reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja też wolę rajstopki.Ostatnio kupiłam mu 3 pary w lumpku do hulania po domu za 2 zł szt.niestety były tylko białe lub jakieś dziewczęce :-)

reklama
Jednak każda ma swoje preferencje;-) Ja o getrach mogę powiedziec wszystko (mechacą się, prują, uciskają) tylko nie to, że są niepraktyczne;-)
Do zmiany pieluchy, wysadzania na nocnik - idealne - szast-prast pielucha ściągnięta i kupa w nocniku:-). Nie wyobrażam sobie też ściągania spodni, rajtuz skoro jedyna opcja przewinięcia jest na stojąco-uciekająco. NA nocniku też czasami dłużej posiedzi i zimno by mu było w nóżki - a tak w getrach może siedziec do woli. No i the last but not least - super rozwiązanie do chusty - nóżki ocieplone, a dupka nie przegrzana. Jak dla mnie genialny wynalazek:-)

Jednak każda ma swoje preferencje;-) Ja o getrach mogę powiedziec wszystko (mechacą się, prują, uciskają) tylko nie to, że są niepraktyczne;-)
Do zmiany pieluchy, wysadzania na nocnik - idealne - szast-prast pielucha ściągnięta i kupa w nocniku:-). Nie wyobrażam sobie też ściągania spodni, rajtuz skoro jedyna opcja przewinięcia jest na stojąco-uciekająco. NA nocniku też czasami dłużej posiedzi i zimno by mu było w nóżki - a tak w getrach może siedziec do woli. No i the last but not least - super rozwiązanie do chusty - nóżki ocieplone, a dupka nie przegrzana. Jak dla mnie genialny wynalazek:-)

No i super,najważniejsze żeby dziecku było ciepło a mamie wygodnie :-)

Hej, dziewczyny jestem, albo bede juz niedlugo mama grudniową 2011. Mam pytanie do Mam, ktore uzywaja pieluch tetrowych/flanelowych, bede rodzic w podobnym okresie Wy jestescie doswiadczone. Jak jest w poszczegolnych miesiacach z siusianiem ? Czy pieluszki przemakaja i czy za kazdym razem wraz z pieluszką zmienia sie tez spioszki/body itp. Jestem w trakcie zakupów. Zastanawiam sie ile potrzebuje śpioszków, ile body i ile pół-śpiochów rozmiary 56 i 62. Na pewno więcej niż mamy, które używają pampersów ale nie wiem ile to jest to "więcej".
Pozdrawiamy !

No cóż... Mąż twierdzi, że my nauczyliśmy się chodzić bez pchacza, to i Franek się sam nauczy. No i ma trochę racji :) Są inne wydatki, ważniejsze. Np. fotelik samochodowy, bo z małego pomału Frulo wyrasta. Myślę, że jeszcze miesiąc maksymalnie w nim pojeździ. A z kasą ostatnio krucho...

Autostopowiczko - a nie rozważałaś stosowania tych pieluch z nieprzemakalnym otulaczem?? Przecież sama tetra i śpiochy= 12-15 zmian śpiochów na dobę, trochę to nieekonomiczne;-)
A otulacz pul, polarowy lub wełniany zatrzyma wilgoc i nie będziesz musiała zmieniac ubranek.

autostopowiczko trudno powiedzieć ile potrzebujesz wszystkiego bo nawet nie wiadomo jakie urodzi się dzieciątko..., a u nas (z tego co mi wiadomo) żadna nie zrezygnowała z pampków. Na Twoim miejscu jesli nie chcesz pampersów to na 100% kupiłabym tak jak pisała cristal wielorazówki.

jejku my też chcemy zakupić z tej wypłaty foltelik. Romer king plus albo maxi cosi tobi. Na 100% jakąś używkę.

Kupiliśmy dziś bidon: http://*********/sassy-bidon-z-pojemniczkiem-na-snaki-nowosc-3.html
Super sprawa :) Ten pojemnik to taki bajer mało potrzebny, ale sam bidon sprawdza się idealnie. Teraz jest lepszy nawet od kubka 360, bo Franek może sam wypić wodę do dna. W kubku nie obczaja jeszcze, że musi go przechylić, żeby coś poleciało, jak jest mniej wody. A denerwuje się jak mu pomagam, bo on chce SAM! No to teraz pije już sam :) I jest cały zadowolony. Chodzi po całym domu i wszystkich częstuje ;)
Tylko nie wiem, ile ta rurka przetrwa, bo ją co chwilę szarpie tym swoim jednym małym zębem ;)

reklama
Ewa fajny ale drogi :-) Ja mam bidon po Lolku za 10 zł kupiony i to taki kupowany ok.1,5 roczku jak miał więc dziecięcy...
O taki i Fifi już załapał jak z niego pić..
Kubek bidon z rurką 370 ml Canpol (1822742664) - Aukcje internetowe Allegro
A z tym pchaczem to podobnie jak z kubkiem..Kiedyś dzieci nie miały niekapków i 360 i z kubków piły :-)
Ja typowego pchacza nie mam bo nie miałam i nie mam kasy tylko jeżdzik ale uważam, że fajne urządzenie jest...I żałuje, że nie mam bo się Fifi frustruje jak mu się taboret gdzieś na dywanie nie chce przesuwać ;-)

Do góry