reklama
T
Tunia85
Gość
Sarka nie mogłam się powstrzymać, bo są takie śliczne:-)
czajnik mam taki i jest super Zelmer Crystal MultiFunction 17Z016 - Czajnik Zelmer w RTV EURO AGD
leję kranówe
leję kranówe
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
ja to mam chyba z 5 sukieneczek dla Alicji, a zalozylam chyba tylko dwie po razie. jakos nie mamy okazji. a na wyjscia wole i tak zestaw tuniczka plus spodenki, bo sukienki mi sie takie niewygodne wydaja
Tunia - ladniutkie, ale jak dla mnie drogo szczegolnie, ze Nince musze nakupowac nowe rzeczy na wiosne i lato, bo stare juz wszystkkie za male ((
Tunia - ladniutkie, ale jak dla mnie drogo szczegolnie, ze Nince musze nakupowac nowe rzeczy na wiosne i lato, bo stare juz wszystkkie za male ((
Ja też mam kilka sukieneczek, ale jakoś póki co nie są za wygodne. Mała trochę się w nie plącze:-). Ale i tak nie mogę się im oprzeć
Ja też :-). Poza tym Gabi ma swój czajniczek, więc woda nam się nie myli.Ja kupuje Primaverę
Co do filtrów - w Krakowie woda paskudna, więc długi czas używaliśmy brity, ale od kiedy mamy swoje mieszkanie, zainwestowaliśmy w filtr montowany przy zlewie w kuchni - z osobnym kranikiem, z którego leci już czysta woda, po przejściu przez 5 filtrów i mineralizator. Odtąd w ogóle nie kupujemy wody mineralnej (chyba że gazowaną), bo ta jest idealna. Na kubkach nie ma osadu po herbacie, na czajniku nie ma kamienia.
Trochę więcej wody się zużywa, bo część jest usuwana w procesie filtrowania, ale i tak się opłaca - część filtrów wymienia się co pół roku, część co rok, a jeden chyba nawet co dwa lata (jeśli się mało używa, to oczywiście rzadziej). Teraz cały ten system nie jest już taki drogi i zaczyna się to naprawdę opłacać.
To jest coś takiego: 6-stopniowy system odwróconej osmozy z mineralizatorem wmh1 marki h2oo (ro6) rxro5m
Polecam
Trochę więcej wody się zużywa, bo część jest usuwana w procesie filtrowania, ale i tak się opłaca - część filtrów wymienia się co pół roku, część co rok, a jeden chyba nawet co dwa lata (jeśli się mało używa, to oczywiście rzadziej). Teraz cały ten system nie jest już taki drogi i zaczyna się to naprawdę opłacać.
To jest coś takiego: 6-stopniowy system odwróconej osmozy z mineralizatorem wmh1 marki h2oo (ro6) rxro5m
Polecam
madziara158
Grudzień 2010
Ja mam to szczęście, że dom mamy podłączony pod lokalny wodociąg i woda jest rewelacyjna, można ją pić prosto z kranu. Dla małej tylko przegotowuję i to wystarcza, nie muszę kupować mineralnej
T
Tunia85
Gość
ja uznałam, że jak lato będzie gorące, a ja w lecie zamierzam przynajmniej 2 tyg spędzić u rodziców na południu więc z 28 stopni może być spokojnie, to Zuzka będzie siedzieć w body samym lub sukieneczce, bo wybrałam takie na szerokich ramiączkach żeby można na gołe ciałko ubrać, ja Zuzance ubieram czasem sukienkę i nie widzę żeby jej przeszkadzała, mnie też nie przeszkadza, a jak ma pod nią body z dł. rękawem i rajstopki (sukienka z kr rękawem) to łatwo ją rozebrac do cieńszego stroju w miarę gdy jest za ciepło, bo ubieram ją w kiece jak wychodzimy w gości:-) w domu to siedzi raczej w pajacach, body i spodenkach, w czymś luźnym, wygodnym, co może zaślinić i obrzygać:-)
my czajnik mamy taki http://www.euro.com.pl/czajniki/zelmer-332-2.bhtml
jest niezawodny bo już mam go długo i działa cały czas,
my czajnik mamy taki http://www.euro.com.pl/czajniki/zelmer-332-2.bhtml
jest niezawodny bo już mam go długo i działa cały czas,
reklama
ja mam mineralkę zawsze jak bym musiala małemu np. herbatkę zrobić i osobny garnuszek do niego. tutaj woda beznadziejna. w irlandii ten problem się skończy bo jest calkiem inna woda. tam żadnego osadu, kamienia itd. nie widziałam - przynajmniej w tej mieścinie gdzie my mieszkamy.
Podziel się: