reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Sun - tak ze zdjęć, to słabo to wygląda - nogi wiszą...
Ergonomiczne są bondolino i manduca na pewno. Choć moja koleżanka, która jest instruktorką od chust mówi, że nawet w ergonomicznych powinno się nosić dzieci dopiero jak zaczną siedzieć...
Są jeszcze pół-chusty, pół-nosidełka tzw. Mei Tai. Są dość tanie, za 100 zł można już naleźć. Łatwiej się je wiąże - z przodu jest panel, wystarczy zapiąć się w pasie, włożyć dziecko, a potem dwa pasy przerzucić przez plecy i zawiązać dziecku pod pupą. Nie ma trudnego dociągania jak w chustach.

reklama
Sun, a czemu tak się bronisz przed chustą? Wg mnie to lepsze niż jakiekolwiek nosidło, a wiązanie nie jest wcale takie skomplikowane - 2-3 razy się poplączesz, a potem to juz idzie ;-)
Co do gondolek, to ja też chciałabym używać jej jak najdłużej, wygodniej mi nawet ją znosić, obawiam się jednak, że za 2-3 tyg. młody już się nie zmieści na długość ;/ Nie wiem jak będę ściągać spacerówkę z 3. piętra, chyba nie dam rady z dzieckiem na ręku, więc będzie trzeba osobno;/

Na długośc Fifek spokojnie w gondolce może jeżdzić ale zaczyna mu sie nie podobac. W zadnym razie nie może budka byc opuszczoa.

My też mamy ten canpola, ale szału nie robi. Może jeszcze za wcześnie (u mnie się zaczęły dopiero w 11. mies. hehe, chociaż u tatusia w 4., to on pewnie wyśrodkuje na jakiś 7. ;-)) Lubi za to kość TT i zachwyca się robaczkami ale to raczej ze wględu na walory kolorystyczne i że się kręcą, a czasem podgryzie skrzydełko;-)
gryzak-dla-dzieci-koloro_1422.jpg

reklama
Do góry