reklama
Misia - a gdzie kupujesz pieluszki? Bo na tych ekologicznych stronach są koszmarnie drogie. Na allegro znalazłam koło 30 zł, ale nie wiem czym one się różnią.
Te drogie pieluszki są najczęściej z USA, Anglii a te tanie z Allegro z Chin ale niczym się nie różnią praktycznie. Wiele mam które zaczynają z wielo zaczyna od tych tańszych pieluszek. Ja sama początkowo kupowałam te tańsze bo ceny mnie przerażały teraz nawet pieluszka za 100zł mnie nie przeraża bo jak mi się podoba to musze ją mieć i już
Tylko mnie cena duplo powala :-( Ale moze poszukam uzywanych :-) Dzięki
a takie krzesełko zakupiłam tapicerka Miki
BUKOWE Krzeselko do karmienia wzory DISNEYA (1693373490) - Aukcje internetowe Allegro
a takie krzesełko zakupiłam tapicerka Miki
BUKOWE Krzeselko do karmienia wzory DISNEYA (1693373490) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam jeszcze pytanie:
* jak jest z przemakaniem, szczególnie w nocy (ja pampersów w nocy nie przebieram)
* jak grube to jest, tzn. jak grubo dziecko ma między nogami - czy jest to porównywalne z pampersem, mniejsze czy większe?
* jak jest z przemakaniem, szczególnie w nocy (ja pampersów w nocy nie przebieram)
* jak grube to jest, tzn. jak grubo dziecko ma między nogami - czy jest to porównywalne z pampersem, mniejsze czy większe?
Najlepiej mieć 30sztuk ale można kupić 10-15 i sobie uzbierać później Najlepiej różnych pieluszek. Warto mieć otulacze pulowe, formowanki bawełniane, tetrówki ale takie z bawełny organicznej lub bambusa bo są niebielone i chłonne (nie zwykła tetra) do tego kieszonki pulowe z mikropolarem od pupy który utrzymuje suchość przy pupie. Ogólnie to co ma naturalny materiał pod pupy powinno się zmieniać po siknięciu ale niekoniecznie bo jak dziecku nie przeszkadza mokro to mocz nie odparza sam w sobie tylko najczęściej cichaczeni zrobiona kupka. Na początku może się to wydawać trochę skomplikowane ale nie jest Jest to zupełnie inny system pieluchowania niż jednorazówkami. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz będę na bieżąco odpowiadać na wszystkoMisia ile sztuk trzeba mieć, żeby na spokojnie co drugi dzień prać? Jak często się toto zmienia? Jak pampersa czy jak tetrówkę?
edit: kieszonki z mikropolarem od pupy w zależności od chłonności wkłądu jaki zastosoujesz w kieszonce można zmieniać co 3 godziny w dzień, a w nocy nie trzeba zmieniać. Ja w nocy nie zmieniam no chyba że się obudzę ale rzadko.
Między nogami jest normalnie tak jak w pampersie. Trzeba tylko dobrze pieluszkę założyć - gumeczki umiejscowić w pachwinkach. Pieluszki są wąskie w kroku i tak profilowane że nie utrudniają ruchów dziecka nawet chodzącego. W nocy trzeba więcej wkładu włożyć aby pieluszka była chłonna ale w nocy dziecko się nie rusza nie chodzi więc jak najbardziej możnaJa mam jeszcze pytanie:
Bodzinka krzesełko fajne. Przyda się na dłużej - jak mały zacznie biegać i żadna siła go tam nie utrzyma
Ostatnia edycja:
Misia - to ja jeszcze jedno pytanko (pytałam już, ale musiało umknąć):
Jak jest z wielorazowością tych piekluszek? Jak myślisz, czy można przy drugim dziecku stosować te same (po uprzednim wygotowaniu oczywiście).
Więcej pytań będę miała pewnie przy okazji zamawiania pieluszek :-). Na razie muszę męża przekonać do takiego wydatku
Jak jest z wielorazowością tych piekluszek? Jak myślisz, czy można przy drugim dziecku stosować te same (po uprzednim wygotowaniu oczywiście).
Więcej pytań będę miała pewnie przy okazji zamawiania pieluszek :-). Na razie muszę męża przekonać do takiego wydatku
Misia - to ja jeszcze jedno pytanko (pytałam już, ale musiało umknąć):
pieluszek wielo się nie gotuje tzn można raz na jakiś czas jeśli ktoś chce ale ja tego nie robię. Stosuję odkażacz do każdego prania który działa tak jakbyś wygotowała pieluszki i to wystarcza.
Można je stosować przy drugim dziecku a nawet przy 3 i 4 Można sprzedać innemu dziecku. Ja sama mam kilka używanych pieluszek po innych dzieciach. Pieluszki wielo sa znane na całym świecie i to że się kupuje używane jest zupełnie normalne i powszechnie stosowane
edit: na początku wydaje się że to jest wydatek ale później to zupełnie normalne tak jak kupowanie krzesełek, zabawek, chodaków, kojców itp
np ewie nie było szkoda 500zł na krzesełko a ja już liczyłam jakie bym mogła mieć za to pieluszki czy piękną chustę do noszenia eh to chyba zboczenie
Ostatnia edycja:
reklama
Salomii
Fanka BB :)
hehe , kazdy ma swojego mola
w sumie mialam zapytac jakich pieluszek stosujesz dla Alka ale domyslam sie ze kazdego rodzaju ja z lenistwa skupilabym sie na kieszonkach i tych - wszystko w jednej, mysle ze wystarczy
w sumie mialam zapytac jakich pieluszek stosujesz dla Alka ale domyslam sie ze kazdego rodzaju ja z lenistwa skupilabym sie na kieszonkach i tych - wszystko w jednej, mysle ze wystarczy
Podziel się: