reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

co do pieluch, to my przechodzimy juz na rozm 3. Teraz mam ostatnia kupioną przed porodem paczkę pampers 2, została połowa. Młody waży juz około 5,400, więc następne kupujemy już 3.
ja nie rozumiem tej rozmiarówki, bo Adaśko niby "nie wysoki", a w 62 nóżki prostuje na styk (i to nie we wszystkich, bo niektóre są już za małe), a stópki to w większości się nie mieszcą...

reklama
My weszliśmy w nowy rok pieluchami nr 2 :) W jedynkach już było bardzo ciasno...

Mam pytanie - orientowałyście się już w kosztach wynajmu czegoś na obiad po chrzcie? Nam się goście w domu nie zmieszczą i musimy iść do knajpy na obiad. Ciastka i herbata już u nas, bo do tego nie trzeba siedzieć przy jednym stole. Ale ceny krakowskie mnie powalają na kolana póki co...

Mam pytanie - orientowałyście się już w kosztach wynajmu czegoś na obiad po chrzcie? Nam się goście w domu nie zmieszczą i musimy iść do knajpy na obiad. Ciastka i herbata już u nas, bo do tego nie trzeba siedzieć przy jednym stole. Ale ceny krakowskie mnie powalają na kolana póki co...
Własnie dopinam ostatnie sprawy z tym związane ;-) Też nam sie goście nie zmieszczą bo mąż planuje duzo rodziny zaprosić. Tylko my robimy typowe chrzciny bez żadnych knajp - wynajmujemy sale i sami robimy obiad, ciasta itp. Do śłubu też wynajmowaliśmy remize,sale i kucharkę. Teraz jedna babka nam powiedziała 800 zł za wynajem:szok: Ale przed chwilą dzwoniłam do znajomego i wynajmujemy remizę świeżo wyremontowaną na śluby, komunie itp. u mnie na wsi i wynajem nas wyniesie 300 zł + media. Ksiądz chodził dzis po kolędzie więc chrzciny już w pełni zaplanowane.

Hehe to u nas problem inny. Śpiochy i pajace w 56 jeszcze mogą być, ale kaftaniki już się na brzuszku nie dopinają ;-)

A z pieluszkami też się do trójek zbliżamy. Mamy jeszcze jedną całą pakę pampersów 2 i po niej już kupimy 3. Tylko mam nadzieję, że te 2 zdążymy zużyć zanim mała z nich wyrośnie ;-)

Witam dziewczyny przepraszam, że się wpisuję na wasz wątek ale mam do sprzedania taką oto huśtawkę HUŚTAWKA BRIGHT STARTS PTASZEK + GRATIS (1366065628) - Aukcje internetowe Allegro gdyż moja córcia Antonina już z niej wyrosła, ale była to jej ulubiona zabawka i dla mnie duża pomoc. Mogła się w niej huśtac i huśtac tak ja pokochała. Niestety kupiliśmy ja trochę za óbo jak miała 3 miesiące a huśtawka ta świetna jest już od urodzenia. Antonina należy do długich dzieci i huśtawka jest dla niej za mała. O więcej informacji proszę na pw, huśtawka w stanie idealnym :)

reklama
Mam takie pytanie, czy w Polsce można dostać, gdzieś takie bawełniane jednorazowe śliniaczki???

DSC00816.jpg

Do góry