraz fotelik 9-18 kg czy jakiś większy? Np. 9-25, 9-36? Ten do 18 kg starczy już do końca czy trzeba będzie jeszcze trzeci kupować?
Chciałabym Maxi Cosi, bo teraz go mamy i jestem bardzo zadowolona.
Możecie napisać, jakie macie foteliki?:) Będę wdzięczna :)

reklama
ewa ja kupię maxi cosi tobi lub romer king plus. Jeszcze na 100% nie wiem, który...

a ja niuni będę kupować lalki i wózki bo samochodów ma już pod dostatkiem. Już teraz odziedziczyła po Matim sporo "męskich zabawek" Nawet lego duplo (które dzielnie czeka na swój czas) to straz pożarna, policja, śmieciarka, maszyny budowlane etc. Skrzynka z narzędziami, kolejka Fishera i tego typu sprzęty już mamy:) a biało-różowego wózeczka dla lalek jeszcze nie:)

Przejrzałam foteliki na foteliki.info i wstępnie zdecydowałam się też na Maxi Cosi Tobi. Fajnie wygląda. Rozkłada się do lekko leżącej pozycji, co jest dość ważne, bo często jeździmy wieczorami i Pucek już śpi. Fajne jest to, że osłonki na pasach są złączone na stałe z zagłówkiem - nie zjeżdżają. No i generalnie dość solidnie ten fotelik wygląda. Ma 4/5 pkt. w tekstach.
Na allegro znalazłam najtaniej za 715 zł za nowy :/ Ale z Krakowa, więc może uda się ominąć koszty wysyłki.

ewa ja w irl mam fotelik, którego w Pl raczej nie ma więc się nie wypowiem.

a ja zgłupieje od wyboru wózków. to trudniejsze niż kupno samochodu!! teraz mi sie spodobał baby jogger city mini. ma tylko jeden minus - nie ma regulowanego podnóżka :-( no i cena też średnia, ale to mniej ważne. i tak zostawiamy tą naszą wielką spacerówkę na dlugie spacery na miejscu i na zime bo jest bardziej osłonięta. ale potrzebuje małego wózia do samochodu... ech nie wiem co wybrać, a za tydzień lecę do Pl i muszę już się na coś zdecydować.
inne to peg perego si może być... choć ten poprzedni ładniejszy. głupieje już!

Gosia, a powiedz jak jest z dzieckiem w samolocie. Trzeba mieć fotelik ze sobą? Wybieramy się w maju przyszłego roku do znajomych do Anglii i tak się właśnie zastanawiam, jak się rozwiązuje kwestię usadzenia dziecka w samolocie.
No i chyba będziemy musieli parasolkę do tej pory kupić, bo nie będziemy tachać wielkiej spacerówki do samolotu...

ewa w samolocie dziecko do 2 lat siedzi u rodzica na kolanach i ma specjalne pasy. potem już normalnie. żadne foteliki nie wchodzą w grę.

u mnie to, że latamy to kolejny powód dla którego szukam lekkiego wózka spacerowego bo jak mam lecieć sama z mlodym plus wielki ciężki wózek to mówię NIE hehe ma to być drugi wózek na wszelkie wypady, ale musi być wygodny i mi się podobać :-D parasolki mi się średnio podobają. wolę takie składane na pół. poza tym typowe parasolki nie mieszczą się w każdym samochodzie. często jest tak, że taki składany na pół wejdzie, a parasolka jest za dluga... nie wiem co wybrać.
aaa i parasoli nie mają sztywnego oparcia - dla mnie to jednak minus

Ostatnia edycja:
my mamy taki fotelik (jeszcze grzecznie czeka:p) Maxicosi Priori XP + gratisy !!! (1821031525) - Aukcje internetowe Allegro

odkurzacz Wiktor tez miał i się świetnie nim bawił, wózeczki zazwyczaj są na placykach przez chłopców porywane hehe - atrakcyjne bo nie mają w domu zazwyczaj:) Dla dziecka do 3,4 r. ż. zabawki i chłopięce i dziewczęce sa trakcyjne. Dopiero jak zaczynaja się zabawy "w rolę" bądź "tematyczne" to preferencje się różnicują juz na lalki czy autka, i z tym nie wygracie, to już jest zakodowane w mózgu;) więc dziewczyka prędzej czy pózniej ten wózeczek mieć będzie;ppp (no pewnie zdarzają się wyjątki jak we wszystkim ale to naprawdę wyjątki;))

Ja wiem, że wózka dla lalek pewnie nie uniknę - jak Ida pójdzie do przedszkola, to zacznie się na dobre etap Hello Kiti (mąż bedzie miał radochę ;-) )Ale póki jest taka mała wolę zabawki uniwersalne.

reklama
Ewa ja mam dla starszej fotelik 9-36, firmy meggi, nie powiem w crashtestach nie wygląda dobrze, ale jak kupowaliśmy tylko na taki było nas stać, teraz może uda się kupić lepszy, ale do 18kg to tylko do 3-4 lat potem trzeba będzie jeszcze kupować na większ dxziecko, więc albo 9-36 i do końca albo dwa foteliki, ale z lepszym dostosowywaniem się do potrzeb dziecka
cwietka, Ania ma wózek do lalek... na balkonie, kuchnia poszła wczoraj na śmietnik, jej najulubieńsze zabawy - klocki samochody i puzzle to co że z Hello Kitty, nie ominął nas ten etap...

Do góry