reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja gotuje glownie wieczorami. wtedy albo mala spi albo maz moze sie nia zajac. staram sie ugotowac od razu na 2-3 dni.

ja w weekendy pieke mieso i mrozę, zawsze na kilka obiadow, a wieczorami to obieram ziemniaki np. na nastepny dzien, albo surowke robie, potem zostaje mi tylko doprawic :) Trzeba sie jakos zorganizowac :D

reklama
Olcia100 uroczą wyprawkę na chrzciny skompletowałaś:tak::-)
vanish oxy action w płynie- uwaga na palce bo jest żrący- nakładam na/maczam tylko plamkę ( po kupce) i wrzucam do normalnego dziecięcego prania ( takiego w dziecięcym proszku). Plamy zawsze schodzą !
dobrze wiedzieć kochana;-)

Ja ubranka do chrztu kupować nie muszę bo mam po Amandzi raz ubranko użyte to jest w idealnym stanie :-)a jeszcze trafy mi się dzieci z tego samego okresu czasowego więc to już w ogóle będzie idealnie na Martynę pasować :laugh2:a chrzest odbędzie się najwcześniej pod koniec lutego ale nie później niż na początku kwietnia a to dlatego że moja sister a przyszła chrzestna Martynki w ciąży jest więc żeby brzuchatki nie forsować to im wcześniej tym lepiej;-) i oby tylko strój pasował malej odpowiednio:-p

wiolcia to dodalas mi otuchy :-D a kupowalas w przychodni czy w aptece?

wytłumaczcie mi proszę na co dokładnie jest te rota bo mi wciskaja ze na sranie tylko a wiem ze to jest wirus ktory moze powodowac inne choroby i nie wiem jak sie bronic przed napadami ze na co nam to wymysl lekarzy i takie tam bzdury

mi sie wydaje ze ci co nie szczepili to maja wyrzuty sumienia i w ten sposob oni sie przed soba tlumacza dlaczego pozalowali kasy i nie zaszczepili ale naprawde nikt jeszcze nie powiedział ze po to sa szczepionki zeby szczepic tylko kazy mowi po co to wyciagniecie kasy i takie tam obled

Kasiarem rota wirus powoduje głównie właśnie problemy z żołądkiem (patrz; biegunkę) ogólnie w szczepionce chodzi o to, że jest łatwiejszy przebieg tzw. jelitówki spowodowanej rota i dziecko nie powinno wtedy się odwodnić i trafić do szpitala.
Ja osobiście nie szczepiłam na to nie dla tego, że kasy żałuję bo zapłaciłabym nawet tysiące, ale po prostu osobiście nie widzę u siebie takiego sensu. Julia do tej pory rota nie miała a w przedszkolu była, po prostu szczepię Madzię tak jak Julę bo się sprawdziło. Nie potępiam tych co szczepią ani tych co nie szczepią. PS. tak samo prewencyjnie powinno się szczepić przeciw ospie bo powikłania po niej też moga byc straszne ale nikt tego nie rozgłasza. Ja chyba właśnie zaszczepię Madzię bo u mnie Jula po ospie 2 miesiące chorowała non stop przez powikłania.

reklama
Ja też kupowałam w przychodni, ciężko się tłumaczyły że nic na niej nie zarabiają a jak widać różnica w cenie jest spora:baffled:

Rota to tak jak joamar pisze jest przeciwko jelitówką, takie małe dzieci przeważnie źle znoszą i odwodnione trafiają do szpitala. Nie byłam do końca przekonana ale zaszczepiłam, chcę wiedzieć że zrobiłam wszytko aby mały nie chorował bo w szpitalu można się zarazić innymi chorobami więc lepiej, żeby tam nie trafił.

Sunflower już szczepiłaś na pneumokoki?? Ja myślę, że jeśli zaszczepię to dopiero jak Krzyś będzie miał ponad pół roku. Ponad 800 zł:szok: Nieźle to wszystko kosztuje...

Do góry