reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

My mamy Romera King Plus Ts, czy jakoś tak. Używka za 2 stówki;-) Bardzo jestem zadowolona z tego zakupu:-)
Zauważyłyście, że w kategorii fotelików 9-18 na tym wątku przewijają się głównie dwie firmy - Romer i MC? Ciekawe...

reklama
Cristal, podejrzewasz jakiś spisek?:D
Te firmy mają najwięcej punktów w testach. Czwórki mają jeszcze Kiddy i Bebe Confort, ale z tego, co widziałam, to są droższe.

Zastanawialiśmy się chwilę nad fotelikiem 9-36, ale chyba jednak wolimy kupić dwa. Jak coś jest za bardzo uniwersalne, to wzbudza moje podejrzenia ;) Poza tym dwa foteliki z tej grupy, które by wchodziły w grę, bo mają wysokie oceny (Kiddy i Cybex), mają ochraniacz na biodra. Nie widzę Pucka z tym za bardzo. On ma krótki korpusik, pewnie by nosem po tym ochraniaczu jeździł ;)

My kupujemy chyba jednak nowy. Będzie służył min. trójce dzieci, a potem pewnie się go poda dalej.

Mam pytanko - jakie kombinezony kupujecie na zimę - jedno, czy dwuczęściowe? ja myślałam o jedno, bo wydaje mi się wygodniejszy jeśli chodzi o zakładanie, ale zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno?

Mam pytanko - jakie kombinezony kupujecie na zimę - jedno, czy dwuczęściowe? ja myślałam o jedno, bo wydaje mi się wygodniejszy jeśli chodzi o zakładanie, ale zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno?

Ja mam dwa,jednoczesciowy i dwuczesciowy,ale ja dostalam,a w sumie to chyba bym kupowala jednoczesciowy.

Ja przy Lolku kupiłam dwuczęściowy, spodnie na szelkach i byłam zadowolona :-) Mniej problemu z ewentualnym rozbieraniem go...Jak gdzieś szłam coś załatwiac, to tylko kurteczke ściagałam, bo pod kombinezonem maił zawsze tylko rajtki...W sklepie, w poradni, rozpinałam kurtke i juz...Potem jak był duży to kupowałam jeden jednoczesciowy, narciarski w lumpku na sanki :-)
Teraz dostałam i mam dostać i będzie i taki i taki bo w tym po Lolku by sie utopił ;-)

ja przy starszej miałam do 80 rozm jednoczęściowe, a 86 dwuczęściowy - spodnie na szelkach i kurtka - super byłam zadowolona, teraz mam też i jedno i dwuczęściowy większy, chodzi o to że dwuczęściowy "rośnie " z dzieckiem, szelki można regulować, a w jednoczęściowym jak nogawki będą za krótkie trzeba będzie kupowac większy, więc dałabym plus na 2częściowy

A ja polecam książke "Sceny z życia smoków" :-) Prószyński i S-ka
wprawdzie dla troche starszych dzieci ale co tam. Ja to mam po sobie i po bracie, i pamiętam, ze płakałam ze smiechu za kazdym czytaniem :-) Aktualnie przyniosłam i czytam chłopakom :-) I wiem, że będe się śmiać :-)

reklama
Do góry