reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
O bezpieluszkowym wychowywaniu też słyszałam. Ja to bym nawet kupy w miarę potrafiła łapać - tak w 80 % wiem, kiedy smród nadejdzie - w trakcie lub po jedzeniu, ale jak z siuśkami? Te Idylla robi bez żadnych sygnałów. Trzeba by ją cały czas nad umywalką trzymać ;-)

Hmmm ja nie mam parosolki do wózka i póki co nie planuję kupić. Budkę od X-Landera jak się rozłozy to młodemu nie świeci po oczach a on widzi wszystko... no chyba że spi ;)

Ja też o parasolce jeszcze nie myślę. W gondoli tak bardzo nie świeci, a ja wolę, żeby idę trochę słońce po buzi lizało - dermatolog powiedział, że słońce pomaga w leczeniu problemów skórnych. Ja zacznie mocniej opala to pomysle.

Hmmm ja nie mam parosolki do wózka i póki co nie planuję kupić. Budkę od X-Landera jak się rozłozy to młodemu nie świeci po oczach a on widzi wszystko... no chyba że spi ;)

budka oprócz cienia daje ochronę przed wiatrem- w lecie ten sposób się nie sprawdza- i jeszcze jeden plus- możesz iść pod słońce a parasolkę nagniesz tak do przodu że mały nawet tego nie odczuje

chyba że masz 2 budki- zimową ocieplana i letnią

Ostatnia edycja:
hehe lapanie kupek hehe jeeeny :D wlasnie Arlenka robi kupke i malowniczo sobie steka eeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeee tak juz od 15 minut, jak trzymalabym ja nad miseczka, chyba nie byloby jej wygodnie :/ raczej wole by nauczyla sie pozniej ale robic na nocniczek hehe bo gorzej gyby sie przyzwyczaila do robienia kupy w powietrzu hehe

a odnosnie parasolek, skoro juz o nich mowa to mam pytanie odnosnie wozkow parasolek, czy macie juz jakies typy?? Czy doswiadczone mamy maja jakies hity wozkowe?? Mamolka u Ciebie na fotce widzialam te czerwona parasolke, podziel sie opinia :D zalezy mi na wozku ze sporym wygodnym rozkladanym na lezaka siedziskiem by dziecko siedzialo calymi udami na nim(niektore maja takie krotkie),by nie byl to tylko material obleczony na stelazyku ale zalezy mi by np w wakacje Arlenka mogla juz nim pojezdzic, z ewentualnie regulowana raczka, kolezanka ma coneco ale raczki ma pod piersiami:O dla mnie te raczki sa za wysoko a ona jest sporo nizsza(no ale mama kupowala jej ten wozek) niestety nie mozna ich regulowac :/ no i wazne by byl lekki i maly po zlozeniu.
ja wypatrzylam taki wozeczek i calkiem mi sie podoba, jest tej samej marki co moj atlantic wiec powinien byc ok, wazy 8 kg ale moze macie na oku cos lzejszgo?Oczywiscie cena tez odgrywa role :D widzialam ultralekki wozek jakiejs firmy zapomnialam jakiej ale kosztowal 1500 :O:O:O no to ja wolalabym juz kupic tanszy wozek a za reszte Arlenie cos zasponsorowac wspomagajacego jej rozwoj hehe
a to ten co mi sie podoba
WÓZEK SPACEROWY Baby Design TINY Poznań (1513997234) - Aukcje internetowe Allegro

mam nadzieje ze ten post nie utonie bez odpowiedzi :D

Salomii, ja się zastanawiam nad zostaniem przy X-landerze (teraz wózek bardzo dobrze się sprawdza). Z parasolek najbardziej mi pasuje model X-lander XS. Waży 6 kg, ma regulowane oparcie i podnóżek, łatwo się składa i ma porządne pasy z ochraniaczami. Z tego, co wyczytałam, to rączki da się wyciągnąć w górę, więc jakaś tam regulacja jest.
Tylko trzeba dać za niego 450-500 zł...
O tak to wygląda: XS parasolka X-LANDER idealna do samolotuTYLKO 6KG (1547450477) - Aukcje internetowe Allegro

salomii ja mam czerwonego zooper hula- Wózek Spacerówka ZOOPER HULA 8,6 kg 2010 +wys.0 (1540673008) - Aukcje internetowe Allegro plusy
-w miarę lekki
- po złożeniu można go nosić za uchwyt z boku ramy,
-można w ogóle zdjąć budkę
-, są duże wywietrzniki co w lecie się chwali,
-ma również stopniowe otwieranie budki ( złożona, normalna, a jak odepniesz suwak to zakrywa prawie cały przód- fajna sprawa przy deszczu),
-zapięta budka super robiła za dodatkowa zamykaną kieszeń na np. chrupki czy picie, chusteczki)
-rozkładane oparcie do pozycji na prawie płasko- uchwytem z tyłu- płynne rozkładanie- oparcie utwardzane ale obite miękkim materiałem
- głęboki ( co przy 8-miesięczniaku trochę mi przeszkadzało ale jak Olek miał już te 15 mcy było w sam raz :) )
- łatwo zdjąć pokrowiec i wyprać
- przyjemna tkanina
- zwrotny dzięki kółkom obrotnym o 360st z przodu ( można zablokować)
- otwierana barierka- na ukryty klips, okryta materiałem który łatwo czyścić
-podnóżek można regulować

minusy- wózek dla raczej niskich niż wysokich- mimo wyciąganych raczek
- wydaje się rozklekotany- ale taki chyba urok "parasolek "
- stosunkowo mały kosz na zakupy- mało poręczny
-2 raczki a nie jedna ( wtedy wózek lepiej prowadzić- ale też inaczej się on składa- jak harmonijka a nie jak parasolka- np zooper waltz)
- głupi hamulec

ten wózek który wrzuciłaś-baby desin- fajnie wygląda- ale polecam pochodzić po sklepach i porozglądać się- przymierzyć do wózka- zwłaszcza jak jest różnica wzrostu między partnerami !!!!!

ewa- fajnie wygląda ta parasolka :) fajne kolory i taka lekka się wydaje!

Ostatnia edycja:
reklama
kiedy trzeba wymienić fotelik samochodowy? My mamy ten taki klasyczny z rączką takie nosidełko i ostatnio jak jechaliśmy i Zuzka zasnęła to jej głowa opadało i chyba było jej strasznie niewygodnie, podkładałam jej tam koc it no ale nie o to chodzi.

Do góry