reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

bodzinka - gratuluję! czekam jeszcze na przylot mamy i wtedy ostatecznie będę wiedzieć, co brakuje z rzeczy koniecznych na dzień dobry:)
wanienka i przewijak czekają sobie w sklepie obok, bo ja nie lubię znosić do domu wszystkiego wcześniej... ale bym chciała zobaczyć ten przybornik jeszcze zawieszany

no i dziś się dogadałam z inną mamą i odkupię od niej chustę do noszenia, bo nie wiem gdzie jest moja (podejrzewam że z ciuszkami wydałam i ciuszki wróciły a chusta nie;-/!), a na poranne zaprowadzanie Wiktorii do przedszkola wydaje mi się dużo wygodniejsza niż wózek.

reklama
W koncu zaczelam prac :) To przy okazji nadrobilam ten watek :)

ja tez lubie Ikee walsnie ze wzgledu na to, ze jest duzo miejsc dla dzieci - np. w resturacja mozna spokojnie pogadac i zjesc, podczas gdy dzieciaki sie bawia :) teraz to ja tez mam dobrze, bo Ninka uwielbia zostawac w tej sali zabaw IKEA, gdzie dzieci sa bez rodzicow. wtedy mam godzinke dla siebie :D

Ja lubie Ikee, ale mam daleko. Podoba mi sie wlasnie to przystosowanie sklepu dla malych dzieci - duzo miejsc do zabaw. W restauracji kacik do zabaw, mikrofale, gdzie mozna odgrzac jedzenie w sloiczkach. Duzo udogodnien. Moze nie wszystko jest dobrej jakosci np. polki czy niektore meble, ale maja duzo fajnych pomyslow i rozwiazan. Ja bardzo lubie zwlaszcza dzial Kuchnie :-p Mam troche z tego dzialu rzeczy w domu i bardzo dobrze sie sprawuja.
Niektore zabawki dla dzieci, czy inne dodatki tez sa fajne :)

Polecam przejrzeć Allegro. W sklepie zupełnie nie opłaca się kupować - ceny 3-4 razy większe.
My mamy dość małe akwarium - ok. 55 litrów (60 cm długości i po 30 cm na głębokość i wysokość). Na Allegro daliśmy za nie 200 zł z całym osprzętem, próbkami jedzenia, akcesoriami do czyszczenia itd. Do tego trzeba jeszcze dodać koszt żwirku, roślinek i ewentualnych dekoracji (my mamy korzeń) - przy naszym mały akwarium wyszło za to 100 zł. No i rybki. Ale to już koszt od 2 do 10 i więcej złotych za sztukę. No i nie trzeba od razu całego stada kupować ;)

Ja bym chciała taką rybkę: Pokarm dla Kolcobrzuchow
Ma strasznie ładne oczka :) Tylko podobno jest dość drapieżna... Na tym filmie na przykład ok. minuty 2:20 zżera ślimaka - tylko dla ludzi o mocnych nerwach ;)

Ja tydzien temu zlikwidowalam moje 70 l. Rybki wydalam :/ Akwarium bylo tak stare, ze juz nie chcialam nikomu go dawac... Jest umowa z mezem ze moge sobie jakies male 30 l zrobic, albo cos takiego. Ale narazie widze ze sie wycofuje...

A te rybki co pokazujesz sliczne... ja sie zastanawiam co fajnego moge wlozyc do 30 l. Narazie przychodza mi na mysl tylko bojowniki - nigdy nie mialam, no ale moze jednak cos innego znajde na tak maly metraz...

tą kółkową kupiła nam Marcina siostra, tak się umówilismy, ale poszła w ludzi i nie wróciła ;-/
ja tutaj jestem bez maszyny do szycia, więc robótki domowe to ciężka sprawa.
A mamie nie chciałam dokładać roboty, bo i tak się nie może wyrobić z pracą, pakowaniem, szykowaniem na prawie miesięczny przyjazd do nas.
Mi było wygodnie z tą kółkową, ale na krótki czas - ona jest niby do noszenie do 12 kg, a Wiki szybko przybierała. Co prawda z niej robi się hamak i wytrzyma nawet dorosłego, więc to chyba bardziej jest zależne od wieku i pozycji noszenia i tego jak się ciężar rozkłada, bo to przecież głównie o to chodzi.
Teraz odkupię od koleżanki używaną chustę i tyle.

Ja tylko czekam na materac,bo zamówiłam wczoraj i raczej wszystko mam,a jak nie to wyjdzie w praniu co jeszcze potrzeba :) Teraz tylko czekać na maluszka :) Już za tydzień mógłby wyjść na spotkanie z rodzicami :)

Anka w takim akwarium to proponuję krewetkarium i ewentualnie 3-4 nanorybki typu rozborki. Jak się zdecydujesz daj znać odłowię Ci parę krewetek i jakiś korzonek i roślinkę. Fajne są kostki aquaela shrimp set - kompletny zestaw mały bez problemów. A jak wpadniesz po krewetki pokaże Ci naszą piwnicę gdzie w sumie pewnie z 2500 litrów wody a w nich dyskowce - weź męża na pewno się zarazi i pozwoli na duże akwarium :)

Też w zasadzie mam już wszystko. Brakuje tylko soli fizjologicznej, wody morskiej i termometru. Ale myślę, że z tym nie ma problemu i można kupić później. Zostało tylko spakować torbę, do której brakuje mi tylko podkładów, bo mam dostać od koleżanki, która kupiła dużą paczkę i ich nie wykorzystała.

reklama
Dla mnie brakuje fotelika, termometru i jeszcze dodatkowego przescieradła.
Dzisiaj byliśmy na zakupach to kupiliśmy kilka rzeczy.
parę dni wcześniej kupiłam prześcieradło frotte za 19,90 w carfurze.

Do góry