reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
jak zaczniecie kupować krzesełka do karmienia to się pochwalcie, bo pewnie mamy 4-miesięczniaków za chwilę zaczną się za nimi rozglądać...

cristal my mamy takie samo! tylko rysunek na krzesełku jest inny. powiem że to krzesełko przetrwało 2 siostrzenice męża, moją Anię i będzie jeszcze dla Wiktorii na pewno dobre. teraz dopóki Wiktoria nie siedzi używa tego Ania jako stolik do zabawy czy jedzenia, więc uważam że krzesełko jest funkcyjne, chociaż nie powiem - chciało mi się jakiś czas temu takie krzesełko ze zmienną pozycją siedzenia, ale po pierwsze są one i droższe i krócej da się je używać, a do tego to już mieliśmy a na inne trzeba byłoby wydawać kasę

My zastanawialiśmy się nad takim krzesełkiem: Wieszaki drewniane odzieżowe, deski kuchenne, stojaki ubraniowe, do krojenia, wyroby FSC, pojemniki na chleb, przybory kuchenne drewniane, klipsy do spodni i spódnic
Podobało mi się to, że ma regulację podnóżka i siedziska. Ale z tego, co pamiętam, to jest dość drogie (kiedyś były ceny na tej stronie, teraz gdzieś je wcięło). Nie zależy mi na tym, żeby krzesło było rozkładane na krzesełko + stolik, bo to do karmienia i tak będzie stało w dużym pokoju, tam gdzie stół, a do małego pokoju - Frankowego - kupi się w Ikei jakieś kolorowe mebelki jak już będzie siedział przy stole. Zresztą i tak będę chciała nauczyć go siedzieć przy stoliku na piłce-jajku, a nie na krześle. Ale to w przyszłości.

Cristal, jecie obiadki prosto ze słoiczka? Zastanawiam się nad kupowaniem jakichś miseczek dla dzieci, ale nie wiem, czy jest sens póki Franek sam nie wsuwa z talerza. Przecież równie dobrze można do jakiejkolwiek miseczki przełożyć jedzonko - czy nie?:)

My zastanawialiśmy się nad takim krzesełkiem: Wieszaki drewniane odzieżowe, deski kuchenne, stojaki ubraniowe, do krojenia, wyroby FSC, pojemniki na chleb, przybory kuchenne drewniane, klipsy do spodni i spódnic
Podobało mi się to, że ma regulację podnóżka i siedziska. Ale z tego, co pamiętam, to jest dość drogie (kiedyś były ceny na tej stronie, teraz gdzieś je wcięło). Nie zależy mi na tym, żeby krzesło było rozkładane na krzesełko + stolik, bo to do karmienia i tak będzie stało w dużym pokoju, tam gdzie stół, a do małego pokoju - Frankowego - kupi się w Ikei jakieś kolorowe mebelki jak już będzie siedział przy stole. Zresztą i tak będę chciała nauczyć go siedzieć przy stoliku na piłce-jajku, a nie na krześle. Ale to w przyszłości.

Cristal, jecie obiadki prosto ze słoiczka? Zastanawiam się nad kupowaniem jakichś miseczek dla dzieci, ale nie wiem, czy jest sens póki Franek sam nie wsuwa z talerza. Przecież równie dobrze można do jakiejkolwiek miseczki przełożyć jedzonko - czy nie?:)

cristalrose- ja mam też takie krzesełko- jest bardzo stabilne. W tym momencie - Olek je zarówno przy stole, jak i w krzesełku- hehehe nie mamy za dużo miejsca w kuchni :) Jest na tyle stabilne, że się nie boję jak Olek do niego wchodzi, jak i wychodzi. Jedyne co mi przeszkadzało to brak pasów ( na pewnym etapie życia Olka- ale można spokojnie dokupić- ja przetrwałam bez) i mały blat ( przynajmniej u mnie :) )

Tylko ja przesadziłam Olka do krzesełka jak miał z 8 mcy- bo wcześniej jadł w leżaczku a potem długo karmiłam go na kolanach.

ewa- za każdym razem śmiać mi się chce jak piszesz o tej piłce- heheheheh -nie to że głupi pomysł tylko ja już wyobrażam sobie Olka co on by na tej piłce robił i dochodzę do wniosku że ostatnie co by robi na tej piłce podczas jedzenia to samo jedzenie :D

co do obiadków ze słoiczka- to powinno się przekładać łyżeczką do miseczki jeśli planujesz odłożyć słoiczek na następny dzień. Jeżeli nie- i jest ci tak wygodnie karmić to nie ma żadnych przeciwwskazań :) Później te obiadki mają dużo dodatków i ciężko wymieszać jeżeli nie przełoży się do miseczki.

Ja podgrzewałam słoiczek w mikrofali a potem przekładałam do miseczki

ja miałam miseczkę w takim stylu- nie ślizgała się http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.bebik.pl/wp-content/gallery/miseczka-z-przyssawka-canpol-babies/miseczka-z-przyssawka-canpol-babies-2.jpg&imgrefurl=http://www.bebik.pl/2009/08/miseczka-z-przyssawka/&usg=__z-HwLQeTKXLNIxIXmYBTjhk91-c=&h=600&w=800&sz=72&hl=pl&start=37&zoom=1&tbnid=UIiJicKNtvusdM:&tbnh=147&tbnw=196&ei=vGSXTeGIE9Desgah-eCtCA&prev=/search%3Fq%3Dpierwsze%2Bmiseczki%26um%3D1%26hl%3Dpl%26biw%3D1360%26bih%3D653%26tbm%3Disch0%2C895&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=774&oei=tGSXTdafFcrNswalt8y3CA&page=3&ndsp=19&ved=1t:429,r:1,s:37&tx=95&ty=53&biw=1360&bih=653

ulubiony zaimek na dziś to " ja " hehehe :-)

Ostatnia edycja:
My też mamy takie drewniane krzesełko - Hubert dostał je od chrzestnego. Od samego początku chciałam takie, właśnie żeby miał do swojego pokoju potem jak biureczko ;-) A do karmienia do kuchni dostaniemy pastikowe po siostrzenicy - jeżeli do czasu karmienia Huberta w krzesełku nie zdewastuje go do konca ;-)
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-baby-active-new-krzeslo-i1519832905.html coś takiego

Ostatnia edycja:
ewa- za każdym razem śmiać mi się chce jak piszesz o tej piłce- heheheheh -nie to że głupi pomysł tylko ja już wyobrażam sobie Olka co on by na tej piłce robił i dochodzę do wniosku że ostatnie co by robi na tej piłce podczas jedzenia to samo jedzenie :D

Ale ta piłka to nie do jedzenia ;) Tylko do stolika, przy którym będzie się młody bawił - rysował, coś tam wyklejał itd. I to właśnie chodzi o to, żeby nie siedzieć stabilnie, ale żeby cały czas jakieś mięśnie pracowały. Bo dzieci i tak się kołyszą na krzesłach i nigdy nie siedzą oparte. A dzięki temu, że piłka wylatuje spod tyłka jak się człowiek garbi - to przynajmniej siedzi się na niej względnie prosto - wypróbowałam na sobie ;) Na jajku jest oczywiście łatwiej, bo to dla maluchów.

My mamy kuchnię tak małą, że w ogóle w niej nie jemy - nawet mini-stolik tam nie wejdzie. Jemy w dużym pokoju, który jest równocześnie salonem z biblioteczką, naszą sypialnią (sofa się rozkłada), póki co sypialnią Pucka, no i jadalnią. Drugi pokój jest do zabawy i do pracy (są tam komputery, które niedługo chcemy zlikwidować i zamienić na jednego laptopa) - kiedyś będzie tylko pokojem dzieci. Dlatego krzesło do karmienia nie musi się u nas rozkładać na stolik, bo i tak będzie stało zawsze w dużym pokoju - dopóki Franek nie przejdzie na "normalne" krzesło :)

reklama
Cristalrose on już na prawdę siedzi? i to sam tak pewnie czy musisz go jakoś podpierać?

a ja patrzyłam na takie krzeselka: coś w tym stylu
KRZESEŁKO stolik do karmienia + skarpetki GRATIS (1518546702) - Aukcje internetowe Allegro

KRZESEŁKO do karmienia tapicerka z materiału. (1518469265) - Aukcje internetowe Allegro

http://allegro.pl/show_item.php?item=1539930218

nie wiem czemu ale to drewniane choć ładnie wygląda wydaje mi się niepraktyczne, mnie najbardziej interesuje tacka z brzegami żeby miseczka czy kubeczek nie poleciał na podłogę jak Zuzka będzie próbowała sama jeść,
ale niech nikt się nie obraża o moją opinię o tym drewnianym, to chyba generalnie rzecz gustu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry