reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja spalam z Julcia ale to dopiero jak maz do irlandii wyjechał :D jak miala 4 m-ce... a teraz jak Adasko nie chce spac to meza wyganiam na dół, malego klade na srodku, cysia w buźkę i tak sobie spimy... ja i tak spie 4-5 godzin na dobe, wiec gdybym miala usypiac malego na rekach to w koncu zdarzylaby sie jakas tragedia bo i tak jestem strasznie przemeczona.... dobrze ze od przyszlego czwartku maz ma 2 tyg. wolnego na swieta odpoczne troche....

A czemu miałabyś usypiać małego na rękach?

reklama
A czemu miałabyś usypiać małego na rękach?

dlatego, ze ma kolki i jak na razie uspokaja sie na rekach albo przy dydusiu, jeszcze kilka dni i będę mogła podac mu Plantex, jak jest bardzo źle to podaje Viburcol ale staram sie nie za często (2 razy dałam po 1/4)

Bodzinka U nas też srednio, nie spodziewałam sie, ze tak to moze wygladac ale o pewnych rzeczach tez nie chce pisać, nie wiem ile w takiej sytuacji wytrzymam, powiem tylko tyle, że zaczęłam rozgladac się za domem dla nas, mam nadzieje, ze nie bede musiała z tego korzystać :no:

muangel bodzinka współczuje kłopotów poza-dzieciowych. Ja mam podejrzenie, że mojej Oliwce też zaczynają się te paskudne kolki - OBY NIE! Od kilku dni wieczorami strasznie płacze i tylko ja jestem w stanie ją uspokoić. Strasznie przy tym foka nóżkami i rączkami:/ biedna moja kruszynka. Ten plantex piję sama, ale to chyba średnio działa...

Dziewczyny współczuję. Sama wiem że jak dziecko płacze (a przy kolkach to przecież wrzask) to inni się wkurzają i tylko matka może dać sobie z tym radę,ale rodzą się wtedy inne problemy. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

Co myślicie o poduszkach klinach? Franek zdecydowanie nie lubi spać całkiem płasko, książki pod materacem mu nie wystarczają. Zastanawiam się nad taką poduchą. Dobre to jest?...

myangel, bodzianka wspolczuje i oby sie poprawilo-bo samemu z dziecmi to nieciekawie....
ewa takie kliny poduszki to chyba fajna sprawa nie wiem czy na dluzszy pobyt dzidzi w nim ale na chwile .. Ja nie mialam ale kolezanka miala i bardzo sobie chwaliła a jej corcia miala refluks to wogole musiala po jedzeniu chwile odczekac wiec taki klin u niej sie sprawdzil

Na razie faktycznie wstrzymam się z tym klinem, coś jeszcze sama pokombinuję...

Co robicie, żeby dziecko w chuście nie było mokre? Chodzi mi o główkę. Bo reszta ciała jest ok - ściągam jedną warstwę ubrania przed zachustowaniem i się Franek nie przegrzewa. Ale jak zaśnie, to tak przytula główkę do mnie, że nie da się go oderwać i potem ma ten jeden bok odbity i spocony... Nie mam pomysłu jak to zmienić.

reklama
Ewa - Myślę, że wystarczy podłozyć jakis kawałek materiału,żeby buźka dzidziusia nie leżała na Twojej gołej skórze. Mojej Idulce też się policzek poci, kiedy usypia na mojej piersi, ale w chuście nie było tego problemu, bo między nami była moja koszulka.

Do góry