reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

a ja dzis dostalam fotelik od koleznki z pracy - maxi cosi w dosc nietypowej kolorystyce: ciemny fiolet i jasnofioletowe kwiatuszki. sliczny i jeszcze ma dodatkowy pokrowiec frotkowy :))))

reklama
Tunia ja postawiłam na Avent - i butelki i smoczki i laktator ręczny mam Aventu. nie wiem czy mi sie przyda ale na allegro kupiłam go za 89 zł a w sklepach chcieli 150 zł:confused: Więc myślę że nawet gdyby mi się nie przydał to wiele nie tracę.

gufi fotelik z twojego opisu brzmi fantastycznie!!:-) Pewnie to jakaś wersja limitowana bo nigdzie takich nie widziałam ;-)

ewa86 akwarium to faktycznie fajna sprawa zwłaszcza jak się człowiek na tym zna. Ja kiedys próbowałam ale rybki zjadały inne rybki, potem część zdechła i stwierdziłam że się do tego nie nadaje :cool2: Dziecko będzie miała świetną zabawkę.

ja laktatora nie kupuje. jak się okaże niezbędny to wyślę męża do apteki u nas na osiedlu i kupi. ceny mają naprawdę ok więc nawet nie szukam na allegro.
mleka też nie kupuję. wszystko wyjdzie w praniu po porodzie co jest jeszcze potrzebne

ewa86 akwarium to faktycznie fajna sprawa zwłaszcza jak się człowiek na tym zna. Ja kiedys próbowałam ale rybki zjadały inne rybki, potem część zdechła i stwierdziłam że się do tego nie nadaje :cool2: Dziecko będzie miała świetną zabawkę.

Ja to zdaję na Męża :) On jak już się za coś bierze, to najpierw robi z tego doktorat przez miesiąc ;) Wie już prawie wszystko o podłożach, filtrach, pompkach. O każdej rybie czyta, jakie musi mieć warunki i z jakimi gatunkami dobrze żyje. Więc nie ma strachu, że coś nam się pozżera :)
Ja się ograniczam do włączania i wyłączania świetlówki ;)
Ale to fakt, że takie akwarium w pokoju dużo zmienia. Nie ma samych mebli, tylko jakiś kawałek życia :) Fajna rzecz :) No i dla większego dziecka też niezła szkoła - może się pomału uczyć odpowiedzialności (np. zapalania światła codziennie albo karmienia) bez strachu, że zrobi zwierzęciu krzywdę. Z psem, kotem i większymi zwierzątkami jest już więcej problemów.

No to ja znowu odwrotnie,laktator kupiłam,avent,miałam w pierwszej ciąży i się sprawdził,więc wolałam kupić na all bo dużo tańszy niż w aptece,a prawie 100 piechotą nie chodzi,a w razie jak się nie przyda to sprzedam na all:-D Mleko kupiłam też bo przy Oliwce niby pokarmu pełno a ssać nie chciała i nawet pani od laktacji nic nie poradziła. Natomiast mleka modyfikowanego nie mogłam się doprosić i mała papsko wydzierała na pół oddziału,dlatego teraz wolałam się zabezpieczyć. Ale mam nadzieję że nie będzie potrzebne.
Ewa zazdroszczę ci akwarium bo ja to choruję już rok czasu na takie narożne ale jakoś cały czas funduszy brak na takie jak sobie wymarzyłam:-(

Ostatnia edycja:
Ewa zazdroszczę ci akwarium bo ja to choruję już rok czasu na takie narożne ale jakoś cały czas funduszy brak na takie jak sobie wymarzyłam:-(

Polecam przejrzeć Allegro. W sklepie zupełnie nie opłaca się kupować - ceny 3-4 razy większe.
My mamy dość małe akwarium - ok. 55 litrów (60 cm długości i po 30 cm na głębokość i wysokość). Na Allegro daliśmy za nie 200 zł z całym osprzętem, próbkami jedzenia, akcesoriami do czyszczenia itd. Do tego trzeba jeszcze dodać koszt żwirku, roślinek i ewentualnych dekoracji (my mamy korzeń) - przy naszym mały akwarium wyszło za to 100 zł. No i rybki. Ale to już koszt od 2 do 10 i więcej złotych za sztukę. No i nie trzeba od razu całego stada kupować ;)

Ja bym chciała taką rybkę: http://www.kolcobrzuch.za.pl/pokarm.html
Ma strasznie ładne oczka :) Tylko podobno jest dość drapieżna... Na tym filmie na przykład ok. minuty 2:20 zżera ślimaka - tylko dla ludzi o mocnych nerwach ;)

Ostatnia edycja:
Ewa teraz to już wogóle chce akwarium:-D Jezu a te kolcobrzuchy są super,oczka mają świetne jakbym bajkę oglądała"gdzie jest nemo" hi hi taki słodziaki i jakie cierpliwe są:-D Moi rodzice mają akwarium 250litrów i jak idę do nich to zamiast telewizji oglądam rybki hi hi:-D

JA kupiłam laktator Tommy Tippee. Mam większy wybór butelek i smoczków tej firmy. A czy dobry? Pojęcia nie mam. Sprawdzi się w praniu już niedługo ;)

reklama
No kupiłam pieluszki tetrowe. Miała kupić chrzestna, ale cos tam sie stało z jej kasą, synek chory, więc jej powiedziałam, że ja kupie i sie rozliczymy. No i tym samymna dzien dzisiejszy zamykam liste zakupów. Reszta wyjdzie w praniu.

Do góry