reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

renczysia ja mam taki bujaczek KOMFORTOWY LEŻACZEK BUJACZEK ARTI PAŁĄK+WIBRACJA (1407132130) - Aukcje internetowe Allegro

jestem zadowolona bardza, ma wibre ( która jest moim zdaniem zbawienna:D ) i melodyjki, jest baaardzo przyjemny w dotyku bo z takiego welurku (mam ten zielony), więc dziecko śmiało można kłąść bez kocyka pod pupą, do tego niby tylko na dole zabezpieczony ale osobiście nie widzę sensu zabepieczać od góry:)i jest do 18 k

ten który ty pokazujesz widziałam na żywo, jest wielki, szorstki i smutny. Zastanów się jeszcze:)

reklama
tylko na dole zabezpieczony ale osobiście nie widzę sensu zabepieczać od góry:)i jest do 18 k

u nas tez jest tylko na dole zabezpieczony...ALE pamiętam, że jak Olek miał z 5-6 m-cy (już pewnie siedział) to strasznie wychylał się do przodu w leżaczku- tak bardzo że bałam się że albo z tych pasów biodrowych wypadnie i poleci na główkę albo przechyli leżaczek z takim samym skutkiem.. wtedy do leżaczka zaczęłam kłaść okazyjnie a zaczęłam rozglądać się za krzesełkiem do karmienia ( ok 7 m-ca) i jakoś wtedy leżaczek sprzedałam

U nas Olek na roczek miał równo 10kg i 76,5 cm :)

Nie wiem, w jakim wątku o to zapytać... Czym zapierać plamy po kupie, żeby się sprały? Bo dziecięcy proszek nie daje sobie z nimi rady...

Nie wiem, w jakim wątku o to zapytać... Czym zapierać plamy po kupie, żeby się sprały? Bo dziecięcy proszek nie daje sobie z nimi rady...

vanish oxy action w płynie- uwaga na palce bo jest żrący- nakładam na/maczam tylko plamkę ( po kupce) i wrzucam do normalnego dziecięcego prania ( takiego w dziecięcym proszku). Plamy zawsze schodzą !

Dzięki za szybką odpowiedź :) Mąż jest w makro to kupi. Franek ostatnio szaleje z kupami - zawsze tak się wytarza, że mu na plecy wychodzą (mimo ciasnego zapinania pieluchy!) i potem chodzi w ubrankach z żółtymi plamami na plecach ;) Nie mówiąc już o plamach na pieluszkach, które kładziemy na przewijak ;) Mam nadzieję, że taką już raz wypraną plamę też się będzie dało usunąć.

Ewa - ja po prostu zapieram od razu mydłem - najzwyklejszym, dzieciowym - i potem piorę już normalnie z innymi rzeczami. Próbowałam odplamiacza, ale nie działał. A jak się taką świeżą plamę od razu wypierze, to nie ma śladu.

Ewa - ja po prostu zapieram od razu mydłem - najzwyklejszym, dzieciowym - i potem piorę już normalnie z innymi rzeczami. Próbowałam odplamiacza, ale nie działał. A jak się taką świeżą plamę od razu wypierze, to nie ma śladu.

Próbowałam szarym mydłem zapierać. Nic z tego - żółta plama zostaje. Franek ma jakieś uparte kupy ;)

Do prania używam persil w żelu dla dzieci, dodaje kapkę vanisha do pralki i wszystko jest czyściutkie. Ubranek jest tyle, że robię pranie raz na tydzień i nawet jeśli plama jest zaschnięta czy kilku dniowa to ten zestaw płynów wszystko spiera.

Chrzciny załatwione!
Imprezka będzie 13 lutego w naszym kościele, a obiad i słodki poczęstunek (i pewnie też kolacja) u moich rodziców bo oni mają 100 m, a my 35:/ będzie 19 osób, więc u nas to raczej na stojąco musiałoby być hehe

kupiłam taki komplecik:
Ubranka do chrztu Abrakadabra lniane ubranka do chrztu bawełniane ubranka do chrztu Wyjątkowe ubranka do chrztu
tylko, że używany na allegro. Kosztował 99 zł!

do tego do kościoła kupiłam tej samej firmy taki ciepły kombinezonik:
Zimowe ubranka do chrztu Warszawa, Kraków, Łódź
również używany na allegro i kosztował 70 zł

aby było w kościele bardziej odświętnie wykorzystam podpowiedź wiolci (pisała kiedyś, że podpatrzyła na jakimś chrzcie kocyk z powtykanymi różyczkami) DZIĘKI. Ten niezbyt odświętny kombinezonik przykryje takim kocykiem:
promocje - Koc Stokrotka PROMOCJA
i potem powtykam białe i różowe różyczki:)

i jeszcze kupiłam PRZEPIĘKNĄ świecę i szatkę:
szatki do chrztu i świece do chrztu - Świeca biała z różową różyczką
szatki do chrztu i świece do chrztu - Szatka różowa wstążeczka

całość jest boska!!! Młoda bedzie wyglądała odświętnie i skromniutko, a przy tym uroczo. Pierwotna cena w tych sklepach jest obłędna, ale używki juz są w rozsądnych cenach.
Świeca w realu wygląda o wiele piekniej niż na fotach (małe dzieło sztuki)

teraz sobie wszystko dokładnie planuję i bawię sie w kompletowanie świec, serwetek (dziś tez udało mi się kupić śliczne serwetniki) i menu - UWIELBIAM TAKIE IMPREZKI :) takie mam skrzywienie:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry