reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Cwietka - ten wkład może byc - bambusem od skóry. Ja bym ci jeszcze poleciła bibułki jednorazowe - super sprawa na kupę i dają wrażenie suchości - co przy bambusie jest istotne. Ale wkłady możesz też wkładac do środka kieszonki i wtedy od pupy jest polar, który daje suchośc. Ja te wkłady lubię, bo łączą w sobie chłonnośc bambusa z szybkoschnącą mikrofibrą.
Na dzień wystarczy 1 wkład, chyba, że Idencja dużo sika. To wyjdzie w praniu. A na noc, to zależy. Ja na razie nocek nie próbowałam w wielorazowych, bo wydaje mi się, że u mojego pompadura to by i 3 wkładki nie dały rady:-D Zakupiłam na razie CP Pieluszka AIO bambus Close Parent | Pieluchy eco | Eco baby | BabyMama.pl – sklep z artykułami dla mam i niemowląt i jeszcze dokupię wkładkę na noc Wielorazowa Wkładka Bambusowa na Noc Close Parent - Kangurkowo - Chusty do Noszenia Dzieci, Nosidełka dla Dzieci i Akcesoria i zobaczymy ;-)

Cristal - dzięki wielkie :-)
Bibułki dokupię, jak się pieluszki sprawdzą. Na razie przetestuję w porach, kiedy mała nie raczy robić kupy.
Ale schną te wkłady strasznie długo :-( Rano wyprałam i do tej pory jeszcze nie wyschły :-( Jak się sprawdzą, będę musiała jeszcze sporo dokupić.

A te wkładki na noc fajne. I można je rozwiesić, żeby szybciej schły.

Ja mam jeszcze same bambusowe 4-warstwowe. Te to dopiero długo schną:szok: Dlatego szukam takich składanych bambusowych, one są w tych droższych wersjach pieluch. Inną opcją jest zwykła tetra lub flanela- nie jest tak chłonna, ale za to schnie błyskawicznie;-)

Cristal - Pieluchy jednak średnio, bo:
1. Pogoda jaka jest, każdy widzi :-) i pranie schnie już drugą dobę i wyschnąć nie może, a ja mam mało wkładów.
2. Nie podoba mi się pupa Idy - jest wieeelka. I mam wrażenie, że ta ogromna pielucha ogranicza ruchy Smrodylli.
3. Nie kupiłam jeszcze tych papierowych wkładek, a moja dziecina wykazała się sporą złośliwością i strzeliła kupę do wielorazówki w godzinach, w których już od dawna nie strzelała :wściekła/y:
4. Raz pieluszka przemokła.

Potestujemy jeszcze i może się przekonam. Jak nie, poczekają jeszcze trochę i będą na odpieluchowywanie.

reklama
Do góry