reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
hejcz - a powiedz mi jak się ubieracie na taki spacer nosidełkowy?

Podpinam się pod pytanie - nie wiem, jak ubrać Franka teraz do chusty...

My mamy w domu łóżeczko drewniane, a u moich Rodziców jest turystyczne i ja zdecydowanie wybieram drewniane. Tamto jest co prawda szersze i dłuższe - bo ma też funkcję kojca, ale jakoś mi nie podpasowało. Najgorszy jest przewijak - strasznie niestabilny i lekko zapadający się do środka - nie da się w nim wierzgać, co Franka okropnie wkurza. Materac tamtejszy jest kiepski, a ciężko dokupić inny do takiego niewymiarowego łóżeczka.

Wychodzimy w nosidełku jak jest ciepło i tylko na krótko póki co - max pół godziny, bo mniej więcej tyle potrzebuję, żeby dojść do biedronki, zrobić zakupy i wrócić :)
Igor ma na sobie body z krótkim, pajac bawełniany, skarpetki i kombinezon polarowy na bawełnianej podszewce. Ja zakładam najpierw nosidełko a dopiero później kurtkę więc trochę go osłaniam od wiatru :)
Ewa, z tego co wiem to chusta ma trzy warstwy materiału a nosidełko tylko jedną, więc chyba do chusty zakładałabym mniej :)

To zależy jak się wiąże. W tym podstawowym wiązaniu dla chusty lnianej jest jedna warstwa na dziecku. Ale ja Franka ubierałam w polarowy kombinezon do chusty w zimie. Teraz jeśli w wózku jeździ w bluzie i spodniach ubranych na pajaca czy śpiochy, to do chusty chyba lżej go ubiorę. Spodnie zostawię, bo nogi wystają, ale na górę dam jakąś cieńszą bawełnianą bluzę. Chyba :)

Ewa - ja na nóżki zakładam rajstopki, spodenki i miękkie ocieplane buciki, a na górę body z krótkim i cienką bluzę z kapturem, oczywiście czapkę też, ale cienką. Właściwie, mogłabym samo body z długim zakładać, tylko ten goły karczek mnie niepokoi, a szalika nie mam, zresztą nie zdzierżyłby go;-)

ja mam taki kojec i jestem z niego połowicznie zadowolona KOJEC - BABY MIX -BEZPIECZNY, KOLOROWY-PROMOCJA!!! (1519833651) - Aukcje internetowe Allegro

składa się jak łóżeczko ale jest kwadratowy i na krócej starcza- np na wyjazdach Olek w nim spał. - za to super się czyści i jest bardzo kolorowe :) ja mam to "wesołe zoo"
Fajny, właśnie o czymś podobnym myślałam, ale ja same drogie widziałam po 300-400zł. A jaka jest podłoga - twarda? I co Ci w nim nie odpowiada?

Tak mi się teraz przypomniało, że zaraz na początku mój mąż kupił łóżeczko turystyczne, bo była wyprzedaż - uwielbia wyprzedaże, takie zboczenie zawodowe pracowników supermarketów ;-) - ale łóżeczko jest różowe, bo tylko takie zostało ;-) Także mam nadzieję, że Hubertowi będzie do twarzy w różu ;-)

Tak mi się teraz przypomniało, że zaraz na początku mój mąż kupił łóżeczko turystyczne, bo była wyprzedaż - uwielbia wyprzedaże, takie zboczenie zawodowe pracowników supermarketów ;-) - ale łóżeczko jest różowe, bo tylko takie zostało ;-) Także mam nadzieję, że Hubertowi będzie do twarzy w różu ;-)
hehe, dobre:-D:-D:-D
ja łóżeczko turystyczne chyba kupię przed wyjazdem do mamy, może tak za miesiąc. I jak pojadę do mamy, to już tam je zostawię. Tylko pewnie będę szukała takiego do 200 zł

ostatnio na spacerze z chustą tak ubrałam małego ( tylko było ciepło na słoneczku- +27( w cieniu pewnie z +17, ale było czuć chłodek) i bezwietrznie): body, skarpetki,paja c frotte, spodenki bawełniane na podszewce, buciki, cieńsza bluza z kapturem, czapka- po powrocie- ok 1,5h później był bardzo cieplutki ale nie zapocony

reklama
Ewa - ja na nóżki zakładam rajstopki, spodenki i miękkie ocieplane buciki, a na górę body z krótkim i cienką bluzę z kapturem, oczywiście czapkę też, ale cienką. Właściwie, mogłabym samo body z długim zakładać, tylko ten goły karczek mnie niepokoi, a szalika nie mam, zresztą nie zdzierżyłby go;-)

Fajny, właśnie o czymś podobnym myślałam, ale ja same drogie widziałam po 300-400zł. A jaka jest podłoga - twarda? I co Ci w nim nie odpowiada?
poszukam filmiku to sobie zobaczysz go w akcji :) w sumie nie podobało mi się w nim to że dużo miejsca zajmuje- nie złożę go jedną ręka i nie postawię przy ścianie- on składa się jak łóżeczko turystyczne. To jest kwadrat i w pewnej chwili na wyjazdach musiałam Olka kłaść w poprzek bo był już za długi :) ale tak poza tym to to co ja mam to przeżyło Olka ( więc musi być dobrej jakości :) )

a podłoga- to jest stelaż obciągnięty materiałem a na to kładzie się taka usztywnianą matę która nie załamywała się jak Olek po nim chodził- ale czasami się ześlizgiwał między bok łóżeczka a krańcem maty- ale to w ekstremalnym pędzie ku wolności :)

a filmik wrzuce na grupę- bo gadam tam głupoty i nie każdy musi tego słuchać :)

Załączniki

• P7251243.jpg
    P7251243.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 48
  • P7251251.jpg
    P7251251.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Do góry