reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja tak jak podejrzewalam dostalismy w prezencie karuzelke (od moich dziadkow) i lezaczek (od tesciowej). wlascicwie to dostalismy kase, a wybralismy sami :)))

reklama
Ewa - Myślę, że wystarczy podłozyć jakis kawałek materiału,żeby buźka dzidziusia nie leżała na Twojej gołej skórze. Mojej Idulce też się policzek poci, kiedy usypia na mojej piersi, ale w chuście nie było tego problemu, bo między nami była moja koszulka.

Tylko, że u nas też zawsze koszulka pod policzkiem. W efekcie i policzek mokry i na koszuli plama ;)
Nie wiem jak długo jeszcze w chuście ponoszę, bo ten mój grubas już ponad 4,5 kg waży według naszej domowej wagi (ważę się sama, a potem z nim i odejmuję, więc pomiar jest dość niedokładny ;)). Ale w chuście trzeba mieć prosty kręgosłup, co mi się bardzo przyda :)

Tylko, że u nas też zawsze koszulka pod policzkiem. W efekcie i policzek mokry i na koszuli plama ;)
Nie wiem jak długo jeszcze w chuście ponoszę, bo ten mój grubas już ponad 4,5 kg waży według naszej domowej wagi (ważę się sama, a potem z nim i odejmuję, więc pomiar jest dość niedokładny ;)). Ale w chuście trzeba mieć prosty kręgosłup, co mi się bardzo przyda :)
moj ma ponad 5 kg, dasz rade:)

wczoraj kupilismy nowe spiochy (bo dalam ciala z przywiezionymi ciuchami i nie wzielam z pl rozm. 68!!) i w h&m kupilismy slodki zestaw - jeden jak tygrys - pomaranczowy w paseczki tygrysie czarne, a drugie biale z tygryskiem. byly tez zastawy zebry, tez sliczne!

Mój Idulek dzisiaj został zważony - w ciuszkach i pieluszce na domowej wadze ma już 5 kg (a nie ma jeszcze miesiąca)!!! Powoli musimy przejść na rozmiar 62 i przymierzam się do kupowania ciuszków 68.
Powoli w chuście zaczynam czuć ten ciężar. Dobrze, że po 30 min noszenia mała śpi na tyle mocno, że można ją odstawić do łóżeczka.

My już jesteśmy na 62 ;) Ostatnio większość ubranek piorę, prasuję i odkładam... Franek ma strasznie długie ręce i nogi i szybko wyrasta głównie ze śpiochów i pajaców. Zaczynam rozglądać się na allegro za paczką ubranek od 68 w górę.

A mój Krzyś jeszcze w 56 śmiga :) Nie powiem - cieszy mnie to bo mam pełno ubranek 62 więc póki co omijają nas wydatki.

Melduję, że przeszliśmy pozytywnie próbę pieluszek Dada z Biedronki więc kolejny plus bo za paczkę - 78 pieluch dajemy 25 zł :)

Wiolcia gdzie tak tanio macie..bo u nas 27 czy 28 ...
My nadal w 56 ale Fifi rośnie wszerz i juz widze, że niektóre rzeczy na styk. Ale on w sumie w mieszanych śmiga bo 56 nie dużo mamy.

kurcze ale duże te Wasze dzieciaczki, jakprzed porodem nakupiłam ciuchów na 56 i 62 i potem na gwałt kupowałam na 50 jak się mała urodziła bo we wszystkim się topiła, a teraz dopiero powoli zaczynają nam być dobre na 56 - taka maluśka ta moja pchełka. Wczoraj kupiliśmy fajny kombinezon zimowy w tesco bo są olbrzymie przeceny

reklama
Do góry