reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
U nas by się przydał stojak do kąpieli ;) Jest ostatnio problem, bo Pucek nie chce siedzieć, tylko staje w wanience...:/ I marudzi, jak mu zabraniamy ;)

Cristal - Pieluchy jednak średnio, bo:
1. Pogoda jaka jest, każdy widzi :-) i pranie schnie już drugą dobę i wyschnąć nie może, a ja mam mało wkładów.
2. Nie podoba mi się pupa Idy - jest wieeelka. I mam wrażenie, że ta ogromna pielucha ogranicza ruchy Smrodylli.
3. Nie kupiłam jeszcze tych papierowych wkładek, a moja dziecina wykazała się sporą złośliwością i strzeliła kupę do wielorazówki w godzinach, w których już od dawna nie strzelała :wściekła/y:
4. Raz pieluszka przemokła.

Potestujemy jeszcze i może się przekonam. Jak nie, poczekają jeszcze trochę i będą na odpieluchowywanie.

Pulowa nie mogła przemoknąc, widocznie nóżką poleciało coś. U nas rzadko, ale zdarzyło się, jak nie dopasowałam dobrze gumek w pachwinach.
No z pogodą jest kiepsko, to fakt, ale ja już mam sporo wkładek, więc piorę co 2-3 dni, mając zapas na 1-2 dni, więc spokojnie zdąży to wyschnąc.
Co do wielkiej pupy to sama nie wiem, mnie się tam podoba, zresztą nie wydaje mi się znowu taka wielka:-D
SG200624.jpgSG200693.jpg
U nas z przodu jest więcej, bo zawijam wkład, ale jemu to wcale nie przeszkadza;-)
SG200634.jpg

A może się jednak przekonasz, bo to fajna zabawa:-D I jeszcze tyle wzorków masz do wyboru, bo ja niestety dziewczyńskich kwiatków mu nie kupię:-D, chociaż nad tymi się zastanawiam;-)
0e05b60bcf5d3903d057f25e7843f322.jpg

Ostatnia edycja:
Cristal - to fakt - pod względem estetycznym, wielorazówki biją na głowę wszystkie jedno. Może się jeszcze przekonam. Pogoda się poprawiła, więc dzisiaj znów popróbujemy. A z tym przecieknięciem to dziwna sprawa, bo Ida była mokra na brzuszku. Czyżby górą wyleciało?

Ja mam zamiar kupic krzesełko do kąpieli,ale póki co kasy nie mam,a i młody te z nie siedzi jeszcze sam :-/

Ja w takie cos nie inwestuje.. Mój mały sam siedzi juz od jakiegoś czasu.. a w wannie chwile posiedzi, a później rzuca się na prawo i lewo. Tylko by sie zdenerwował jakbym go do czegoś takiego wsadziła. Nie raz już się wody nałykał. Przybiera pozycje do raczkowania i sprawdza co to jest na tej wodzie (bańki)... po czym łyka ciut wody i się smieje :)

A czy ktoś się zastanawiał nad czymś takim:

CHODZIK Pchacz VTECH First Step baby Walker (1742923735) - Aukcje internetowe Allegro

Niby fajne. Można zdjąc panel..

cristal ale śliczna ta pieluszka w kwiatki. Cudna po prostu. Uwielbiam takie kolorki. Czy Cyprian ma na nóżkach coś w rodzaju getrów? Fajne to, gdzie kupiłaś? Ja chcę kupić te z sterntalera, ale w związku z dość jednak wysoką ceną mogłabym kupić 1, może dwie sztuki, a przydałoby sie mieć kilka z tym moim małym brudaskiem:/

Smile ostatnio oglądałam takie coś w sklepie - tak bardziej przyszłościowo bo mój dzidziol nawet nie siedzi to co tu mówić o chodzeniu, ale intryguje mnie jedna rzecz - ten panel jest bardzo atrakcyjny dla dziecka i myślę że ono ani myśli tego pchać tylko będzie siedziało i wduszało guziczki - no ja każdym razie bym tego nie pchała ;)

Pchacz uważam za doskonały pomysł. Mnie się jednak bardzo spodobał jeździk-pchacz, któraś z Was pokazywała, firmy Smoby zdaje się i takie coś byłabym skłonna kupić. Bo to dziecko może przy tym chodzić a jak usiądzie to będzie jeździć.

U nas ten pchacz będzie na 100%. I to nawet niedługo;-) Cypriano już się za taborety bierze;-) A po siostrzencu widzę, że posłuzy dłuuuuugo;-)

Olcia - kupowałam na all, jak zwykle;-) sklep little flower. Są też w wielu sklepach z pieluchami. Jesli chcesz, to kupuj droższe, bo na pewno długo posłużą :tak:A jeśli są dobrej jakości, to tym bardziej. Te moje się niestety mechacą, ale trudno się dziwic-przy takiej eksploatacji:-D

reklama
Do góry