reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja dalej z aptecznych rzeczy nic nie mam. Zastanawiam się co jest konieczne, bo nie mam zamiaru wielu rzeczy na zapas kupować. Nie kupiłam termometru, chociaż jest konieczny, bo cena w aptece mnie poraziła, a potem zapominałam pytać w innych miejscach.

reklama
Ja dalej z aptecznych rzeczy nic nie mam. Zastanawiam się co jest konieczne, bo nie mam zamiaru wielu rzeczy na zapas kupować. Nie kupiłam termometru, chociaż jest konieczny, bo cena w aptece mnie poraziła, a potem zapominałam pytać w innych miejscach.

Termometry do ucha są drogie. Ja na razie nie kupuję. Mam elektroniczny z miękką końcówką, więc w razie czego będzie. A potem zobaczymy.

SPAKOWAŁAM TORBĘ!!! I jestem zaskoczona, bo się ze wszystkim zmieściłam. Wcale nie ma tego tak dużo :)

agpar ja termometr kupilam do ucha i czola babyono 4w1 na allegro za 80zl z przesylka - uwazam ze to dobra cena za termometr ktory pokazuje dobra temperature. Mierzylam sobie juz kilka razy i jest ok. Jedyne co mnei w nim drazni - to jest pikniecie przy naduszeniu przycisku pomiaru. I slychac to w uchu, no ale coz... zawsze mozna zmierzyc na czole. a jak dziecko bedzie mialo temperature i bedzie plakalo to w sumie takie pikniecie dla niego nie straszne.
termometr polecila mi kolezanka - mamuska dwojki malych dzieci :tak:

A z aptecznych rzeczy.... w sumie po osttaniej wizycie w szkole rodzenia to okazuje sie ze sol fizjologiczna nie jest potzrebna - wystarczy woda przegotowana, gaziki tez zbedne - bo wystarcza waciki kosmetyczne.
Jedyne co konieczne to preparat do pepka - do Ciebie nalezy decyzja czy bedziesz smarowac spirytusem, octeniseptem czy zastosujesz metode bez niczego.
Aha i woda do noska - ja mam marimer - niby jest napisane ze dla takich maluszkow i dorosolych, ale zastosowalam kilka razy u siebie - o dziwo pomaga na moje chrapanie, ciazowe jest bardziej nasilone i maz nie wyrabia haha - ale nie ma dla mnie rewelacji. Wiec jesli chodzi o doroslych to przereklamowana ta woda, nie wiem jak dziala na male noski.
Stenimar czy jakos tak ma taka wode typowo dla niemowlat z malym atomizerem.
Mysle ze mozna sobie poradzic bez takiej wody morskiej. jesli skonczy mi sie to opakowanie co mam, to raczej nie kupie drugiego.

I to wszytsko co kupilam w aptece - kropelki na kolki kupie jak beda konieczne. i witamine d.
witaminy K nie bede podawac, bo wywoluje bole brzuszka u maluszka.

Ewa86 ja też mam taki termometr :) i nie kupuje innego póki co.

Kliwia Ja nie kupowałam soli fizjologicznej,bo właśnie mam zamiar używać przegotowanej wody :)
Do noska mam Disnemar dla niemowląt i dzieci.A do pępuszka to muszę kupić spiryt,póki co to jedyna rzecz której nie kupiłam jeszcze,reszta wyjdzie w praniu :)
Mój małżonek też mówił,że masakra co chrapie hehehhe

Kliwia dziękuję za polecenie termometru. Zaraz go sobie obejrzę na all. Do pępka w szpitalu nie kazali nic kupować, nawet spirytusu. Podobno wystarczy zwykła wódka. A tej resztka w butelce się znalazła;-) A woda morska jest naprawdę konieczna?

ta woda morska to tylko takie ulatwienie jak dziecko ma problemy z noskiem lub ma sucho, kiedy chce sie oczyscic a jest cos tam zaschniete, nie jest konieczna a jedynie przydatna, ja mam bo sama sobie czasem stosuje odkrylam ja kiedys przy chlopaku alergiku, dla dziecka jeszcze nie kupilam bo kupie jak bedzie potrzebna.
W polsce nie kupowalam bo tu sa lagodniejsze atomizery heheeh te z pl czesto moge przy okazji przeczyszczenia oko wybic cisnieniem heh. Do pepka mam plyn robiony w aptece, spirytusu tu nie dostane bo jakos nie praktykuja, uzywaja czegos innego i gownianego jak okreslily moje kolezanki, witamina K jest podawana przy porodzie dziecku*a w PL nie??? Witamine D praktycznie stosuje sie od urodzenia,chociaz tu raczej uzywaja tran i my tez to bedziemy stosowac bo tran ma witamine D i procz tego mase innych rzeczy. Termometr mam zwykly maly elektryczny za grosze i nie ma raczej co z innym cudowac bo najdokladniejszy pomiar i tak jest w pupie

Agbar.... a co z Twoim terminem???? :O ktory to bedzie wyznacznikiem do przenoszenia heh? bo widze jeszcze wieksze wariacje niz u mnie u mnie ten drugi z usg i od niego nie beda liczyc bo bym byla 44 tygodnie w ciazy chyba:O

Ostatnia edycja:
Termometry do ucha są drogie. Ja na razie nie kupuję. Mam elektroniczny z miękką końcówką, więc w razie czego będzie. A potem zobaczymy.
też mam taki z miękką końcówką i nie będę innego kupowac, bo to przeciez nie jest codzinne "urządzenie"

Antylopka super wózek, i kolorki świetne.
przekaże Wiktorii:) mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować, ważne że nie jest bardzoc ięzki i że się dobrze składa, co dla nas ważne w przypadku podróży do Pl

A woda morska jest naprawdę konieczna?
konieczna nie, ale bardzo pomocna
Przy Wiki uzywałam wielokrotnie wody morskiej, bo super oczyszcza nosek, a nawet sprawdza się w przypadku kataru. maluszki często psikają w pierwszych dobach, bo zawsze jakies resztki wód czy śluzu zostają. Ja nie używałam wtedy żadnej pompki, fridy itp, tylko odrobinke wody, aby nosek sam się oczyścił.

reklama
ja tez termometr mam zwyczajny elektroniczny i zachomikowany rteciowy ;) Nince mierzylam temperature tylko chyba dwa razy - najczesciej metoda "na czolo" sie sprawdzala.

z apteki kupuje:
- tantum rosa
- bepanthen
- sol fizjologiczna
- sol morska
- gaziki jalowe

Do góry