reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

a kiedy chrzcicie??
ja chyba poczekam az sie troche ociepli. Mąż mówi zeby nawet na weekend majowy ale dla mnie to troche za długo. poza tym w maju mam komunie chrzesniaka wiec jeszcze chrzciny to za drogi miesiąc mnie wyjdzie.

My 13 lutego. Jutro idę zaklepać salę na obiad. A kościelne formalności załatwimy na kolędzie. Chrzestni już poproszeni :)

Może w komisie wypożycz???

O, to jest myśl. Dzięki :)

reklama
no kupno ubranka na chrzest to niemaly wydatek-a tylko raz na chwile potrzebny...

Ja młodego ubiorę w jakieś spodnie i koszulkę - mam kilka ładnych. Na wierzch już kupiłam biały kombinezon polarkowy, który przyda się na później. Tylko ten becik... Ale znalazłam niedaleko wypożyczalnię, gdzie za cały strój do chrztu płaci się 30 zł za 3 dni wypożyczenia :) Więc trzeba będzie tylko świecę kupić :)

My chrzest mamy już za sobą. Małego ubrałam w to co miałam, tylko wybierałam jaśniejsze ciuszki. Biały kombinezon pożyczyłam od siostry, a becik od cioci. Popytajcie wśród rodziny i znajomych, może gdzieś się znajdzie, bo na jeden raz to rzeczywiście nie opłaca się kupować.

Ewa może u Was jest inaczej, ale u nas świecę kupuje chrzestny, a białą szatę chrzestna.

Ewa może u Was jest inaczej, ale u nas świecę kupuje chrzestny, a białą szatę chrzestna.

Tak? U nas nie ma jakichś stałych chrzcielnych zwyczajów... Ale to dobry pomysł :)
Pospieszyliście się z chrztem :) My mieliśmy robić w marcu, ale uznaliśmy, że Franek jest duży i zdrowy, to nie ma na co czekać. Więc luty :) Póki co jeszcze do kościoła go nie bierzemy (ani do sklepów i w inne miejsca, gdzie jest dużo ludzi), ale końcem stycznia albo w lutym może z raz spróbujemy, żeby zobaczyć, jak się zachowa - czy go np. organista nie przestraszy, bo lubi huknąć ;)

Wygląda na to, że mój Igor najdłużej z rogami pochodzi, bo planujemy chrzcić go w maju dopiero. Starszy Synal będzie miał wtedy rocznicę komunii to się dwie okazje jedną imprezą załatwi ;)

reklama
Do góry