reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
hejcz - a powiedz mi jak się ubieracie na taki spacer nosidełkowy?

Podpinam się pod pytanie - nie wiem, jak ubrać Franka teraz do chusty...

My mamy w domu łóżeczko drewniane, a u moich Rodziców jest turystyczne i ja zdecydowanie wybieram drewniane. Tamto jest co prawda szersze i dłuższe - bo ma też funkcję kojca, ale jakoś mi nie podpasowało. Najgorszy jest przewijak - strasznie niestabilny i lekko zapadający się do środka - nie da się w nim wierzgać, co Franka okropnie wkurza. Materac tamtejszy jest kiepski, a ciężko dokupić inny do takiego niewymiarowego łóżeczka.

Wychodzimy w nosidełku jak jest ciepło i tylko na krótko póki co - max pół godziny, bo mniej więcej tyle potrzebuję, żeby dojść do biedronki, zrobić zakupy i wrócić :)
Igor ma na sobie body z krótkim, pajac bawełniany, skarpetki i kombinezon polarowy na bawełnianej podszewce. Ja zakładam najpierw nosidełko a dopiero później kurtkę więc trochę go osłaniam od wiatru :)
Ewa, z tego co wiem to chusta ma trzy warstwy materiału a nosidełko tylko jedną, więc chyba do chusty zakładałabym mniej :)

To zależy jak się wiąże. W tym podstawowym wiązaniu dla chusty lnianej jest jedna warstwa na dziecku. Ale ja Franka ubierałam w polarowy kombinezon do chusty w zimie. Teraz jeśli w wózku jeździ w bluzie i spodniach ubranych na pajaca czy śpiochy, to do chusty chyba lżej go ubiorę. Spodnie zostawię, bo nogi wystają, ale na górę dam jakąś cieńszą bawełnianą bluzę. Chyba :)

Ewa - ja na nóżki zakładam rajstopki, spodenki i miękkie ocieplane buciki, a na górę body z krótkim i cienką bluzę z kapturem, oczywiście czapkę też, ale cienką. Właściwie, mogłabym samo body z długim zakładać, tylko ten goły karczek mnie niepokoi, a szalika nie mam, zresztą nie zdzierżyłby go;-)

ja mam taki kojec i jestem z niego połowicznie zadowolona KOJEC - BABY MIX -BEZPIECZNY, KOLOROWY-PROMOCJA!!! (1519833651) - Aukcje internetowe Allegro

składa się jak łóżeczko ale jest kwadratowy i na krócej starcza- np na wyjazdach Olek w nim spał. - za to super się czyści i jest bardzo kolorowe :) ja mam to "wesołe zoo"
Fajny, właśnie o czymś podobnym myślałam, ale ja same drogie widziałam po 300-400zł. A jaka jest podłoga - twarda? I co Ci w nim nie odpowiada?

Tak mi się teraz przypomniało, że zaraz na początku mój mąż kupił łóżeczko turystyczne, bo była wyprzedaż - uwielbia wyprzedaże, takie zboczenie zawodowe pracowników supermarketów ;-) - ale łóżeczko jest różowe, bo tylko takie zostało ;-) Także mam nadzieję, że Hubertowi będzie do twarzy w różu ;-)

Tak mi się teraz przypomniało, że zaraz na początku mój mąż kupił łóżeczko turystyczne, bo była wyprzedaż - uwielbia wyprzedaże, takie zboczenie zawodowe pracowników supermarketów ;-) - ale łóżeczko jest różowe, bo tylko takie zostało ;-) Także mam nadzieję, że Hubertowi będzie do twarzy w różu ;-)
hehe, dobre:-D:-D:-D
ja łóżeczko turystyczne chyba kupię przed wyjazdem do mamy, może tak za miesiąc. I jak pojadę do mamy, to już tam je zostawię. Tylko pewnie będę szukała takiego do 200 zł

ostatnio na spacerze z chustą tak ubrałam małego ( tylko było ciepło na słoneczku- +27( w cieniu pewnie z +17, ale było czuć chłodek) i bezwietrznie): body, skarpetki,paja c frotte, spodenki bawełniane na podszewce, buciki, cieńsza bluza z kapturem, czapka- po powrocie- ok 1,5h później był bardzo cieplutki ale nie zapocony

reklama
Ewa - ja na nóżki zakładam rajstopki, spodenki i miękkie ocieplane buciki, a na górę body z krótkim i cienką bluzę z kapturem, oczywiście czapkę też, ale cienką. Właściwie, mogłabym samo body z długim zakładać, tylko ten goły karczek mnie niepokoi, a szalika nie mam, zresztą nie zdzierżyłby go;-)

Fajny, właśnie o czymś podobnym myślałam, ale ja same drogie widziałam po 300-400zł. A jaka jest podłoga - twarda? I co Ci w nim nie odpowiada?
poszukam filmiku to sobie zobaczysz go w akcji :) w sumie nie podobało mi się w nim to że dużo miejsca zajmuje- nie złożę go jedną ręka i nie postawię przy ścianie- on składa się jak łóżeczko turystyczne. To jest kwadrat i w pewnej chwili na wyjazdach musiałam Olka kłaść w poprzek bo był już za długi :) ale tak poza tym to to co ja mam to przeżyło Olka ( więc musi być dobrej jakości :) )

a podłoga- to jest stelaż obciągnięty materiałem a na to kładzie się taka usztywnianą matę która nie załamywała się jak Olek po nim chodził- ale czasami się ześlizgiwał między bok łóżeczka a krańcem maty- ale to w ekstremalnym pędzie ku wolności :)

a filmik wrzuce na grupę- bo gadam tam głupoty i nie każdy musi tego słuchać :)

Załączniki

• P7251243.jpg
    P7251243.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 51
  • P7251251.jpg
    P7251251.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Do góry