reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Salomi w karcie ciąży mam ten drugi termin i wg niego u mnie będą liczyć ewentualne przenoszenie. Gdybym nie obserwowała cykli, to może zaczęłabym lekko świrować, ale jak już pisałam, wiem, kiedy, co i jak ;-) Termin z USG pokrywa mi się z terminem, który wyliczyłam sobie względem owulacji, więc na pewno jest prawidłowy.

To może kupię tę wodę morską. W czwartek, o ile dotrwam do tego czasu w dwupaku;-) Wielu rzeczy nie kupowałam właśnie ze względu na to, że nie byłam pewna, czy się przydadzą. Jeśli będą potrzebne, zawsze można dokupić.

reklama
Ja mam z apteki jeszcze Alantan. Sprawdziła mi się ta maść bardzo przy suchej skórze, np. przy długim katarze, kiedy nos jest porządnie podrażniony - po jednej nocy wraca do normy. Więc będę go używać dziecku na pupę i dla siebie w razie podrażnienia brodawek. Jest taniutki, a wiem, że na mnie działa :)

hehehe faktycznie takie zbiorowe prezenty są na pewno niefajne dla dziecka. Mam chrzesniaka z 26 grudnia i kupuje mu prezent na Gwiazdke i na urodziny oddzielnie.
a mam wujka Adama i jego córka Ewa i jak kiedys sie spotykalismy na swieta-teraz juz nei bo sie bardzo rodziny rozrosly wiec zwyczaj zanikł-raz u nas na Wigilie w innym roku na boze Narodzenie to tez było tak dziwnie dawać im prezenty jak przychodzili do nas w gosci..;) i było na zmiane a nie ze zawsze my do nich na Wigilie ..
ale za to moj kuzyn-grudniowy to wszystkie swieta ma w grudniu-łącznie z imieninami...

Gdyby ktoś jeszcze nie był zdecydowany na proszek, to polecam Jelp. Wyprałam w nim ciuszki z podwójnym płukaniem i nawet jeszcze przed prasowaniem są miękkie i przytulne :) Po prasowaniu jest jeszcze lepiej.
Ja nie miałam specjalnie wyboru, bo dostaliśmy proszek od mojej Mamy, ale jestem zadowolona :)

Ja właśnie zamierzam kupić proszek Jelp, przy Wiktorku go miałam i był ok:)

A ten Alantan/Bepathet to krem kupujecie czy maść? ja do brodawek miałam Bepanten chyba maść

A ten Alantan/Bepathet to krem kupujecie czy maść? ja do brodawek miałam Bepanten chyba maść

Mam Alantan krem. Znajoma, która używała Bepanthenu mówiła, że też krem jest lepszy, bo maść była dla niej za tłusta albo jakiś tam inny problem z nią był. Alantanu maści nie znam, ale krem mam sprawdzony, więc już nie kombinuję :)

Dziewczyny mam pytanko w sprawie wózka, czy któraś z Was spotkała sie lub ma model Delti Emu, zastanawiam sie na tym modelem
WOZEK DELTI EMU GONDOLA SPACEROWKA 2010 TORBA LISA (1343083156) - Aukcje internetowe Allegro
Powiem tak już prawie jesteśmy zdecydowani, głównie ze względu na to że mieści sie w bagażniku i jest bardzo lekki, ale nie wiem czy dam rade nim jeżdzić po takim sniegu:-(. Bedę wdzięczna za opinie:tak:
ja planowałam taki wózek kupić bo wizualnie bardzo mi sie podobał ale biorąc pod uwagę że jest dość niski nie jest za wygodny dla wysokich osób a mój P. do takich należy (190cm) a chciała by zeby i on też raz na jakiś czas z dzieckiem wyszedł więc zrezygnowałam i kupiłam x-landera xa mam nadzieje ze z niego będę zadowolona:tak:

Co do kosmetyków dla maluszka to ja dopiero krem do buzi kupiłam Perfekta baby mam nadzieje ze się sprawdzi bo jeszcze tej firmy nie używałam:sorry:

Antylopka świetny wózeczek zakupiłaś:-):-)

reklama

Ja mam bepanthen krem i maść - krem jest mniej skuteczny leczniczo, bo ma dodatkowe składniki-wypełniacze.
No i trzeba go zmywać przed karmieniem z brodawek, a maści nie. Co do konsystencji - dla mnie to nie ma znaczenia.

Ag29 - rozważałam zakup tego wózka - ze względu na jego wagę, ale te małe kółka chyba nie dadzą rady na nieodśnieżonych chodnikach...ostatecznie kupiliśmy teutonię na dużych piankowych kołach, stosunkowo lekki wózek;-)

Ostatnia edycja:
Do góry