reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja tak jak podejrzewalam dostalismy w prezencie karuzelke (od moich dziadkow) i lezaczek (od tesciowej). wlascicwie to dostalismy kase, a wybralismy sami :)))

reklama
Ewa - Myślę, że wystarczy podłozyć jakis kawałek materiału,żeby buźka dzidziusia nie leżała na Twojej gołej skórze. Mojej Idulce też się policzek poci, kiedy usypia na mojej piersi, ale w chuście nie było tego problemu, bo między nami była moja koszulka.

Tylko, że u nas też zawsze koszulka pod policzkiem. W efekcie i policzek mokry i na koszuli plama ;)
Nie wiem jak długo jeszcze w chuście ponoszę, bo ten mój grubas już ponad 4,5 kg waży według naszej domowej wagi (ważę się sama, a potem z nim i odejmuję, więc pomiar jest dość niedokładny ;)). Ale w chuście trzeba mieć prosty kręgosłup, co mi się bardzo przyda :)

Tylko, że u nas też zawsze koszulka pod policzkiem. W efekcie i policzek mokry i na koszuli plama ;)
Nie wiem jak długo jeszcze w chuście ponoszę, bo ten mój grubas już ponad 4,5 kg waży według naszej domowej wagi (ważę się sama, a potem z nim i odejmuję, więc pomiar jest dość niedokładny ;)). Ale w chuście trzeba mieć prosty kręgosłup, co mi się bardzo przyda :)
moj ma ponad 5 kg, dasz rade:)

wczoraj kupilismy nowe spiochy (bo dalam ciala z przywiezionymi ciuchami i nie wzielam z pl rozm. 68!!) i w h&m kupilismy slodki zestaw - jeden jak tygrys - pomaranczowy w paseczki tygrysie czarne, a drugie biale z tygryskiem. byly tez zastawy zebry, tez sliczne!

Mój Idulek dzisiaj został zważony - w ciuszkach i pieluszce na domowej wadze ma już 5 kg (a nie ma jeszcze miesiąca)!!! Powoli musimy przejść na rozmiar 62 i przymierzam się do kupowania ciuszków 68.
Powoli w chuście zaczynam czuć ten ciężar. Dobrze, że po 30 min noszenia mała śpi na tyle mocno, że można ją odstawić do łóżeczka.

My już jesteśmy na 62 ;) Ostatnio większość ubranek piorę, prasuję i odkładam... Franek ma strasznie długie ręce i nogi i szybko wyrasta głównie ze śpiochów i pajaców. Zaczynam rozglądać się na allegro za paczką ubranek od 68 w górę.

A mój Krzyś jeszcze w 56 śmiga :) Nie powiem - cieszy mnie to bo mam pełno ubranek 62 więc póki co omijają nas wydatki.

Melduję, że przeszliśmy pozytywnie próbę pieluszek Dada z Biedronki więc kolejny plus bo za paczkę - 78 pieluch dajemy 25 zł :)

Wiolcia gdzie tak tanio macie..bo u nas 27 czy 28 ...
My nadal w 56 ale Fifi rośnie wszerz i juz widze, że niektóre rzeczy na styk. Ale on w sumie w mieszanych śmiga bo 56 nie dużo mamy.

kurcze ale duże te Wasze dzieciaczki, jakprzed porodem nakupiłam ciuchów na 56 i 62 i potem na gwałt kupowałam na 50 jak się mała urodziła bo we wszystkim się topiła, a teraz dopiero powoli zaczynają nam być dobre na 56 - taka maluśka ta moja pchełka. Wczoraj kupiliśmy fajny kombinezon zimowy w tesco bo są olbrzymie przeceny

reklama
Do góry