reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Tunia - hehe, on siedział sam, nie podpierałam go, opierał się o blat:-) Generalnie od dłuższego czasu je na siedząco na moich kolanach, w ogóle często siedzi na kolanach i lubi to. Już na leżaczku mu się nie podoba i tylko mleko zje w ten sposób i to też nie zawsze :dry: Nie zamierzam go jeszcze karmić na krzesełku, bo to jednak za wcześnie, zresztą na kolanach bezpieczniej, a dzisiaj chciałam go przymierzyć tylko, myślałam, że się ześlizgnie, a tu niespodzianka :-) Krzesełko jest bardzo fajne i mnie odpowiada ze względu na małe mieszkanie właśnie. Nie chcę gromadzić więcej sprzętów niż to konieczne, potem nie będę miała gdzie tego przechować, więc to dla mnie idealne rozwiązanie, bo rośnie z dzieckiem:tak:
A co do naczyń to ja zazwyczaj podgrzewam i podaję w kubeczku, bo nie mam miseczki, jakoś jeszcze nie trafiłam na taką co by mi się spodobała, a ze słoiczka, jak już jest końcówka;-)

reklama
Tunia fajne te krzesełka! Co do odmiennych gustów to nie do końca tak jest- mi się bardzo podobają takie krzesełka jakie pokazujesz- ale mam drewniane i doceniam to co mi oferuje- stabilność, prostotę ( akurat krzesełko i stolik średnio mi się podoba jako wyposażenie pokoiku - Ol3ek i tak zrobił sobie wielki kojec z mojego pokoju i naszego łóżka ) :)

Ja mam takie krzesełko jak Tunia pokazuje. Jestem z niego bardzo zadowolona, a możliwość ustawiania siedziska na półleżące sprawia, że mogę małego tam karmić od początku od pierwszego słoiczka.

nie wiem czemu ale to drewniane choć ładnie wygląda wydaje mi się niepraktyczne, mnie najbardziej interesuje tacka z brzegami żeby miseczka czy kubeczek nie poleciał na podłogę jak Zuzka będzie próbowała sama jeść,

Myślisz, że Zuzia nie poradzi sobie z wywaleniem talerza na ziemię przez taki brzeg w plastikowym krzesełku? ;)

Ja jednak stawiam na drewniane - nie lubię plastikowych mebli, nawet dla dziecka... Ale w tym przypadku to faktycznie - tak jak mówisz - kwestia gustu :)

Mamolka fajna ta nakładka, może nawet to praktyczniejsze niż krzesełko, będę się musiała zastanowić, ale dzięki za pokazanie i pomysł:-)

ja tez mam plastikowe krzeselko po Nince - bylam z niego bardzo zadowolona. latwo utrzymac w czystosci, dla maluszka niesiedzacego mozna pochylic siedzisko. no i jest tez regulacja wysokosci, takze jak Ninka juz byla wieksza, to sama wchodzila do krzeselka na posilek ;)

mamolka - fajne te nakladki, bo malo miejsca zajmuja :)

reklama
Testujemy dzisiaj Huggiesy Economy - dostaliśmy w prezencie. Nie są złe, chociaż mam wrażenie, że strasznie twardnieją po zasikaniu - więcej niż Pampersy. I w ogóle przód dość sztywny mają. Słaby jest też brak gumki w pasie - chociaż paski do zapinania są dość długie i lepiej to działa niż w Pampersach Sleep & Play, gdzie też nie ma gumki.
To tyle z moich spostrzeżeń :)

Pytanie: zastanawiacie się nad przejściem na pieluchy wielorazowe? A jeśli tak, to kiedy?

Do góry