reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Bodzia - jedyny targ jaki znam jets po drugiej stronie centrum. Nie dość, że byłaby to cała wielka wyprawa, to jeszcze sam dojazd kosztowałby mnie więcej niż przesyłka z allegro (2x bilet na autobus +2x na tramwaj, lub paliwo). No i trzeba by było łazic między stoiskami i się zastanawiać. W sklepach z kolei rajstopki drogie. A na Allegro robię klik klik i juz po zakupach ;-)
Wygodnicka :-p

reklama
przyszły rajstopki - wizualnie całkiem fajnie wyglądają, ani cienkie ani grube- w sam raz pod spodnie, bardzo rozciągliwe w pasie i na długość( plus dla grubasków, jak Miki), idę Mikołaja pomęczyć :)

W temacie fotelików - my wczoraj kupiliśmy Recaro Young Sport. Ma 3 gwiazdki i jedną z najlepszych "oddychających" tapicerek.
Ewa my też rozważaliśmy Cybexa i nawet wsadziliśmy do niego Lusię, ale nie wyobrażam sobie żeby wytrzymała w nim dłużej niż 15 minut. Sprzedawca w sklepie śmiał się, że i tak jest jednym z niewielu dzieci które nie płaczą zaraz po wsadzeniu do tego fotelika. Rączki są tak jakoś nienaturalnie wysoko ułożone na tej podstawce i dziecko nawet nie ma się jak pobawić ani nic...
Dziewczynom z Krakowa (Ewa :-)) polecam sklep entliczek (np. na Wadowickiej) ogromy wybór fotelików, super obsługa, można bez problemu przymierzyć fotelik do swojego auta, lub na specjalnym stanowisku zapakować do niego malca. Ceny nie są zbyt niskie (my kupiliśmy na promocji) ale zawsze można przymierzyć i kupić później przez internet.

Nasz kolejny udany zakup to spacerówka - parasolka pliko p3 firmy peg perego. Jest gabarytowo pośrodku między typowymi małymi parasolkami, a dużymi spacerówkami składającymi się na płask. Jest dobrze zabudowana, oparcie ma usztywnione, kółka większe niż w małych parasolkach, oparcie rozkłada się na płasko do spania, buda spokojnie chroni przed słońcem bo da się ją naciągnąć na maksa i można obwiesić wózek siatami i wcale się nie przewraca :-). My za używkę w idealnym stanie daliśmy 400 zł na allegro. Wolę to niż nowe espiro, które koleżance rozklekotało się po kilku miesiącach. Także polecamy razem z Lizką :-)

Thinka, dzięki :) Mój Mąż pracuje niedaleko entliczka, więc na pewno skoczymy tam przymierzyć fotelik. Chcemy w tym tygodniu go kupić. Dziś powinnam mieć wypłatę.
Zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi, chyba Tobi, albo jakoś tak :)

ewa daj znać jak na Tobi zareaguje Franek. Ja tez chcę ten, ale podobno ciężko się go mocuje w samochodzie, a my mamy dwa i czasem fotelik jest w moim, a czasem w męża...te szelki są niby fajne i łatwo się "instaluje" dziecko...z kolei w romerze jest odwrotnie (łatwo się mocuje w samochodzie, a gorzej wsadzić dziecko). Bardziej oddychajaca tapicerka w romerze, ale ma bardzo mocno rozbudowane boki przy zagłówku i dzieci nic nie widzą, ale za to jest to bezpieczniejsze... nehhhh chyba nigdy się nie zdecyduję.

thinka a ten recaro jest chyba taki uniwersalny do 36 kg? ja wolałabym do 18... fajny ten wózeczek. Tak sobie jednak myslę, że w tym roku juz nie będę kupować lżejszego wózka typu parasolka bo zimą lepiej niunię wozić w takim normalnym (ja mam x landera) a może na wiosnę kupię coś lekkiego

Tak, fotelik jest do 36kg. Też planowałam nowy wózek na wiosnę, ale przerosło mnie dźwiganie tego starego na 2 piętro tam i spowrotem :-). Ale pewnie na zimę wrócimy do większego.

Ostatnia edycja:
kurcze zazdrosze tych lidlow, u mnie rajstopki z abs na kolankach i stopkach kosztuja 150 nok czyli 75 zl :O:O:O:O

Renczysia fajne te puzle, na szczescie skarpety to tu moge w takiej i nizszej cenie na przecenie kupic :)

Odnosnie fotelikow to my mamy jeszcze duuuzoo czasu do zmiany :) ale przygladalismy sie ostatnio roznym i mierzylismy(poobrywane zostaly wszystkie metki :O:O przez metkojada hehe) dla mnie ocene ogolna fotelik moze miec srednia bo montaz, czyszczenie itp wchodza w te opinie i sama sobie to ocenie przed kupnem ale bezpieczenstwo min 4, teraz mamy 5 niestety w klasie wyzej juz 5 bez isofix nie znajdziemy. Zainteresowal nas Akta Graco belogic :) zgadnijcie dlaczego ;) Rear Facing: Akta Graco BeLogic Mysle ze wypozyczymy jakies 3 letnie dziecko i zobaczymy jak sie sprawuje ten fotelik w aucie bo jesli chodzi o komfort Arlenki dotychczas to w tym bylo jej najfajniej siedziec no ale teraz tez ma graco s logico:) i mamy drugi tym besafe izi comfort X3 BeSafe iZi Comfort X3 - Foteliki BeSafe

reklama
Do góry