reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Tylko że ten drugi komplecik jest 74, bo wolałam kupić większe, żeby w razie gdybym nie zdążyła tam dotrzeć (czyt. urodziła przed poniedziałkiem), pasowały na małego też później. Już jedną taką wpadkę mam na koncie. Jakiś czas temu wkleiłam zdjęcia ciuszków, które kupiłam dla córeczki znajomych, ale faceci nie mogli się dogadać co do terminu i jeszcze tam nie byliśmy. No i teraz tamte ciuszki są za małe dla tej dziewczynki, a ja przecież mam podobno chłopca urodzić. I tak będą czekały na jakąś inną okazję.

reklama
te rzeczy na moje zdanie "jakie słodziutkie" mąż wziął i kliknął i nie miałam już nic do gadania, no to córcia jak się urodzi 30listopada będzie akurat miała na święta :D

Wyślę paczkę w poniedziałek z samego rana:)) Są słodziutkie i b. dobre gatunkowo.
No i trzymam kciuki w okolicach 30 listopada:)

znowu zgłupiałam dziś w aptece:no:

kupiłam do pupki do stosowania przy zmianie pieluszki penathen, myśląc, ze jest to krem przeciw odparzeniom do codziennej pielęgnacji

więc poszłam kupic linomag na "w razie czego powstałe odparzenia" żeby był pod ręką,i co mi baba mówi, że linomag do stosowania na co dzień jako ochronny przed odparzeniem, a penathen dopiero jak się odparzy....

to ja już nie wiem:no:

to który w końcu kiedy i jak stosować?

znowu zgłupiałam dziś w aptece:no:

kupiłam do pupki do stosowania przy zmianie pieluszki penathen, myśląc, ze jest to krem przeciw odparzeniom do codziennej pielęgnacji

więc poszłam kupic linomag na "w razie czego powstałe odparzenia" żeby był pod ręką,i co mi baba mówi, że linomag do stosowania na co dzień jako ochronny przed odparzeniem, a penathen dopiero jak się odparzy....

to ja już nie wiem:no:

to który w końcu kiedy i jak stosować?
Kochana dobrze że pytasz bo ja sama z checia bym sie tego dowiedziała:confused:
A może zamiast takiego kremu stosować do codziennej pielęgnacji tylko puder jak np. Nivea:dry:
Cześć grudniówki:)
Ja jestem czerwcówką, a piszę do Was, bo mam do sprzedania cudne, nowe ubranka zimowo-świąteczne dla Maluszka. Mojemu się raczej nie przydadzą ;)) Jeśli jesteście zainteresowane- podaję linki:
nowy komplet ubranek na święta (1330196826) - Aukcje internetowe Allegro
Cudny welurowy pajacyk reniferek (1330197164) - Aukcje internetowe Allegro
Widziałam, że niektóre z Was już rozpakowane- gratulacje!
Pozostałym życzę powodzenia:))
urocze ciuszki:tak::tak:

bp babka w aptece powiedziała mi, że penathen zawiera cynk a cynk wysusza skorę, ale cynk zawieraja też kremy PRZECIW odparzeniom z firm nivea i hipp,

akurat mam próbki z SR i specjalnie popatrzyłam co zawierają

nam na SR mówili,zeby na codzień stosowac linomag .a sudocrem itp tylko jak coś będzie działo się ze skórą.
tak samo jak oilatum tylko wtedy jak są ze skórą problemy a tak to mydło w płynie

reklama
Tunia penaten i sudocrem mają dużo cynku a cynk wysusza skórę więc tylko do stosowania jak jest odparzenie a linomag jest bez cynku nawilża i natłuszcza skórę chroniąc przed wilgocią i można go stosowac po każdej zmianie pieluszki tak jak bepanthen i alantan.
Kremy typu nivea itp mają w swoim składzie cynk ale nie tyle co penaten i sudocrem.

Ostatnia edycja:
Do góry