reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja wcale nie kupowałam, bo kolega mnie ostrzegł, że one wcale nie zdają egzaminu. Za to termos jest bezbłędny.
Przyznam się, że nawet podgrzewacza nie mam, bo Baśka tak drze ryjka w nocy o jedzenie, że mogłam zapomnieć o podgrzaniu wody... Dlatego termos jest w użytku 24h/dobę...

reklama
na spacery mam zwykły termos styropianowy - nalewam do buteleczki wrzątku i po 2 godzinnym spacerze woda jest w sam raz do podania mleczka, a nie chowam go tylko leży w koszyku wózka.

w domu to korzystam z czajnika- zagotowuję wodę i przy okazji zawsze mam odlaną szklankę przegotowanej. W czajniku mam możliwość podgrzania wody do 40st i z tego w nocy korzystam... hehe nie muszę myśleć ...tylko nastawiam i już :)

na spacery mam zwykły termos styropianowy - nalewam do buteleczki wrzątku i po 2 godzinnym spacerze woda jest w sam raz do podania mleczka, a nie chowam go tylko leży w koszyku wózka.
Heh, ja robię identycznie;-)
A czajnika zazdroszczę, pewnie masz philipsa? Mnie się on strasznie podoba, ale kasy trochę szkoda, a ten co mamy "niestety" nie chce się popsuć:sorry2:

najarałam się na ten czajnik super a wodę na kaszki to gotujecie kranówkę?

tak- kranówka, ale przefiltrowana przez biritę-swoją drogą teraz założyłam filtry anna pasujące do mojego filtra, ale nie są tak skuteczne jak brita. Brita są bardzo drogie ale spokojnie mogłam do 1,5 m-ca na jednym jechać- a tu po niecałych 3 tyg zbiera się kamień w czajniku ;/ ot taka ciekawostka z mojego życia ...hehehe :)

do kaszek podgrzewam wodę do 60 st ale muszą chwilę odstać bo za ciepłe dla dziecka( choć Olek już taką cieplejszą zje z butli) co ogólnie się dobrze składa bo czasami można przesadzić z ilością kaszki i wychodzi za gęsta po chwili - zwłaszcza jak kupuje się raz kaszki bobovity raz z nestle

ja tez uzywam brity - wklady kupuje na allegro zawsze wjakiejs oplacalnej konfiguracji. i do gotowania wlewam wode z brity. czajnika to nie pamietam kiedy mylam :)

reklama
tak jak obiecałam na głównym wrzucam linki do ubranek u jednego sprzedawcy na all, gdzie sukienkę z body zakupiłam za połowę tego co zapłaciłabym w sklepie z nowymi ciuszkami, gdyż wczoraj ceny ubranek dla dzieci w CH dosłownie mnie rozwaliły...

BABALUNO * Piękne Body 3 szt PINK * 3-6 m-cy 68 (1502826516) - Aukcje internetowe Allegro

BABALUNO * Komplet TUNIKA i LEGGINSY * TEA * 68 (1502863877) - Aukcje internetowe Allegro

MOTHERCARE * Spodnie Spodenki OGRODNICZKI * 74 80 (1499014016) - Aukcje internetowe Allegro

MOTHERCARE * Sztruksowa SUKIENKA Princeska * 68 (1507309607) - Aukcje internetowe Allegro

TU * Komplecik SUKIENKA Sukieneczka i BODY * 68 74 (1493013589) - Aukcje internetowe Allegro

cudna Sukieneczka + Body Puchatek 6-9 m 74 (1499762473) - Aukcje internetowe Allegro

te rozmiary różne, bo ja Zuzkę po prostu zmierzyłam, bo z tego co zauważyłam np rozm 68 ma w cm wymiary rozm. 62 i trzeba dobrze dziecko pomierzyć żeby dobrze kupić co by się potem nie okazało, że 68 za małe...

tak jak np moja mam kupiła Zuzce kombinezon zimowy w rozm 68, (bo z tego pierwszego już nam wyrosła) myślałam, że ona jeszcze w tym w jesieni pochodzi, a to 68 takie, że zaraz z tego wyrośnie, a przecież nosi rozm 62

a ja mam inne rozwiązanie, wodę przegotowaną mam dla Zuzi w dzbanku, ona się schładza, jak robię mleko to na 150 ml wlewam 30 ml gorącej świeżo zagotowanej wody z czajnika i resztę 120 dolewam z dzbanka zimnej i temp mleka jest idealna:-)

generalnie odkryłam, że 1/5 gorącej wody plus 4/5 zimnej daje odpowiednią temp mleka

na podróż zamierzam przygotować sobie wodę ciepłą w termosie, który wcześniej wyparzę porządnie, a w butelce zabrać zimną wcześniej przegotowaną

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry