reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Mamolka no wiem ze trzeba pochodzic tym bardziej ze na jednej stronie pisza ze np ten wozek tiny wazy 6,5 kg na innej 7 a na innej 8 hehe no i wymiary sie nieco roznia :D a po doswiadczeniu kolezanki wiem ze musze przymiezyc bo bede z tym wozkiem spedzala setki godzin prowadzac go i musi mi pasowac na 100 procent, a z W jestesmy tego samego wzrostu wiec przynajmniej ze tym nie ma problemu :D jedna kolezanka jest mojego wzrostu a jej maz wyyysooookiii i w desperacji znalazla tu wozek fajny(brak wyboru) ale wysoko mial raczke no i w tej desperacji chciala go kupic tym bardziej ze maz zaakceptowal twierdzac ze dla niego bedzie idealny w koncu( tak jakby on go prowadzil:/) ale na szczescie znalazla inny na necie zaryzykowala i jest ok.

Sun fotelik zmieniasz gdy dziecko jest za ciezkie albo za dlugie, tzn szura nozkami po kanapie auta badz mu glowa wystaje, to ze glowa Zuzi opada to normalne. Arlenie nie opada bo mamy bardzo gleboki fotelik z obudowanymi bokami
Fotelik samochodowy Graco Logico S HP Gerard + baza - Foteliki samochodowe, foteliki dziecięce - Sklep internetowy Agito.pl tylko ciemny kolor ;)
fotelik jest super bo po pierwsze bezpieczny po 2 Arlena jest w nim naprawde obudowana i glowke ma zabezpieczona mocno, jezdzi jeszcze z wkladka niemowleca i mysle ze ten fotelik nam dlugo posluzy bo mala bedzie dlugo sie w nim miescic. A Ty musisz zwracac uwage na te rzeczy o ktorych pisalam i beda one sygnalem do zmiany.
jak bylismy a Oslo to wypozyczylismy auto z fotelikiem, Jenny :O takie lezadelko.. jak wsiedlismy po calym dniu do naszego fotelika to zmeczona Arlena poslala super usmiech i powiedziala AAHH a potem zapadla w sen hehee

reklama
sun- my przełożylismy do fotelika 9-15kg jak Olek skończył 8-9 miesięcy ( bo już się nie mieścił na długość, więc przestałam patrzeć na wagę bo ważył wtedy z 8kg, a nogi były ugięte)...teraz Miki przeskoczy w sierpniu do fotelika Olka-
maxi-cosi priori a Olkowi kupimy maxi-cosi rodi

ja miałam baby desing Baby dream przy Wiktorku, zadowolona byłam:)

A z tym chowaniem bez pieluch to bez komentarza! Niektórym to się jednak porządnie nudzi, cóż - dziwaków na świecie nie brakuje, szkoda tylko tych biednych dzieciaków! Niech sama zrobi sobie okres bez podpaski, zobaczy jak to fajnie:)

Sun - i tak nie możesz jej przełożyć do większego fotelika, dopóki nie będzie siedzieć, bo te następne już są takie na siedząco bardziej niż półleżąco, tak mi się wydaje przynajmniej, bo jeszcze tak dokładnie nie rozglądałam się. Kurczę, dopiero co kupowałyśmy wózki, foteliki, a tu już trzeba zmieniać na większe:szok: rety, to się nigdy nie skończy....
Co do spacerówki,to ja na razie zostanę przy teutonii, bo fajny solidny wózio, co prawda 13kg, ale sporo udogodnień- siedzisko rozkładane od płaskiego do siedzącego, duża budka, duży kosz, podpórki pod nóżki też w kilku pozycjach, no i super amortyzacja:tak: A parasolki wydają się takie rozklekotane, a na łódzkich chodnikach to mam wrażenie, że rozleciałby się, a przynajmniej dziecko odczułoby mega-wstrząsy. Zobaczymy ile wytrzymamy.

Salomii - oglądanie jest - uważam -konieczne. Gdybym nie obejrzała quinny speedy to bym go kupiła (fajnie się prezentował na fotkach) i to byłby kolosalny błąd. Na żywo okazał się kosztującą 2000zł atrapą, made in china :no:

A parasolki wydają się takie rozklekotane, a na łódzkich chodnikach to mam wrażenie, że rozleciałby się, a przynajmniej dziecko odczułoby mega-wstrząsy. Zobaczymy ile wytrzymamy.
oj to prawda choć nie jest tak źle :) Parasolki kupuje się głównie dla tego że mało miejsca zajmują po złożeniu- moja mogłam rozłożyć z Olkiem na ręku- co było super bo dużo podróżowaliśmy busami i pks-ami i autem- mało miejsca w bagażniku zajmuje:)

wielki minus tej spacerówki- no po śniegu to nią 20 m nie ujedziesz :angry::dry::sorry2:

my Ninke przenieslismy do nastepnego fotelika na roczek. podobno te pierwsze foteliki sa najbezpieczniejsze, wiec lepiej uzywac ich dopoki dziecko sie miesci.

mamolka sprawa jest do ciebie ;-) Wrzucałaś kiedyś link do tych plastikowych zabezpieczeń na łóżeczko przed ogryzaniem - pamiętasz gdzie je kupiłaś??
Biorę w tym miesiącu ostatnie pieniądze za macierzyński więc kupuję wszystko co sie może Krzysiowi przydać;-) W tym właśnie te osłonki na łóżeczko i łóżeczko turystyczne:tak:

reklama
Do góry